• Tej spółki już nie ma? Autor: ~Inwestor [89.229.44.*]
    Witam, na początek powiem, że mam akcje tego sztucznego twora po 83 gr, żeby mnie nikt nie posądzał o naganianie, oczernianie.
    Moje zdanie jest takie jak w temacie, to nie są żadne fakty tylko moja racjonalnie stworzona teoria. Muszę się pogodzić (po raz kolejny), że NC to drukarnia pustych niepokrytych niczym weksli, służąca do wyciągania pieniędzy od ludzi. W tym przypadku nie jest inaczej (niestety).
    -Po 1: Oficjalna strona www tej "prężnie" działającej spółki, jak zapewniał ten kłamca w komunikacie z listopada 2014, nie informuje nas o żadnych poczynaniach firmy, baaa nawet nie uaktualniają relacji inwestorskich.
    -Po 2: Co to za twór (nie spółka), która posiada 20 mln należności, a nie jest w stanie spłacić na czas odsetek z obligacji? Czyżby to miały być odpisy w koszty tych należności jako nieściągalnych ? Możliwe, że sami sobie "coś" posprzedawali wykazali w raportach zysk, a rzeczywistość może jest zupełnie inna ?
    -Po 3: Dzisiejszy manewr z tzw "batonem 200k". Po co to? po to, aby opchnąć jak najwięcej z ukrytej sprzedaży po 44gr. Takie numery to ostatnio standard na tej drukarni.
    Po 4: Kupione jakieś EKO Elektrownie SA 100% udziałów. Co to? kolejna spółka krzak, w której siedzą w radzie nadzorczej ludzie z rodziny Pana naszego prezesa... wystarczy przejrzeć KRS.

Nie mam ochoty więcej pisać.
    Dałem się nabrać, jestem przysłowiowym polskim frajerem. Czuję, że to za chwile będzie po 0,0x za akcje.

Pozdrawiam i życzę odbicia spekulacyjnego... sobie i wam również.

• Re: Tej spółki już nie ma? Autor: ~kolek [94.254.145.*]
    post na zamówienie... ale to dobrze ze zaczyna sie nagonka mocna na wywalanie , akcje sprzedane wyżej muszą byc odebrane po taniości , podłączymy sie z przyjemnością
  • Re: Tej spółki już nie ma? Autor: ~lewy [79.185.3.*]
    Zgadzam się z Inwestorem. Ja brałem po 0.93, liczyłem głupi, że szybko przebije 1 zl, teraz to w ogóle chciałbym żeby choć trochę zbliżyło się do 0.90 zl, ale wątpię w to.To fakt, jeżeli ktoś nie ma kliku złotych na spłatę odsetek, to jest bankrut i tych faktów się nie zmieni, bo jak to inaczej wytłumaczyć. Szkoda naszych pieniędzy, nic z tego nie będzie dobrego.
  • Re: Tej spółki już nie ma? Autor: ~giord [89.68.115.*]
    Bagno bagienko, ale może przyschnie i będzie można postawić stopę wyciągając kolano na powietrze?
  • Re: Tej spółki już nie ma? Autor: ~ALINA [91.233.249.*]
    Dnia 2015-01-09 o godz. 19:38 ~kolek napisał(a):
    > post na zamówienie... ale to dobrze ze zaczyna sie nagonka mocna na
    > wywalanie , akcje sprzedane wyżej muszą byc odebrane po taniości ,
    > podłączymy sie z przyjemnością

zobaczymy jak sie podłączysz jak w poniedziałek minus 20 będzie-bedziesz sprzedawał pierwszy deklu
    leszczyno głupia!!!jesli prezes sprzedaje to dlatego zebyscie wy zarobili na jego kwitach?
    jeszcze w ordynarny sposob wczoraj stal popychacz a akcje z ukrytego po 44 schodziły czy wy naprawde jestecie tak głupi?wspołczuje wam wg mnie tutaj jesli zatrzyma sie na 10 gr to będzie cud
    uwazajcie na nick Kolek to naganiacz
  • Re: Tej spółki już nie ma? Autor: ~wiosło [31.61.140.*]
    nasza gielda pozwala na takie manewry jak prezia
    ale pozwala tez na kopanie i dobijanie lezacego, kiedy spolka jest na dnie pojawiaja sie dobijacze i kopacze z lapiacymi za serce historiami

dopoki nie zszedl ponizej 50%, dopoki nie splacil odsetek 21.01. i dopoki nie ma infa ze nie wykupi obligacji w kwietniu
    dajcie naganiacze i sepy na tanie akcje spokoj bo ludzie tu i tak w nerwach sa
  • Re: Tej spółki już nie ma? Autor: ~tom-sky [86.136.95.*]
    Mam akcje , ale teraz uważam , że to śmieć . Prezes to kawał gn..oja i tyle .
  • Re: Tej spółki już nie ma? Autor: ~brylantjusz [66.249.93.*]
    Dołanczam sie mialem "cynk " od znajomej, ze firma w 2014 dokona "przełomu" fakt jest taki , ze w jakims stopniu dokonała. Najwiekszego jednak dokonał prezesik Grzesiu to co wypisuje i podejscie do akcjonariuszy to skandal!!!! Przychody gigantyczne ale co z tego jak sciagniecie naleznosci trwa wieki, wiec co to ma byc Caritas, ze funduja przeprawy promowe firma transportowym w prezencie ??? Wydaje mi sie, ze to wszystko jeden wielki i kolejny przekret. Obym sie mylil bo niby po co Prezio by wkladal 5milionow i teraz sprzedawal za mniej niz polowe ??? Kiedys to jeszcze mozna bylo wierzyc w gruszki na wierzbie tera to juz brak słów. ....
  • Re: Tej spółki już nie ma? Autor: ~gość [188.146.104.*]
    pożegnania nadszedł czas...
  • Re: Tej spółki już nie ma? Autor: ~prom [88.156.227.*]

Wystarczy zaczekać faktycznie kilka dni czy pojawi się info:
    - że zszedł poniżej 50%
    - że ktoś wszedł minimum 5%

Jak zszedł poniżej no to raczej pozamiatane. Jak nie to jest kiepsko ale nie aż tak źle.

Tak przy okazji - czy może ktoś cofnąć się wstecz i policzyć ile prezes zarobił na sprzedaży akcji w poprzednim seansie. To znaczy ile uzyskał kasy ze sprzedaży przez giełdę a ile dołożył że miał 5,12 mln zł gotówką co opłacił przelewem bankowym.
    Teraz sprzedał akcje za 460k zł a kupił je (opłacił) za 1 milion - przecież to nie ma sensu.

Może się mylę ale to że nie mają na spłatę odsetek nawet jest śmieszne a pomimo tego że nikt z nas kopii przelewu nie widział to prezes publikował to ze 3 razy i za to już jest więzienie jeśli podał fałszywie a gość jest dosyć młody żeby iść do paki. Również wysyp akcji i ich odbieranie strasznie kłuje tandetnością a on wyrafinowany znowu taki nie jest.. Czy nadciąga emisja?
    Były wykupione obligacje serii A we wrześniu.
    Kilka razy publikował oświadczenia, nowe spółki, podwyższenie kapitału i walne w celu klepnięcia kolejnego podwyższenia.

Jeśli się mylę to znaczy mylę się GRUBO. Wtedy faktycznie jak głosi pierwszy wpis tutaj - frajer.

https://www.bankier.pl/wiadomosc/UBOAT-LINE-Informacja-Zarzadu-nt-sytuacji-Spolki-oraz-jej-sytuacji-finansowej-3195691.html

"VII. Sprzedaż akcji przez Pana Grzegorza Misiąga Powodem dokonanej przez Pana Grzegorza Misiąga sprzedaży akcji Emitenta było zapotrzebowanie na środki pieniężne niezbędne do opłacenia akcji serii D, przy czym wskazać należy, iż środki finansowe uzyskane ze sprzedaży akcji Spółki były kilkukrotnie niższe niż wartość kapitału (5.120.385,00 zł) wpłaconego do Spółki tytułem objęcia akcji."

I na koniec jeszcze jedna ważna sprawa:
    to PREZES SPRZEDAŁ SWOJE AKCJE, KUPIŁ ZA SWOJĄ KASĘ DROŻEJ SPRZEDAŁ TANIEJ, jego sprawa, w sumie to średnio ma się to do Uboata jako spółki. Tak samo jak my kupiliśmy drożej np. 80 a teraz niektórzy sprzdali np. po 43 bo mają dosyć.

Kasa na odsetki jest. Nie kumam tego ale jeśli przyniósł z poprzedniej sprzedaży i opłacenia ponad 5 baniek to i obligacje kwietniowe jest w stanie z palcem w nosie opłacić tomże gotówką (jej częścią). Autentycznie nie wiem o co tutaj chodzi, czekam na info lub jego brak i spłatę odsetek (terminową?) 21.01.
  • Re: Tej spółki już nie ma? Autor: ~wiosło [31.61.140.*]
    o kurde faktycznie oswiecilo mnie przeciez gosciu sprzedal swoje akcje za swoje
    poza tym jakby nikt nie wierzyl w spolke czy to ulica czy spekula to nie odbierali by ponad @2 miliony akcji
    obstawiam ze sprzedal do 50% albo w ogole
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [82.145.208.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Tej spółki już nie ma? Autor: ~dark7 [89.70.179.*]
    Dnia 2015-01-10 o godz. 09:31 ~11b napisał(a):
    > proponuję 11bit. odrobicie z nawiązką. odezwę się za miesiąc. hej

Nie ściemniaj , nie zdążyłeś wyjść jak była okazja ? Mi się na szczęście już udało i właśnie tutaj wskoczyłem bo taka cena długo się nie utrzyma :)
  • to BANKRUT już od dawna :-) a odpali przy następnej serii obligacji :-) Autor: ~xxx [77.254.115.*]
    j.w.
  • Re: Tej spółki już nie ma? Autor: ~Inwestor [89.229.44.*]
    Wracam do tematu, miałem rację. Szkoda tylko kasy. Szkoda też, że takie szuje działają w ramach prawa. Całe szczęście, że nie popełniłem dramatycznego błędy z przed lat i zdywersyfikowałem portfel. Przynajmniej na tym klozetowym nie straciłem wszystkiego.
  • Re: Tej spółki już nie ma? Autor: ~rtomala [188.100.214.*]
    szkoda czytać co niektórych wpisy no cóż nie jest mi ciebie żal bo kiedys pisałem ze to syf ba nawę udubilem na tym badziewiu ale cale szczęście ma to juz za sobą i teraz czytam wpisy z przymrużeniem oka

• Re: Tej spółki już nie ma? Autor: ~drobnyspekulant [83.6.143.*]
    No to jutro spekulacyjne odbicie
  • Re: Tej spółki już nie ma? Autor: ~On [159.205.68.*]
    Co by nie patrzeć odsetki za obligi spłacone przed czasem... co bedzie dalej, tego pewnie nie wie nikt. Oby sie nie okazało, że prezes sypie dalej... też licze na jakis rajd spekuły do poziomów umozliwiających i wyjscie na zero...

• Re: Tej spółki już nie ma? Autor: ~manolo [77.65.82.*]
    a mi sie wydaje ze sami sypiecie .. 400 tys w 35 min ...a pozniej nic sie nei dzieje tylko od czasu do czasu jakis leszcz co zlapal po 30 oddaje po 31 ..

• Re: Tej spółki już nie ma? Autor: ~tomi10 [91.238.241.*]
    prezes spałzował bo nie ma kto brać
  • Re: Tej spółki już nie ma? Autor: ~manolo [77.65.82.*]
    moze sypnac 100 tys po 29-28 .. byc moze zel ocenilem sytuacje .. i moze sie okazac ze i prezes sypie .. ale i tak bede sie upieral ze przynajmiej polowa dzisiejszego obrotu to drobnica ..
  • Re: Tej spółki już nie ma? Autor: ~joker [178.181.93.*]
    Dnia 2015-01-20 o godz. 15:03 ~manolo napisał(a):
    > moze sypnac 100 tys po 29-28 .. byc moze zel ocenilem sytuacje .. i moze sie okazac ze i prezes sypie .. ale i tak bede sie upieral ze przynajmiej polowa dzisiejszego obrotu to drobnica ..

Nie połowa, ale raczej 3/4 to drobnica plus kilku ryzykujących techników-piszę oczywiście o odbierających, a nie sypiących:)
    Pozdr.

• Re: Tej spółki już nie ma? Autor: ~Mike [81.18.207.*]
    podbitka pod wywalenie jak na comeco czy cos bedzie grane dalej ? duzo osob straszylo tutaj upadloscią... macie jakies info czy tylko tak pisaliscie ?

[x]
UBOATLINE 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.