wszyscy czekają na info a takie sie ukaże, ale czy będzie dobre czy złe tego nie wie nikt. Aktualny poziom kursu to zasługa końca roku i zamykanie pozycji, co powiązane jest z malejącymi obrotami na całej giełdzie, gdyby nie to byli byśmy na poziomach ostatniej podbitki czyli w okolicach 0,53 Nie jest wykluczone że odpowiedź ze stanów prezes już dostał, ale info dla akcjonariatu będzie po nowym roku - moim zdaniem to bardzo dobry ruch inaczej mogło by to zdestabilizować kurs a tak od stycznia za nim jeszcze pokaże się info pojedziemy do góry. Gruby dzisiaj pokazał że ma akcje także zabawa trwa, była próba podkupienia czyli może być jeszcze próba zwalenia kursu do poziomu 0,24-0,26 ale skoro ma akcje będziemy szli do góry - bedzie chciał je wypchnąć. Chciał to zrobić dzisiaj na podbitce ale grał sam ze sobą i tak się skończyło. Myślę że jeżeli coś się ruszy to dopiero od poniedziałku
henio zwala kurs a to znaczy że jeszcze sie na maxa nie zapakował. Na weekend nie chciał zostać z gorącym papierem to w poniedziałek zżuci na początek troszkę akcyjek żeby wytrzepać leszcze a potem jeszcze przed pokazaniem sie infa GÓRA - ZROBIŁ SIE WYSYP NAGANIACZY NA SPADKI A TO MOŻE OZNACZAĆ TYLKO JEDNO !!! NOWY TYDZIEŃ BĘDZIE DEPENDA
Teraz jest ci lepiej jak taką bzdurę napisałeś? Jeżeli wszystkie twoje informację są tak rzetelne i poparte faktami to nie graj na giełdzie dla własnego dobra.
Znowu się chłopaczku mylisz, nie zarabiasz dzięki takim jak jak bo ja nie mam akcji. Obserwuję to forum i tą Spółkę ze względu na przekręt z tzw. "amerykańskim kredytem" i z podziwu wyjść nie mogę jak grupa ludzi jest w stanie uwierzyć w takie bzdury, jak można przez trzy lata kpić z ludzi a oni jak sekta, pomimo jasnych sygnałów, że to ściema, wierzą że ten kredyt nadejdzie. To jest fenomen socjologiczny.
po pierwsze naganiaczu dzieki takim jak ty i " 4-5procent " robie na tym papierze już trzecie kółko. A jeżeli chodzi o kredyt to proponuje żebyś jeszcze trochę się dokształcił to może zaczniesz gadać z sensem bo na razie to wszystko to stek bzdur
witaj Heniu, trochę racji w tym co piszesz jest - rozumiem ludzi którzy grają tym papierem (sam gram) ale nie rozumiem uparciuchów którzy trzymają perełkę od kilku lat i są pewni że fantastyczna chwila już tuż tuż. to chyba najdłużej przyznawany kredyt w nowoczesnej europie. moim zdaniem to jest bardzo emocjonalny papier - info typu pozytywne +50% w dzień potem południe, da się zarobić ale naprawdę nie rozumiem tych którzy latami trzymają papier - nie moja sprawa, nie moja bajka pozdrawiam wszystkich - powodzenia
Huśtacie się na piłowanej gałęzi - do czasu. Gdy gałązka będzie na dole, wsiądzie na nią ekipa na kolejne bujnięcie ( zawsze zachodzę w głowę, kto tu buja kursem i nie traci, skoro wszyscy na kółkach tylko zarabiają? ) i pewnego razu oberwie się raz na dobre, tracąc "wykółkowane" pieniążki :))) A jako że ten kabaret "NIE PÓŹNIEJ NIŻ " trwa już trzeci rok, oberwanie staje się faktem - jest bliżej niż później.
Choćby to wszystkie Henie, 4,5 % i inni pisali, żebym sprzedał, to ja nie sprzedam, ponieważ wierzę, że ten kredyt otrzymają i że to ta chwila jest bliska. Jak spadnie poniżej 20 gr, to jeszcze dokupię. Pozdrawiam wierzących i trzymających.
z całym szacunkiem dla pieniędzy którymi obracasz, w moim wypadku żeby wydać 500 zł na prowizję to : zakup za 100.000 *0,29% = 290 pln prowizja sprzedaż 100.000 *0,20% = 200 pln prowizja gratuluje
Jarek jak to się stało że masz inną prowizję przy kupnie i sprzedaży. Jak masz taką dużą zapisz się do SII roczna opłata zwraca się w parę dni/tygodni a niska prowizja zostaje :)
a tak w ogóle to i w poniedziałek pewnie nic z tego nie będzie chyba że pojawi sie komunikat w niedziele wieczorem. Niestety we wtorek 06.01.2015 jest dzień wolny od sesji
Dnia 2015-01-03 o godz. 18:26 ~jarek napisał(a): > tak myślałem że przepłacam na prowizjach, ale przy moich obrotach > jakoś daję radę
Nie jest ok, źle spojrzałem też mam obniżoną do 0,29% i DT 0,20% . Niby można trochę taniej gdzie indziej ale ja akurat jestem związany z ING i sobie ich chwalę więc nie będę robił boruty za 0,05% prowizji bo tego nawet nie zauważam. Przecież nie handlujesz tak żeby zarabiać 1 czy 2 % a 10 abo 20 % więc wtedy te 0,05 to margines marginesu :)
witaj 4,5% , nie gram w Twojej lidze żeby codziennie kasować 45% zysku, mi często wystarczy 2-3% wiem że słabo ale nie jestem takim graczem jak Ty kwiatów nie dostałem
2-3% niby niewiele ale to zależy od kwoty . Na tej wydmuszce Dependowej to raczej nie przejdzie bo tutaj 2-3gr robi Ci 10% ;) Czasami też się po tyle procent schylam ale to musi być już konkretna kwota i duży obrót - warto się tak pobawić na EEX czy KGH gdzie nie masz problemu żeby szybko wyjść w razie czego a można sobie zastosować dodatkową dźwignie w ING mam 5x to co mam na giełdzie na 3 dni więc czasami fajna zabawa i niezła adrenalina :)
nie tłumacz bo on i tak tego nie zrozumie, dla niego 3% to 3 zł nie ogarnia że dla niektórych 3% to 3 tyś zł ten człowiek jest płytki jak jego wypowiedzi a polemika jego slangiem to staczanie się na margines spoleczny
jak zaczynałem na giełdzie to mi się marzyły odpały i mega zyski, z czasem nauczyłem się zarabiać na niskim procencie obracając dość niedużymi kwotami, oczywiście że trafiają się transakcje po kilkadziesiąt procent ale to mniejszość, gram w większości dt bo bardzo nie lubię (od pewnego czasu) zostawać z papierem na noc. oczywiście każdy ma swoją technikę gry i jeśli jest skuteczna - jest dobra pozdrawiam z otp korzystam