"To innowacja w skali światowej. Jako pierwsi postanowiliśmy przenieść energię słoneczną bezpośrednio z paneli fotowoltaicznych do źródeł światła LED, pomijając przy tym drogie i mało efektywne w takiej skali akumulatory. Do tej pory zarejestrowaliśmy już 5 zgłoszeń patentowych, chroniących naszą technologię – wyjaśnia dr inż. Janusz Jackiewicz, Dyrektor Techniczny rozwijający markę Force Light."
Ciekawym szczegółów tej technologii. Może powinni spróbować wyjść z tym pomysłem poza Polskę, choćby Europa Śrd-Wsch na początek? Podoba mi się całościowe, kompleksowe podejście (konsulting - audyt dotychczasowych rozwiązań u klientów). Jestem po raz kolejny pozytywnie zaskoczony, nie spodziewałem się wejścia przez tfo w tę niszę
A ja muszę powiedzieć że pracuję w jednej z firm w, której właśnie zainstalowano tą technologię i już liczone są mega oszczędności. To jedna z najlepszych inwestycji a jako że jesteśmy firmą, która posiada kilkadziesiąt fabryk na całym świecie to przypuszczam że Tfone już przygotowuje się do kolejnej instalacji:) Nie spodziewałem się że będąc akcjonariuszem będę korzystał z przyjemnością z kolejnego już produktu firmy w której mam udziały (pierwszy to NEXT, którego mam już ponad rok i chodzi bez jednej zwiechy!)