• REMEDIS Autor: ~MICHU [178.36.28.*]
    Zaczynamy zabawę
  • Re: REMEDIS Autor: ~Mietek105 [84.10.162.*]
    myślę że do piątku się okaże czy ktoś to zbiera czy nie
  • Re: REMEDIS Autor: ~andrzej [91.199.109.*]
    Ponad 300K poszlo, wiec ktos to zebral:)
  • Re: REMEDIS Autor: ~Mietek105 [84.10.162.*]
    Jak dla mnie to mamy formacje podwójnego dna. (sierpien i grudzien 2013). Aktualnie ruch powrotny do przebitej linii trendu spadkowego. Duża szansa na wzrosty w okolicę 0,40.
    Przy tak malym FF analiza techniczna nie ma sensu:)
  • Re: REMEDIS Autor: ~Mitek105 [84.10.162.*]
    i przy takich obrotach też nie ... ale w coś trzeba wierzyć

• Re: REMEDIS Autor: ~emygrandt [194.126.238.*]
    jak widać te obroty na początku stycznia to nie było zbieranie

kurs dalej w czarnej du...ie i nawet wiara tu nic nie pomoże

ja już wiare straciłem że tu zaczną się kiedykolwiek trwałe wzrosty ..............
  • Re: REMEDIS Autor: oilman [83.23.96.*]
    ... Tym bardziej, ze spolki z podobnej branzy rosna jak na drozdzach, np. MW Trade.

No nic ... trzeba myslec, jak tu sie tego smiecia pozbyc i wrzucic go w straty.

Pozdrawiam
  • Re: REMEDIS Autor: ~emygrant [194.126.238.*]
    ale tu cisza grobowa od miesiąca żadnego wpisu, wszyscy zakopali akcje .......)

czy wy to widzicie arkusz do 0,31 pusty, a następnie baton 75 kilo he, he

ja się pytam gdzie są akcje ???
    Moim zdaniem spadek ponizej 20gr to bylo sztuczne zwalenie kursu, co przy tym FF jest dziecinnie latwe:)

Teraz jest sytuacja odwrotna, bo do tych 30gr tez mozna latwo dojechac, i nie trzeba dysponowac duzym kapitalem:)
  • Re: REMEDIS Autor: ~Mietek105 [89.68.81.*]
    to niech ktoś wreszcie dojedzie
  • Re: REMEDIS Autor: ~MICHU [178.36.5.*]
    A jednak szpital.....ok dom opieki........
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/REMEDIS-Objecie-udzialow-w-spolce-z-ograniczona-odpowiedzialnoscia-7256481.html
  • Re: REMEDIS Autor: ~1916 [46.186.7.*]
    matka twoja tam jest czy zona ?
    Nawiązując do dzisiejszego info oraz tego poniżej to by wynikało że czekaliśmy na to aż 1,5 roku,
    nie mniej jednak to bardzo dobre i przełomowe info dla spółki, to by znaczyło że w końcu się udało
    a skoro utworzyli spółkę to by znaczyło że warunek się ziścił tzn. że zakon Kamilianów uzyskał dofinansowanie
    może w końcu i kurs ruszy jak nie jutro, to na dniach, choć po tak długiej stagnacji to powinien 3 dni wisieć na widłach
    czego wszystkim akcjonariuszom życzę.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

We wtorek (15 października 2013) firma Remedis SA zawarła umowę z Zakonem Posługujących Chorym Ojcowie Kamilianie z siedzibą w Tarnowskich Górach (woj. śląskie). Dokument dotyczy realizacji przedsięwzięcia polegającego na przygotowaniu, budowie oraz administrowaniu szpitalem Zakonu.

W ramach wspólnego projektu Remedis i Zakonu Kamilianów ma zostać stworzona spółka celowa mającą zrealizować budowę a następnie zarządzanie szpitalem w Tarnowskich Górach. Rolą poznańskiej spółki będzie obsługa procesu inwestycyjnego oraz późniejsze zarządzanie funkcjami niemedycznymi szpitala. Umowa warunkowana jest uzyskaniem przez Zakon Kamilianów dofinansowania.
    - Podpisanie kontraktu jest efektem naszych kilkuletnich starań o większy udział w rynku ochrony zdrowia. Po latach współpracy z sektorem mamy rozeznanie w możliwościach realizacji potrzeb szpitali. Pracujemy z nadzieją, że stworzymy placówkę, która będzie pełnić swoją misję społeczną na najwyższym poziomie - powiedział Krzysztof Nowak, prezes zarządu Remedis SA.
    Umowa z Zakonem Kamilianów jest realizacją strategii spółki w zakresie rozwoju usług zarządzania jednostkami ochrony zdrowia oraz w zakresie usług długoterminowej opieki nad osobami starszymi.

link 
    Kamilianie mają dziś też w Polsce Kamiliańskie Przychodnie Specjalistyczne, Kamiliańskie Centrum Medycyny Paliatywnej, Kamiliańskie Centrum Opiekuńczo-Lecznicze w Zabrzu i Kamiliańskie Centrum Opiekuńczo-Lecznicze w Hutkach

wyglada na to ze sie solidna współpraca szykuje dla Remedisa
    Dobrze, ze w koncu jest jakies konkretne INFO, bo juz myslalem, ze zwijaja interes:)))
    mieliśmy 2 dobre infa, w tym jedno myślę że przełomowe, zapowiadające iż strategia spółki
    posuwa się na przód, a kurs nawet nie drgnął, po prostu kaplica ja już trace nerwy,
    brak popytu i zerowe zainteresowanie papierem, a tyle zarząd obiecywał  budowanie wartości,
    efekt synergii po połączeniu, a mamy wielkie g...........o, dalej nic wielkie zero
    a przecież tu można z kursem zrobić wszystko FF tylko ok. 5% w wolnym obrocie,
    to nawet spekulacyjnie można takie jazdy robić, w jedną i w druga stronę, ale cóż nikomu nie zależy
    na wzroście kursu, więc kisimy się dalej ...........)   
    Chyba trzeba wsadzic ten papier do zamrazarki i ... poczekac z pare lat:)
  • Re: REMEDIS Autor: ~emygrand [194.126.238.*]
    [2015-05-12 17:48:23] Warszawa (PAP) - GPW: transakcje pakietowe

2015-05-12

NAZWA
            KURS WOLUMEN OBRÓT
    REMEDIS   0,16    875 000     140 000,00

Ciekawe, kto to kupil?

Pewnie niebawem sie okaze:)
  • Re: REMEDIS Autor: ~Mietek105 [89.69.19.*]
    Kapitalizacja 12 a obligacje mogę już emitować do 20 mln. Cis się chyba szykuje. A spółka wygląda na uczciwą.
  • Re: REMEDIS Autor: ~emygrand [194.126.238.*]
    ale cisza,
    masakra jakaś, kiedy tu się zacznie coś dziać ?
[x]
REMEDIS 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.