Na razie o żadnych plotkach nie słychać. Wiem jedynie , ze wyniki będą dobre ( a za IV kw. w związku ze Świętami może nawet nieco lepsze od przewidywań ). Dzisiaj handlu na spółce nie ma i ktoś usilnie zbija cenę co przy tych obrotach jest banalnie łatwe. Wskaźniki tej spółki mówią same za siebie c/wk 0,55 , c/z 6.00 ba płacą nawet dywidendę przyzwoitą a mam nadzieję , że w przyszłym roku wyższą niż te 1,8 proc. Pokaż mi na gpw inną spółkę z tej branży o chociaż podobnych wskaźnikach. Twierdzę , że tfone jest wybitnie niedowartościowana. 7 zeta to minimum przyzwoitości..To moje zdanie każdy swój rozum ma..
Chyba wszyscy zadają sobie pytanie jaki wpływ na wyniki będzie miał kurs $. Przychody rekordowe to jest pewnwe ale co z zyskiem?! W jaki sposób firma sobie radzi z tym problemem? W IV koszty po stronie zakupowej wzrosły o ok. 10% a przy marży kilkupprocentowj możemy domniemywać że cały biznes jest na minusie. Przyszłość wygląda nieciekawie. Zarząd w tej kwstii nic nie mówi. Chyba trzeba sie ewakuować i poczekać na tańszego dolca. A miało być tak pięknie....
boze...skad wy sie bierzecie? co za brednie piszesz? kurs usd? a slyszales tez o czyms takim jak opcje walutowe? zabezpieczenia? pewnie nie bo jest na to za glupi
Tak i dlatego niedawno był wystrzał przy dużych obrotach na 6 pln. Dolar chyba parę dni temu tani nie był . Jak Ci się spółka nie podoba to nie pisz , że się ewakuujesz tylko sprzedaj akcje i nie naganiaj na spadki..
Faktycznie oryginalnych mamy inwestorów mniejszościowych . Jak pamiętam to pisaliście , że w 3 kwartale miały być straty a jednak były fajne zyski . Teraz znowu wieszczycie złe wyniki . EH , CO ZROBIĆ TAKI MAMY AKCJONARIAT .