Dnia 2015-01-23 o godz. 21:08 ~fuj napisał(a): > - odpali bo co? > Jaki poważny inwestor obejmował by akcje po 20 złotych nie pozbierawszy wprzódy tych z rynku, co są za grosze? > > :) ;) ;)
- no chyba, że ten sam... ... i żeni po 3,50 co brał po groszu
Kolego nie wierzysz że tu będą wzrosty to szukaj szczęścia na innych spółkach to raz, a dwa w wealt bay jest kilka ciekawych spraw nie wyjaśnionych i ja tu upatruję rozwiązań i informacji. Sam zakup akcji po 20zł nominał jest w moich oczach "zabezpieczeniem pożyczki" ktoś dał kasę, dla wealt w zamian ma akcje. Mnie interesuje na co im te 2.5 mil. co z modern dach i handlem drewnem. Ciekawym wątkiem jest dla mnie ta informacja " Niezależnie od tego , Spółka prowadzi działania prawne mające na celu odzyskanie jej środków finansowych związanych z realizacją procedur uruchomienia udzielonej , a niewypłaconej przedmiotowej pożyczki . Emitent dodatkowo podejmie również działania prawne związane z dochodzeniem dodatkowo odrębnego znacznego odszkodowania za poniesione straty ." tu też mogą być informacje, a jak osoby z zarządu kupują powyżej 5.3zł to też jest pozytywny sygnał. Kolejną sprawą są zobowiązania długoterminowe - brak, i poprawa tych krótkoterminowych można zaklinać ale mi to wygląda na znaczą poprawę wyników, roszczenia plus wpływ gotówki oraz rozpoczęcie nowej działalności. Wycena też jaka jest każdy widzi więc dlatego wierzę, że prędzej czy później swoje zarobię, a czas mam i tylko sobie zbieram.
Dnia 2015-01-24 o godz. 12:06 ~waszka33 napisał(a): > Kolego nie wierzysz że tu będą wzrosty to szukaj szczęścia na innych spółkach to raz, a dwa w wealt bay jest kilka ciekawych spraw nie wyjaśnionych i ja tu upatruję rozwiązań i informacji. Sam zakup akcji po 20zł nominał jest w moich oczach "zabezpieczeniem pożyczki" ktoś dał kasę, dla wealt w zamian ma akcje. Mnie interesuje na co im te 2.5 mil. co z modern dach i handlem drewnem. Ciekawym wątkiem jest dla mnie ta informacja > " Niezależnie od tego , Spółka prowadzi działania prawne mające na celu odzyskanie jej środków finansowych związanych z realizacją procedur uruchomienia udzielonej , a niewypłaconej przedmiotowej pożyczki . Emitent dodatkowo podejmie również działania prawne związane z dochodzeniem dodatkowo odrębnego znacznego odszkodowania za poniesione straty ." tu też mogą być informacje, a jak osoby z zarządu kupują powyżej 5.3zł to też jest pozytywny sygnał. Kolejną sprawą są zobowiązania długoterminowe - brak, i poprawa tych krótkoterminowych można zaklinać ale mi to wygląda na znaczą poprawę wyników, roszczenia plus wpływ gotówki oraz rozpoczęcie nowej działalności. Wycena też jaka jest każdy widzi więc dlatego wierzę, że prędzej czy później swoje zarobię, a czas mam i tylko sobie zbieram.
Osoba(y) związane ze spółką kupują powyżej 5zł - to fakt. Wycena jaka jest każdy widzi - to fakt. "prędzej czy później swoje zarobię" - to będziesz miał niedługo możliwość nazwania faktem.