..........z doświadczenia wiem ,że nie najstarsza tylko najbardziej stratną (nie wyklucza najstarszej)i w tej kolejności jak jesteś poza kompem i masz niezabezpieczone pozycje zeruje bez skrupułów masz szczęście jak nie nabawisz się debetu. pzdr
Dnia 2014-12-18 o godz. 21:02 maki26 napisał(a): > kolego przewaliłeś depo. > > Jak pamiętam to jak powyżej 104% to zamyka automat chyba najstarszą > pozycję. > > W szczegółach rachunku masz "Stop Out". Jak saldo > bieżące zejdzie poniżej jego to zamyka pozycje.
na koncie mialem 3k i otwarta 0.1 lota okolo godziny 20 strasznie hustalo kursem wiec chcialem zamkac a tu nagle samo sie zamknelo z kilkoma pipsami straty. hmmm a niby ecn
hahaha,że alior ECN no toź mnie ubawił zreszta nie na tym w brew pozorom polega problem czy ECN cz MM tylko zarzadzniu depozytem wierz mi depozyt to klucz. pzdr
...zanim zaczniesz tracić swoje ciężko zarobione pieniądze i wypłacać premię darmozjadom zastanów się dziesięć razy czy nie dać sobie spokoju z foreksem bo wyciągną całą Twoja kasę i tą pożyczoną też, kompletnie nie ma znaczenia który broker to zrobi ma do tego wystarczające narzędzia..musisz zredukować dźwignię bez tego Twoja wiedza i nie daj Bóg wiara w siebie doprowadzi Cie do skrajnego wyczerpania i to w dosłownym tego słowa znaczeniu. pzdr
musisz się nauczyć prostej kalkulacji... jak masz dzwignię x100 to przy jej pełnym wykorzystaniu np na edku na 0.1L potrzebujesz 200pln więc przy 3k miałeś realną dźwignię jakieś 6-7 a wykorzystanie depozytu 1500% więc dzisiejsze ruchy by cię nie zamknęły stop outem. Dodatkowo przelicz sobie ile zjada ruch np o 10pips - dla edka 0.1L 10pips to ok 30 pln. Zależy jeszcze co miałeś. Sprawdź sobie specyfikację instrumentów lub kalkulator jakiś - wypisz na kartce powyższe kalkulacja dla twojego broka i instrumentu i pod ręką zanim wejdzie w krew. nauka
Dnia 2014-12-18 o godz. 22:13 ~gość napisał(a): > musisz się nauczyć prostej kalkulacji... > jak masz dzwignię x100 to przy jej pełnym wykorzystaniu np na edku na > 0.1L potrzebujesz 200pln więc przy 3k miałeś realną dźwignię jakieś > 6-7 a wykorzystanie depozytu 1500% więc dzisiejsze ruchy by cię nie > zamknęły stop outem. Dodatkowo przelicz sobie ile zjada ruch np o 10pips
nie no bez jaj:):):):) mialem pozycje 0.1 lata na usd/jpy przy depo 3k. to nawet nie bylo co przeliczac na fx jestem juz ponad 8 lat tylko w polskim brokerze mi sie cas takiego przydarzylo ze pozycja sie zamknela. > - dla edka 0.1L 10pips to ok 30 pln. Zależy jeszcze co miałeś. Sprawdź > sobie specyfikację instrumentów lub kalkulator jakiś - wypisz na kartce > powyższe kalkulacja dla twojego broka i instrumentu i pod ręką zanim > wejdzie w krew. nauka
a jak Ci sie zacina to wina internetu,ja mam 3 lata alioratradera i zero problemow a autoryzacje wyl. zadzw.do nich i powiedz ze chcesz wyl.,ta platforma protrader dobrze pracuje na szybkim internecie
Witaj kolego,mam ten sam problem co ty od 2 lat ,alior pozamykał mi pozycje i teraz ręce umywa od tego .Czy jest taka opcja porozumienia się telefonicznie ???Pozdrawiam
Dnia 2014-12-19 o godz. 19:53 speedcash napisał(a): > Witaj kolego,mam ten sam problem co ty od 2 lat ,alior pozamykał mi > pozycje i teraz ręce umywa od tego .Czy jest taka opcja porozumienia się > telefonicznie ???Pozdrawiam Hejka Skąd jesteś ja okolice Krakowa podaj jakiś namiar to sie odezwę . pzdr
mi raz zamkneli pozycje ale zaraz zadzw. ze mieli problemy z platforma i pytali jakbym byl stratny to spr.ile i to wyrownaja ale zamkneli mnie na 0 akurat trafili,jak wspomnialem wyzej na aliorze jestem 3 lata na poczatku mialem problemy z polacz.wyl.sie a ze nie mieszkam w Polsce to zadzw.do nich kila razy pojechalem z nimi naprawde ostro i powiedzialem ze zamkne rachunek i im dupe umyje na kazdym forum i od tamtej pory ponad 2 lata wszystko naprawde w porzadku najmniejszych problemow
Odnośnie Aliora to też mam pytanie... CZEGO na Aliorze jest kurs dolara zróżnicowany od tego na Stooq...? Nie mówie tutaj o 4 miejscu po przecinku... np na ta chwile USD/PLN -0,38% - na stooq -0,48%
0.1% to chyba troche za dużo jak na spread... i nie o takiej godzinie...
Witam, a więc proponuje spotkać się po Świętach i porozmawiać na ten temat bo u mnie sprawa jest w toku a chodzi o to by nas było jak najwięcej . Co wy na to????
spredy na aliorze usd/pln 900p????? to jawne wywalanie SL jak nie uznaja reklamacji zamykam aliora, mam jeszcze cos innego wiec niech sie w.... nie pierwszy raz robią wycinkę z chirurgiczną dokładnością
Witam ,Panowie może się zmówimy odnośnie tego Aliora co?????Niech się odezwą osoby którym Alior pozamykał pozycje i porozmawiamy bo moja sprawa jest w toku a dobrze by było nagłośnić tą sprawę w kilku.....
mi też zmknęło kilka pozycji w niedzielę w nocy to jawne złodziejstwo spred w granicach 900 o godz.1.45AM jak nie mogą kasy zwinąć to mogą i zrobić 1500 albo wyżej to oszuści nie ma jak u nich handlować.
zal mi Was,gracie na badziewach takich jak zlotowka gdzie nie ma plynnosci,poczytajcie troche co sie stalo na EUR/CHF,pod bariera 1,2 nie bylo zlecen kupujacych inwestorzy wpadli w pusta przestrzen sami stali sie sprzedajacymi wystarczy poczytac troche zachodnich traderow ,wejdzcie na Twittera tam jest kupa informacji od najlepszych traderow na swiecie