Tajemnica spadków, czyli jak MNI Premium zawrze układ.
Wierzyciele, w tym banki cisną na grupę kapitałową MIT, MNI Premium chce układu, wierzyciele nie chą układu, chcą płatności w całości, naciskają nie tylko na MNI Premium, ale także cały MIT i mówią macie jeszcze inne spółki dofinasujcie MNI Premium, MIT odpowiada nie będziemy pzostałych społek angazowac w MNI Premium, wierzyciele to bedziemy składać wnioski o upadłość itd. MIT dołuje I pokazuje nienajlepsze wyniki pozostałych spółek aby zmusić wierzycieli do układu na warunkach MNI Premium. Mam nadzieje, e właśnie taka jest przyczyna tego dołodowania. czyli po zatwierdzeniu układu strzała w gore na co najmniej 1 PLN!!!
to nie teoria spiskowa, tyko teoria taktyki, czy jest źle? patrząc na kurs to jest beznadziejnie, z drugiej strony na całym rynku jest marazm I badziewie z akcjami, wszystko dołuje, wyniki nie sa złe. Ale zawsze upadośc nawet układowa źle działa na psychike I zniecheca do zakupów, jak zatwierdzą układ a mam nadzieje, że tak bedzie to powinno podskoczyć I to duzo moim zdaniem, chyba ze wyniki sie skiepszczą.
Przy cenie 15 gr za akcje kapitalizacja wynosi niecałe 24 mln. Za samego Larka zapłacili 15 mln. Od tego czasu firma znacznie powiększył asortyment i zwiększyła sprzedaż.
jak jest kit to wyjdź z tego forum I nie zajmuj się kitem, dziwie się, że Ci co uwazają, że to jest kit siedzą tutaj, ja nie zajmuje sie tym, co uważam za kit, bo mi na to szkoda czasu, poza tym ja tylko wyrażam poglądy. do NEW widze, że rzeczywiście jest nowy I zielony, polecam dla NEW locate bankową
czy Ty chlopcze widzisz jaki jest w tej chwili wskaznik c/z.Powiedz po co Ty te bzdury tutaj pleciesz.Naprawde wierzysz w to co mowisz.Jestes niebezpieczny sam dla siebie.
dzieki zbawco, podaj mi spółkę na giedzie, która ma lepsze współczynniki? jesli już o współczynnikach, nie mówie ze ta spółka jest jakims objawieniem, ale obecna cena jest chora
obecna kapitalizacja czyli wartośc wszystkich akcji to ok. 22 mln z hakiem, a kurs jest dołowany przy obrotach dziennyc na poziomie 10 do 12 tys, wartośc pojedynczego zlecenia to ok. 2500, 3500 zł, czyli kurs dołuja leśne dziadki drobni ciułacze, lub studenci niedorajdy, którzy chcą zarobić pare zł. DZIWNE
ziarno od plewy mowisz mi wiec powiedz mi dlaczego ziarno kosztuje grosze a "plewy "kosztuja 400 zl,na czym polega ta roznica.Jaka jest rentownosc dla tego twojego ziarna,ile wynosi ROE?
wycena spolki na podstawie kapitalizacji w stosunku do czego? DO kapitalu obrotowego netto? ma to jakis sens.Same rzucanie kapitalizacji o sciane jest jak malowanie farba bez podkladu.Nawett solidne proby wyceny majatkowej bez dyskontowania zyskow niewiele chyba znacza,dlatego tak niewiele osob zarabia tu pieniadze
nie wyceniam spółki na podstawie kapitalizacji bo to bez sensu, natomiast drugim bezsensem jest dołowanie kursu przez 4 akcjonariuszy, gdzie każdy sprzedaje akcje za ok. 4tys I przez takie transakcje kurs spade o 30 lub 40%, gdy wartosc wszystkich akcji jest 22 mln. Historycznie obecne wyniki nie sa takie złe, popatrzcie nawet na bankierze jakie spółka miała wyniki I współczynniki przez lata 2000, inna sprawa że na całym rynku jest kicha itd
Dnia 2014-12-29 o godz. 20:14 ~Szwejk napisał(a): > nie wyceniam spółki na podstawie kapitalizacji bo to bez sensu, natomiast > drugim bezsensem jest dołowanie kursu przez 4 akcjonariuszy, gdzie każdy > sprzedaje akcje za ok. 4tys I przez takie transakcje kurs spade o 30 lub > 40%, gdy wartosc wszystkich akcji jest 22 mln. Historycznie obecne wyniki > nie sa takie złe, popatrzcie nawet na bankierze jakie spółka miała > wyniki I współczynniki przez lata 2000, inna sprawa że na całym rynku > jest kicha itd
zgadzam sie w zupelnosci z przedmowca , "qufniane"obroty a leci o 1 gr w doł po cholere ktos sprzedaje przy takiej cenie , tylko mi tu bajek nie opowiadajcie o ratowaniu kapitalu bo czas byl wyjsc przy 40-50
nie wcisniesz komus 100 tys jesli ten ktos moze przyjac tylko 10 .Podaz jest ksztaltowana przez popyt.Co ztego ze wylejesz 18 mln akcji ,rynek sie zesra jak to zobaczy .Albo inaczej lew nie ma szans zjesc antylopy w calosci za to po kawalku jak najbardziej.Nie wiesz jaka jest podaz bo ona sie nie ujawni,bedzie karmic popyt malymi pakietami dopoki bedzie taka mozliwosc.To nie jest zaden argument.Po zatym nie kazde zlecenie jest widoczne w calosci sa zagrywki ktore uniemozliwiaja odczytanie tego.Gdyby odczytywanie trendow na podstawie skladanych zlecen bylo mozliwe czy nawet prawdopodobne wiekszosc drobnicy miala by zasobne portfele
jesli bedziesz patrzyl ze kurs jest zdolowany atu tylko 3 tys leci ze oddaje drobnica ze to nieuczciwe kto tak robi ajajaj to jest piesn pierwszków.Ja ci powiem ze jak maja zdolowac to zdoluja po 100 sztuk do 4 groszy a ty wciaz bedziesz zawodzil morska idiotyczna piesn.no ale nauka kosztuje nie da sie wszytskiego od razu wiedziec na to trzeba 10kow lat i calego zycia
np dzisiaj godz. 10.01 na sprzedaż po 15 gr wystawione jest 55021 sztuk akcji (lączna wartosć 8.253,15 zł) ilosć zleceń 6, czyli sredno jedno zlecenie warte jest lekko ponad 1300 (tysiąc trzysta) zł, nawet zakładając że jedno czy dwa zlecenia sa wyższe np po 3000 zł - to co to jest??? Szkolna Kasa Oszczędności wywala akcje bo nie zarobi na wycieczke do Wieliczki????
widać jakie sa obroty dzienne to po pierwsze np. wczoraj było cos ok. 13 000 pln (trzynaście tysiecy) I widać ile zlecań składa się na oferty (pieć pokazywanych) i z tego wynika, że średnia wartośc jedneo zlecenia jest pomiędzy 2 i 4 tys. Ja nie wierze w teorje ze sa w kazdej spółce jacys oni ....
np dzisiaj godz. 10.01 na sprzedaż po 15 gr wystawione jest 55021 sztuk akcji (lączna wartosć 8.253,15 zł) ilosć zleceń 6, czyli sredno jedno zlecenie warte jest lekko ponad 1300 (tysiąc trzysta) zł, nawet zakładając że jedno czy dwa zlecenia sa wyższe np po 3000 zł - to co to jest??? Szkolna Kasa Oszczędności wywala akcje bo nie zarobi na wycieczke do Wieliczki czy gdzies tam????
jeszcze smieszniejsze iI żałosne zleceń spzedazy po 14 gr o godz. 10:11 jest 3 łączna ilosc oferowanych akcji po takiej cenie to 15073, średnia wartosc jednego zlecenia to lekkko ponad 700 zł, - I co to jest???
50% wstyczniu a dlaczego nie 200% stawiaj poprzeczke wysoko.Tylko przy tych wyliczeniach nie zapomnij ze gdy akcje traca 50% na wartosci ,w gore musze pojsc juz....100% zebys wyszedl na swoje.
Jak Ty wyliczyles te 50% chopie,daw...com kapitalu jestes oszczedzaj na Emerytórę...."".."'
ja tam kupiłem na ryzyka po 0,12 i teraz poczekam nawet pół roku/rok aby zobaczyć co z tego wyniknie, a wróżbitom polecam dalsze intensywne zgłębianie tajników przepowiadania wysokości kursu i dalszych losów spółki MIT ;)