Dnia 2015-01-12 o godz. 19:48 ~wodorek napisał(a): > bardzo duży błąd że sprzedałeś , bo niebawem podjazd pod 7zł i > dopiero może być korekta w okolice 6zł.
...czy sprawdzi się Twój scenariusz, na razie jesteśmy pod 7
pisałem ci wczoraj że podejdzie pod 7zł i co dzisiaj dopiero początek rajdu do góry wyniki z 3 kwartał były bardzo dobre, i rynek wyczuł kasę jaka tu będzie w 4kwartale i wyniki zapowiadają się nie tylko bardzo dobre ,ale rewelacyjne , jeśli będą korekty to max 30-40gr, aby wystraszyć drobnice , moim zdaniem w styczniu podejdziemy po 8zł.
Ja już sprzedałem akcje, ponad 30 % od sierpnia to wystarczy , życzę jeszcze dużych wzrostów, ja widzę niestety zagrożenia w firmie przez słabą złotówkę
Prawie trafiłem tylko w inną stronę nie było -4% tylko ponad +5% Znowu nie po mojemu i weź tu pokombinuj. Coś nie tak jak na początku nowego roku,saaame straty.......Pozdrawiam tych ktorym się wszystko udaje..
Kurs USD/Pln urósł od września ok 25%, to musi sie odbić na wynikach za 4 kw zwłaszcza ze firma większość zakupów ma z Chin. Wyniki za 4 kwa mogą rozczarować. Dolar w tym roku bedzie sie umacniał a to moze trwałe ograniczyć wzrost zysku, czas pokaże.
Umacniający się USD oznacza tylko jedno!!! Gpw czekają niedługo mega wzrosty.!!! A kiedy zacznie się to realizować USD zacznie taniec!!! A Tfo będzie wtedy szlo jak petarda Up!!! Pozdrawiam!!!
Na razie dolar jest po 3,7, w wakacje był po 3,0 a to oznacza ze o 25% wiecej Tfo musi płacić za dostawy z Chin, to oznacza napewno kilka milionów dodatkowych kosztów których nie bedzie mozna łatwo przełożyć na dużych odbiorców hurtowych, obawiam sie ze właśnie 4 kwartał bedzie pierwszym kwartałem w którym odbije sie to na wynikach zysku netto. Zobaczymy.
Benzyna staniala o ponad 60%.Koszty zarzadu,biletów transportu itp dywersyfikuja koszt dolara Dlatego nie widze tu problemu.Chyba ze w kiegowosci bedzie ktos dzialal na niekorzysc firmy
O którym 4 kwartale ty piszesz ten co był czy będzie ? Bo 4 kwartał 2014 na pewno był rekordowy a usd nie miał żadnego wpływu, zauważ że 4 kwartał to jest sama sprzedaż i spijanie śmietanki, a kupno urządzeń odbywa się w większości w 3 kwartale, statek z chin z miesiąc płynie z towarem :-) Co do przyszłości to też jestem spokojny gdyż konkurencja też musi podnieść ceny, dzięki tańszej benzynie jest taniej i ludzie mają więcej kasy , ponadto jak wiemy tfone dynamicznie poszerza punkty dystrybucji, zaczyna działać globalnie a wprowadzenie zupełnie nowych modeli telefonów może tylko przyspuszyć ten proces :-)