Ja kupiłem kiedyś drogo Causę po czytaniu wpisów mecenasa , przez 2 lata kurs się kisił i spadł do 0,01 - jak przekształcili się w Ceramiks zakupiłem po 0,01 milion i czekam !!!!!! Na pewno dużo zarobię !!!!!! jak nie w 2015 to 2016 ale zarobię
Kiedyś czytając mecenasa (prawdziwego którym okazał się prof Sokołowski) zakupiłem po 1,57 EEX - w między czasie sprzedawałem i dużo mnie nie zostało , ale nieźle żyłem dokładając do renty . Teraz Ceramiksa nie roztrwonię i poczekam bo z renty przechodzę w 2015 na emeryturę, którą mam nadzieje pobierać z Ceramiksa - a jak będzie to się zobaczy .
ps. Jak kupiłem EEX po 1,57 miałem 22000 akcji - nawet przy dzisiejszym kursie było by to 600.000 zł - 19% podatku Belki
Dlatego uważam Ceramiksa za taką samą okazję !!!!!!! Polski patent i produkcja dla energetyki
Z tych samych powodów i ja kupiłem ECR. To, że kurs ledwo drgnął - spowodowało histerie u laptopa i maestra - boje się, że jeżeli kurs dotrze do 10 goroszy to krew ich zaleje
Moim zdaniem 0,10 zł to będzie szybciej niż nie jeden myśli - ja liczę , że tu będzie 1 zł najmniej Dlatego warto poczekać !!!!!!!!!!!!!!!! Zimy nie ma - w związku z tym roboty budowlane bez zakłóceń i z dużym wyprzedzeniem
ale z laptopem nie ma wymiany pogladow. Oni akcji nie maja i jak rosnie siedza cicho jak spada to taki laptop od razu wlasi i szydzi piszac ciagle te same teksty o 4 latach kiszenia. Jedni sie kisza 4 lata inni 5 mcy ijuz maja 100% zarobku! Dlatego ich trafia :) Ja akcje trzymam do innch poziomow niz MARNE 3 grosze. Maestro smieje sie z 200mln przychodow a wystarczy policzyc ilosc elementow przy max produkcji razy kosxt 1 elementu. Oni licxyc nie umieja dlatego zostalo im wyzlosliwianie sie na forach :)
dziwnie znajomy ten emeryto-rencista Marek 95.49.129* , nie tyle Marek co jego id .... może się okazać , że największym jego szczęściem jest to , że dożyje do tej emeryturki ..... inni aż tyle szczęścia mogą nie mieć.
ps. coraz bardziej mi się wydaje, że jednak mam rację co do 'perły' wcześniej Causy , teraz ECR ....
Moje id jest OK A co do dożycia to jak widzisz czuję się ciągle dobrze Wyliczali ostatnio w ZUS przy ustalaniu kapitału początkowego ile mogę pożyć - muszę ciebie zmartwić ponad 200 miesięcy - tak więc jak wcześniej nie zejdę to będę miał co wydawać - dlatego jeszcze inwestuję - bo z wyliczoną samą emeryturą to będzie ciężko wiązać koniec z końcem. Na giełdzie inwestuję od paru lat i spokojnie żyję - jak do tej pory czyli do dziśiaj
nie życzę nikomu rychłej śmierci, żyj sobie w szczęściu i pomyślności na tej emeryturce jeszcze 111 lat
nie wiem do jakiego ZUS-u chodziłeś ???? jak oni to wyliczyli te 16,66 lat (200 miechów).... bo przeciętny emeryt (mężczyzna) dożywa na tej naszej "zielonej wyspie" (i już nie pod palmami OFErmy praktycznie padło) średnio aż 71 lat i 4 miesiące, czyli na emeryturze byczy się średnio ..... aż 4,5 roku !! często po 40 i więcej lat pracy!!!. a może jesteś dzielnym żołnierzem , policjantem (innym funkcjonariuszem mundurówek) i na emeryturkę przeszedłeś w wieku np. 40 czy 45 lat ??
Ja na emeryture mogłem przejść w wieku 34 lat ale jeszcze sobie pracuję w mundurówce bo co mam na tej emeryturze robić :) Szczerze powiem studia skończyłem zaocznie i śmieję się z tych obecnych magistrów po studiach dziennych jak filologia czy religioznawstwo hehe
ZUS przy kapitale początkowym przyjmuje (średnie dalsze przeżycie) - dokładnie 209 miesięcy Mam skończone 65 lat , ale dołożono mnie 7 miesięcy dlatego na emeryturę przejdę dopiero w marcu 2015 - Takie są realia Nie jestem z służb, pewnie wtedy nie interesował bym się giełdą i sposobami na dorobienie do emerytury !!!!
pozdrawiam i miłej nocy - snów o rosnącym kapitale !!!!