dałem kupno 908 szt po 0,22.bez echa.( dla jaj,a i moze sie uda usrednic,), a inny opychał 908 po 23gr. nie poszło.sciagnałem.ktos nagle te 908 szt wzial po 23 gr.(dawalem 22gr) ,nagle 30000 szt po 23 gr. na kupno.o co tu chodzi? ktos cos blokuje albo wie.
Ta spółka jako jedna z nielicznych na NC produkuje jakieś dobro zatrudnia ludzi (a nie tak jak większość wydmuszek z NC 1-3 osób)i daje pracę ma małe zadłużenie a w przyszłym roku tendencja spadkowa na skup mleka może się odwrócić i kurs jest na minimach
Jestem tego samego zdania. Dodatkowo podpisali nową umowę na produkcję pod marką własną klienta. Więc 1KW2015 powinien odwrócić tendencję, a teraz ktoś powoli zbiera akcje od niecierpliwych.
uuuuuuuuullllllllaaaaaaaaaaaaaaaaallllllllllllllllaaaaaaaaaaaaaaaaa.ale wystrzał. jestem pod wrażeniem.tylko ten pakiet.taki jakiś nijaki.na zieleń się ucieszyłem,lecz radość opadła gdy ujrzałem te --- 150 szt.
Gdzie masz napisane, że Zarząd jest bez absolutorium?! Uchwały z lipca w sprawie absolutorium członków Starego Zarządu z racji braku wymaganej ilości głosów nie zostały przyjęte.
Teraz już jest nowy zarząd i prezes więc nie siej fermentu, że Zarząd nie ma absolutorium.
Przez okres świąteczny zbytnio tu nie zaglądałem. Widać, że arkusz sprzedaży jest pusty. Te 35K które teraz leżą na kupnie mogłoby spokojnie podgonić kurs na 30gr. Poza tym zniknęły gdzieś spore zlecenia sprzedaży postawione na 30gr.
Wygląda na to, że skupujący przed świętami już się obłowił i czeka na lepsze dane z 1KW2015, a są do tego postawy: 1) podpisana w grudniu umowa 2) spadek cen surowca poprawiający rentowność
cena skupu surowca mleczarskiego, wykorzystywanego w produkcji realizowanej przez „Milkpol” SA, w grudniu 2014 roku zmalała, w porównaniu do okresu analogicznego dla roku 2013, o 23,6%
Rok wcześniej 2013 grudzień - cena mleka skupowego wzrosła o 23,1% do roku 2012 - ilość skupionego mleka spadła o 3,9% do roku 2012 - sprzedaż wzrosła o 6,7% do roku 2012
Grudzień 2014 -cena mleka skupowego zmalała o 23,6% do roku 2013 - ilość skupionego mleka zmalała o 15,5% do roku 2013 - sprzedaż zmalała o 19,2% do roku 2013
Czyli widać, że spółka traci coś jest słabo zarządzana skoro w 20013 cena mleka skupowego wzrosła a sprzedaż była wyższa a w 2014 cena mleka skupowego spadła a sprzedaż tak drastycznie zmalała.