Trzeba było wyjść z CDE ze stratą po 1,15 i zapomnieć o tym papierze!!! Gra na giełdzie polega też na tym,że trzeba godzić się ze stratą i odrabiać na innym papierze! Wiem bo jestem tu 15 lat.!!!
Rafał>Porada przyjacielska : sprzedaj 30 % CDE i kup Apanet !! Tutaj koniec dystrybucji , poza tym był po ok 6 PLN a jest po 0.60 !! Nie stracisz !!! Jak będziesz zarabiał tu, to powoli będziesz wychodził z CDE !!!!
Karol, sorki nie zauważyłem Twojego postu wcześniej :( Lubię bardzo komentarze Ksenona, fakt że czasami pisze rzeczy typu "dzida" albo "jazda na północ" jest to trochę słabe ale często coś ciekawego napisze.
Do CDE zachęcił mnie nie Ksenon tylko AT. Zerknij sobie może na ten wykres
http://vlep.pl/ji6g7a.png
To wykres Małego nie mój a wiesz dobrze, że Mały wie co mówi jeśli mi nie wierzysz..
Patrzę na wykres Apanet i wiesz co, pierwsza rzecz, która mi się rzuca w oczy to to, że spółka historycznie ma bardzo niewielką płynność, więc grubas w to raczej nie wejdzie. Wykres jest płaski, to co było w 2 ostatnich dniach przed Świętami to równie dobrze mogła być korekta w długoterminowym trendzie spadkowym. Apanet miał już kilka takich korekt a potem kurs wracał do trendu spadkowego. Rzeczywiście AD pokazuje akumulację ale inne wskaźniki są raczej neutralne. Kilka najbliższych sesji pokaże, czy rzeczywiście na Apanecie mamy do czynienia z odwróceniem trendu (czego Ci życzę), czy też jest to tylko korekta.
CDE wybił już z formacji klina bocznego i dosyć skutecznie walczy o odwrócenie trendu. Technicznie ta formacja ma przebieg taki, że najpierw jest wybicie z klina potem krótka korekta a potem wystrzał do góry. Kurs jest teraz w trakcie korekty jeśli uznać, że trend jest już krótkoterminowo rosnący. Kto miał się wysypać, już się dawno wysypał, teraz w każdej chwili można spodziewać się mocnego ruchu na północ i radzę Ci obserwować tą spółkę, bo będzie można na niej nieźle zarobić moim zdaniem.
Ps. Kurczę ten koleś Patol nawet tu za mną łazi, no, niech to też będzie dla Ciebie potwierdzenie, że CDE ma przed sobą piękną przyszłość, może nawet pokona maximum z przed kilku tygodni tzn 5,7 zł.