wig20 jest pod koniec roku robiony -windows dresing - spaj na szczytach - spadki jak nic ,ale to dobrze odbijemy sie od dołków i trend powinien być wzrostowy na dłuźszy okres
W porównaniu z poprzednim miesiącem z listy polecanych spółek usunięto Echo Investment, BPH, CD Projekt, Asseco Poland, Comarch, Action i Duon
Całość:
Analitycy DM BOŚ wytypowali 17 spółek, na które warto postawić w przyszłym roku.
Analitycy Domu Maklerskiego BOŚ w ramach cyklicznie prezentowanego raportu wytypowali spółki, na które warto postawić w najbliższym czasie.
Na liście znalazły się dwadzieścia trzy firmy, które w styczniu potencjalnie mogą zachowywać się lepiej niż reszta rynku. Broker wskazał też dziesięć spółek, których notowania mogą być pod presją.
Wśród faworytów DM BOŚ na nadchodzący miesiąc znalazły się: AB, Arctic Paper, Asseco South Eastern Europe, Budimex, Ciech, Decora, Enel-Med, Ergis, Eurotel, Famur, Herkules, Kopex, Lena Lighting, Medicalgorithmics, Mercator, Neuca, PKN Orlen, Robyg, Stomil Sanok, TVN, Unibep oraz Vistula.
Natomiast wśród spółek, które mogą się w przyszłym miesiącu zachowywać gorzej niż rynek analitycy DM BOŚ umieścili: Alma Market, Asbis, Bogdanka, Cyfrowy Polsat, Getin Noble, LPP, mBank, PGE, Synthos i Tauron.
W porównaniu z poprzednim miesiącem z listy polecanych spółek usunięto Echo Investment, BPH, CD Projekt, Asseco Poland, Comarch, Action i Duon.
Broker wytypował także swoich faworytów na 2015 rok. Wśród typów znalazły się: PKN Orlen, Ciech, AB, Eurotel, Stomil Sanok, Mercator Medical, Neuca, Vistula, Medicalgorithmics, Decora, Lena Lighting, Robyg, Herkules, Budimex, Unibep, BPH i Asseco SEE.
Zdaniem analityków wśród spółek, które mogą się w przyszłym roku zachowywać negatywnie na tle rynku, znajdują się: Synthos, Bogdanka, ING BSK, Asbis (tylko w I połowie 2015 r.), Alma (tylko w I półroczu), LPP (tylko w I półroczu) i Tauron.
Nooo wieeelką wiedzą i spostrzegawczością wykazali się panowie z BOŚ-u. Jak misiac temu wydawali swoja magiczna listę to duon byl po 2 07 a teraz jest 20% nizej to go wykreslili. Cóż za blyskotliwość !!!! Wyjatkowi fachowcy !!! Swoja drogą Ciech ma być hitem a misiac temu wątpili w jego płynność finansową i obnizyli rating. Gratuluję konsekwencji. Dodam ze od tego czasu nic się w Ciechu nie zminilo, z kursem włącznie. Pozdrawiam czujnych.
Koniec przeceny. Powietrza jeszcze na kilka wdechow jest ale lepiej je trzymac do przyszlej korekty, no to teraz do worka i fruniemy do konca stycznia, bon vouage.
Dnia 2014-12-22 o godz. 23:00 ~jazi napisał(a): > Nooo wieeelką wiedzą i spostrzegawczością wykazali się panowie z > BOŚ-u. Jak misiac temu wydawali swoja magiczna listę to duon byl po 2 07 > a teraz jest 20% nizej to go wykreslili. Cóż za blyskotliwość !!!! > Wyjatkowi fachowcy !!! Swoja drogą Ciech ma być hitem a misiac temu > wątpili w jego płynność finansową i obnizyli rating. Gratuluję > konsekwencji. Dodam ze od tego czasu nic się w Ciechu nie zminilo, z > kursem włącznie. Pozdrawiam czujnych.
i tu masz rację; na tych fachowców nawet nie można zwracać uwagi
Mowicie ze BOŚ zawsze daje zle podpowiedzi i chcecie sprzedawac jak wykreslili duon z listy. Wiec droga dedukcji powinniscie brac a nie naganiac na spadki. Myslicie ze ktos da sie wyleszczyc bo przeczyta takie pierdu pierdu. Silny opor na 1.95 ponizej 1.80 noe spafnie no chyba ze jakis gruby zrobi psikis zeby wystradzyc leszcza a pozniej wybitka na 2. 20.-2.30 jak Was szczypie to oddajcie ja wezme chetnie za 1.95 i lub lepiej 1.8. Tu jest raj dla srednioterminowych inwestycji zwlaszcza ze jest obecnie w subkanale wzrostowym czyli na tych najmniejszych pulapach.
ja zawsze robię odwrotnie niż rekomendują i dobrze na tym wychodzę gdy Goldman krzyczał sprzedaj Lotos ( wycwna 0zł)- ja kupiłem po 6 zł, sprzedałem po 26, na Actionie też teraz zarobiłem
Cos mi sie widzi ze rosnac nie ma pod co,nawet własnie w parkiecie pisali ze zyski w 2015 maja byc mniejsze tylko trzeba umiec to wyczytac,a przeciez dla spólek własnie zysk jest najwazniejszy
właśnie , czytać trzeba umieć a ty mały naganiaczu - inf - masz z tym problem , jak szukasz spekulacyjnych spółek to nie tutaj , zluzuj majty i wracaj na swoją perełke
Nie mam zamiaru tego kupowac,chce pokazac ze sporo tu naganiaczy,na MSX nganiaja na spadki bo chca akcje MSX kupic a tu na wzrosty naganiaja bo chca duon sprzedac
poki co na msx od 1994 trend spadkowy wiec o co chodzi:P Nikt tutaj nie nagania na spadki w MSX a przynajmniej na forum MSX bo samo spada i nie trzeba się na ten temat wypowiadać. Ja mam duon i nie chce sprzedać za mniej niz 2,70 moze to bedzie za rok ale moze za pol albo i 3 miesiace lub mniej ale bedzie bo spolka po korekcie i od dlugiego czasu w trendzie wzrostowym. analitycy sobie gadają że mniejsze zyski itd ale jesli beda mieli minimalnie mniejszy zysk przy takiej sytuacji gospodarczej tnz ze spolka i tak nawala do przodu bo pokonuje przeciwnosci a to przyciaga dlugoterminowcow z ogromnym kapitalem. pozdro
Mylisz sie ,MSX wybił sie z kanału spadkowego,jest ponad jego górnym ograniczeniem,po za tym cena na historycznych minimach.To 7 gr. przed scaleniem,nie ma gdzie spadac a ma gdzie rosnac
Duon jest natomiast solidnie trzymany przez ograniczenia z około 2010r i trudno mu bedzie sie wybic,takie moje zdanie.I nie kłamcie bezczelnie bo ludzie z tego forum naganiaja na spadki na forum MSX