Co wy piszecie? karpem się przejedliście. Na dzień dzisiejszy spółka jest głęboko niedoszacowana i nawet jeśli spadnie grosz lub dwa to w perspektywie średnioterminowej przebije 50 groszy. W spolkach zajmujących się programowaniem itp. zazwyczaj wskaźniki są kilkakrotnego przeszacowania a nie kilkakrotnego niedoszacowania bo tu wchodzą w gre wartości niematerialne bo to nie jest firma budowlana. wiecj jeśli zarząd weźmie się do roboty i zaczną przychodzić zyski to z palcem w ....może akcja kosztować 5 zł. Sprzedali Imagisa który pomimo astronomicznych przychodów zaczął generować straty i to w super cenie bo ile dziś jest wart.
inwestorek już nie długo zobaczycie na PCG, 0,07gr , no i w styczniu muszą spłacić 5mil. obligacji dla IMAGISU , powodzenia . chyba świeczka im pozostała ,bo na pomnik to ich nie stać żeby ich pogrzebać tak honorowo
Co to jest spekula ? Otóż glabie tzw spekula to immanentny element rynków i nie należy mu nadawać pejoratywnego znaczenia .krotka mówiąc glabie spekula to ty j,ja ,pan pani itd. ;) Tak to jest jak nieuki i szczyle biorą się za grę na giełdzie;)
Proszę nie obrażajmy się,bez głąbów itp!!, bo to nie o to chodzi. Przechodząc do meritum, śledząc fora internetowe, można zaobserwować tego typu wpisy, przy każdej spółce, zawsze pojawia się magiczne słowo "spekuła". Wynika to z tego, że niektórzy swoje błędne decyzje inwestycyjne muszą jakoś wytłumaczyć a najłatwiej jest zwalic to na mityczną spekułe, pozdrawiam spekulant
Nie słuchajcie baby bo nie wie co pisze. Spekuła jest na większości spółkach była i będzie i nie jest to ktoś kto ma akcji za pare tysięcy ale zorganizowana grupa dwóch lub więcej osob. Jeśli nie wiesz dalej to poczytaj o spółkach Patrowicza i o tym jak dwie osoby przerzucają miedzy sobą akcje miesiącami robiąc 60 % obrotów!!! i zbijając 0 98 procent kurs. Jeśli obracacie milonami złotych tak jak marta to pewnie jesteście spekułą. A jak nie to zwykłmi płotkami co płyną z prądem próbując przewidzieć co się zdarzy.Podsumowując spekuła jest i o tym można przeczytać jak prokuratura się tym zajmuje, Czy jest na tej spółce- moim zdaniem TAK W jakim świecie żyjesz kobito..A na Forexie nie pamiętacie afery za bankami za działania spekulacyjne i nie tylko( puszczanie swoich zlecen przed zleceniami klientów mimo że były pierwsze w kolejności) itd. itd. itd
Baranie ,nic nie kumasz,spekula jest pożądanym elementem giełdy ,jest jednym z jej trybów i dlatego nie może być żadnym uzasadnieniem spadków bo jest oczywista oczywistością.
Bez waszej pomocy kurs PCG nie spadłby na historyczne minima, bo nie było i nie ma w dalszym ciągu żadnych podstaw do spadku o 93,15% w stosunku do WIG w okresie 24 m-cy. Jeżeli tak bardzo zniechęca się leszczy do zakupu tej spółki to tutaj w przyszłości będzie bardzo grubo. To co się dzieje na PCG nie jest wcale przypadkowe.
A ty marzycielu dalej w obłokach. Pomysł trochę ,nie ma imagisu czyli lokomotywy i jest pani Nikt w zarządzie . Została tylko garażowa manufaktura ,nawet strony nie maja przyzwoitej - chaotyczne pomieszczone infa - i to ma być spółka IT? zapomnij o wzrostach raczej szykuj się na upadłość.
Pseudo Marta..Nie obrażaj nikogo! Zresztą takie wpisy świadczą o inteligencji piszącego który mając brak argumentów zastepuje je wulgaryzmami. O twoim ilorazie świadczy to że nie czytasz również sama lub sam co piszesz" spekuła to ja czy ty....."A w odpowiedzi powtarzasz moją opinię uznając ją za swoją . Pozatym piszesz że spekuła to nieodzowny element rynku a następnie twierdzisz że nie można jej obarczać za spadki!!!- skoro steruje kursem albo przynajmniej kontroluje to jak może nie być odpowiedzialna za kurs aktualny??? Dalej mi się nie chce pisać bo muszę zniżać się do twojego poziomu szukając jak najprostszych słów by starać by twój możg je ogarnął a wiesz mi to nie jest łatwe
Teraz wystarczy cierpliwie czekać aż wystrzelaja się niecierpliwi i im podobne leszcze co rwą się do sprzedaży po 30 groszy albo niżej. Jak skończa się im akcje to powrót na wyżyny.