• OPEN-NET 2015 Autor: ~CosWiem [83.6.243.*]
    Obecnie na spółce od 2-3 miesięcy jest spory zastój, sytuacji nie polepszył też ostatni raport kwartalny, który prezentował gorsze wyniki a co za tym idzie nie rozpalił inwestorów i przełożył się na spadek kursu akcji spółki.

Należy brać pod uwagę jednak że gorsze wyniki finansowe były bezpośrednio spowodowane spłatą pasywów co w ostatecznym rozrachunku jest dla spółki tylko na plus.

Rok 2015 dla spólki może być przełomowy i faktycznie możemy wpierw być świadkami przebicia ceny 4zł per akcja a w dalszej perspektywie wzrosty nawet ponad 10 zł składa się na to pare czynników:

*Dużo lepsze wyniki finansowe za IV kwartał.
    *Informacja o inwestorze.
    *Realizacja strategii rozwoju spólki.
    *Możliwe przejecia mniejszych spółek
    ...oraz możliwe przejscie na główny rynek GPW.

Należy jeszcze zwrócić uwagę że OPEN-NET jest spółką z sektora Informatyka/Telekomunikacja a jest to sektor , który obecnie bardzo dynamicznie się rozwija i spólka tylko na tym zyskuje.

OPEN-NET jest ciekawą inwestycją na 2015 , zarówno analizy Grahama http://spolkigrahama.blogspot.com/2014/02/opennet.html jak i przewidywania Pana z GPW Inwestycje http://gpwinwestycje.blogspot.com/2014/09/open-net-sa-ciekawa-strategia-wielkie.html mają bardzo duże szanse już niedługo się sprawdzić , jest to jedna z tych spółek , które są niedoceniane przez inwestorów do momentu kiedy koszt akcji jest wielkokrotnie wyższy niż pare chwil wcześniej (proszę zobaczyć co się działo z 11BIT Studio mimo iż sektor spółki i sytuacja była troche inna to byli ludzie co wystartowali z kupnem akcji dopiero przy górnych widełkach mimo iż wcześniej były przesłanki do wysokiego kursu).

Jeszcze jedna uwaga na zakończenie – proszę zwrócić uwagę na zachowanie inwestorów przed końcem roku.
  • Re: OPEN-NET 2015 Autor: ~carlo [89.76.237.*]
    Witam, nie musisz tego pisac, bo wszyscy co są zapakowani w akcje doskonale zdaja sobie sprawe z przyszlych czynnikow, ktore wplyna pozytywnie na kurs. Mysle, ze tego typu "reklama" na tym etapie nie ma sensu. Jak ulica przyleci przy 3.20-3.50 to wtedy jak najbardziej mozna wypisywac atuty.
    Pozdrawiam i cierpliwosci zycze !
  • Re: OPEN-NET 2015 Autor: ~to-ten [83.24.103.*]
    wszystko się zgadza z tymże te 10 zł może być bardzo szybko. Jak zdobędą inwestora a może i dwóch to nie będzie z tym problemu. Jak mają sfinansować 20 tyś klientów ....
  • Re: OPEN-NET 2015 Autor: ~carlo [89.76.237.*]
    mysle, ze poczatkowo (tak jak zaklada strategia) 3500-5000 klientow koncowych z czego srednia oplata 100zl do 2016 roku. Obiektywnie przy kursie 2,40, wystarczylby poczatkowy rajd na 3:80-4:20, Nie ma co przesadzac z tymi wycenami. Wzrosty po 1000% to tylko w kasynie luub na walkach gdzie i tak w ogolnym rozrachunku zostaniesz ze strata co namniej -40%. Zalezy kto jak lubi inwestowac. Pozdrawiam
  • Re: OPEN-NET 2015 Autor: ~to-ten [83.31.13.*]
    no tak,tylko ta strategia nie zakładała pozyskania inwestora który ma sfinansować podłączenie przy najmniej 20 tys. klientów.
    Te 5000 dotyczy projektow dotowanych z UE.
    Nawet mają już wybrane miejscowości ,będzie ich 30. Ja zrozumiałem że chcą to zrobić do 2016 , a wtedy nie będzię 10 zł tylko zdecydowanie wyżej.
    Istotną sprawą będzie też kim jest ten inwestor. Jak okaże się jest to Komunalkredit który przyjeżdrzał tu nawet prezentować formy finansowania, to tutaj może być więcej niz 10 zł w kilka dni.
  • Re: OPEN-NET 2015 Autor: ~filip [78.10.219.*]
    Podobne śpiewki słyszałem w czerwcu 2014 r., spółka na long term w sumie dobra, ja raczej szukam okazji na grę średnioterminową. Nie ma Mastifa, nie ma inwestora :-) Nie jest powiedziane, że się dogadają np. Fota ma sznur na szyi ale jakoś fund ze Szwajcarii ich nie przejął. Z dłużej siedzących na spółce to chyba został tylko 878 i to ten, nawet Matiz większość wyrzucił, nie wspomnę już o Ramzesie. Zobaczymy jak się kurs zachowa jak do obiegu trafi porcja świeżych akcji, rozwodnienie kapitału nigdy nie jest dobre. Ja tam życzę wam zarobku, choć sam tutaj wtopiłem.
  • Re: OPEN-NET 2015 Autor: ~Pawel [188.29.164.*]
    Dnia 2015-01-12 o godz. 00:07 ~filip napisał(a):
    > Podobne śpiewki słyszałem w czerwcu 2014 r., spółka na long term w sumie dobra, ja raczej szukam okazji na grę średnioterminową. Nie ma Mastifa, nie ma inwestora :-) Nie jest powiedziane, że się dogadają np. Fota ma sznur na szyi ale jakoś fund ze Szwajcarii ich nie przejął. Z dłużej siedzących na spółce to chyba został tylko 878 i to ten, nawet Matiz większość wyrzucił, nie wspomnę już o Ramzesie. Zobaczymy jak się kurs zachowa jak do obiegu trafi porcja świeżych akcji, rozwodnienie kapitału nigdy nie jest dobre. Ja tam życzę wam zarobku, choć sam tutaj wtopiłem.

Ale tu cisza i bryndza
  • Re: OPEN-NET 2015 Autor: ~Jerry [178.42.165.*]
    Cisza przed burzą...kwartalny raport będzie ciekawy :>
  • Re: OPEN-NET 2015 Autor: ~filip [89.72.106.*]
    Raport będzie ciekawy i będą zyski, ale ta spółka na dziś ma jeden zasadniczy problem: płynność. Słaby brand na NC, zresztą podobno na NC jest 1000 inwestorów, tak więc jak obroty nie skoczą od 20 kilo przemiału dziennie to nawet przy zarobku ciężko będzie wyjść. A chyba każdy chce kiedyś wyjść z inwestycji? Na razie spółka zapomniana przez inwestorów, inwestor nie świnia do Opennetu kiedyś przyjdzie. Jak pojawią się obroty to i filip z podkulonym ogonem przyjdzie, na dziś patrzę i podziwiam.
[x]
OPENNET 0,00% 0,13 2017-06-13 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.