Jak jest każdy widzi. Poszukałem na forach i są wpisy potwierdzające.
Termin był 29.12., info o opóźnieniu zeszło 30.12. a 31.12. wpłacili. Czy to nie dziwne? O ile zgadzam się z wpisami czy to nie dziwne że taka spółka nie ma nawet kasy na odsetki to jeszcze bardziej dziwne jest dla mnie taki manewr oraz obrót akcjami 29.12. - 5 354 szt 30.12. - 131 428 sztuk Latały niezłe pakiety oraz podstawiane były zlecenia nawet ponad 50 000 sztuk. Przecena była nawet -16,67%. Również obligacje obu serii miały niezłe wzięcie (i przecenę).
Czy tu pod kogoś zaniżono kurs, czy tu się coś zaczęło czy jeszcze nie? I nie chodzi mi tu o bankructwo.
Spoko. Puści kolejną emisję i spłaci kasą obligacje. Inne też tak robią (można by powiedzieć nagminnie) to i Uboat też może. Przykładowo niedawno taki Minox też z NC wziął kredyt na spłatę obligacji.
Jak to mówią na oko to chłop w szpitalu umarł ale tak na oko to różnica w należnościach i zobowiązaniach pozwoliła by z palcem spłacić obligacje. Biorę to pod poprawkę że tu mogą jakieś cuda jeszcze wyniknąć.
Witam, skoro uboat spłacił odsetki to czemu nie dal o tym komunikatu EBI (cytuję: Spółka poinformuje kolejnym raportem bieżącym o wypełnieniu zobowiązań wynikających z obligacji serii B i C. )??? Czy mamy jakąś wiarygodną informację w tym zakresie?
Ty no rudy nie o takie popychanie mi chodziło :-) Tylko np. zapowiedział nieruchomości i są nieruchomości.
Rzeczywiście jest jak wół że miał poinformować osobnym komunikatem. Z tym że nie podano do kiedy poinformuje a podano że do 5.01. spłaci. I teraz zapraszam do pierwszego postu na samej górze - robią tragikomedię czy to specjalnie czy faktycznie kasy nie mają. Prościej zrozumieć było by gdyby po prostu do dzisiaj nie zapłacili, 5.01. minął nie mają kasy i zaraz zasypią ich pozwy.