to desperacka obrona, żeby znów nie zjechało na 3 zeta, bo wtedy będą musieli znów odwolać emisję i nie będą mieli kasy na przekładanie papierów przez następne dwa lata. Wynika z tego, że cena emisji będzie w okolicy 7-8 zeta i będziesz mógł kupić w chu... tego papieru, bo na razie zajmują się tylko jego produkcją.
Nikt z drobnych nie odda tłukom naganiającym na spadki , w obecnej cenie więc po co to mieszanie i straszenie chcą sprzedawać między sobą to niech sprzedają , i niech tracą bo większe cwaniaczki od nich wówczas dokupią, a tłuki obudzą się z ręką w nocniku
A może sprzedają, żeby nie zapłacić podatku za 2014? Nie pomyślałeś o tym co? Zarobiłem w tym roku trochę na MDG i żeby nie odprowadzić fiskusowi całych 19% od transakcji musiałem wykazać jakieś straty. A że na Brasterze mam w tej chwili lekkie tyły to pchnąłem w ostatnim tyg. 5 tys. papiera. I tyle. Zamierzam zaraz odkupić, ale nie będę się spieszył. A tworzenie do obecnych ruchów jakiejś głębszej ideologii uważam przynajmniej za bezproduktywne. Szczęśliwego Nowego Roku;-)
Ruchy pod koniec roku nie muszą oznaczać jakiś odzwierciedleń w spółkach, mogą być przemyślane i uzasadnione matematycznie, ale część ludzi na GPW nie umie liczyć bo w gimnazjum tego już za bardzo się nie chce robić.