Piotruś co ty tak z tym wezwaniem .... "Wezwanie polega na ogłoszeniu przez akcjonariusza zamiaru zakupu określonej ilości akcji. Cena w wezwaniu nie może być niższa od ważonej wolumenem obrotu średniej ceny rynkowej z okresu 6 miesięcy poprzedzających ogłoszenie wezwania. Inwestorzy mogą, ale nie muszą odpowiedzieć na wezwanie, jeśli cena ich nie satysfakcjonuje. Wezwanie może więc nie dojść do skutku."
Musimy jeszcze wyrazić na to zgodę, a na tym poziomie cenowym nikt nie odda papierów. Amen.
Poza tym kto ma wezwać golasy z Rubika? Jak oni panicznie chcą z tego wyjść, a mają zaledwie 32,33% i deficyt kasy, żeby sfinansować cokolwiek, nie mówiąc o wezwaniu. najlepszy prezent jaki może zrobić RBC, to wyjść z akcjonariatu i przestać działać na szkodę spółki!
Gdyby siedzieli na kasie , MIR nie sprzedawałoby swoich marek i co ważniejsze nie było w czarnej d..... od lat.
Tanio kupić drogo sprzedać . Taką jest główną zasadą handlu.a teraz jest tak nisko ze nie mam innego uzasadnienia niż zakup w wezwaniu wszystkich akcji i wycofanie spółki z obrotu
Dla mnie Rubicon czeka tylko aż średnia cena spadnie do określonego poziomu a potem szybki komunikat i wezwanie do sprzedaży. Jedyne to co dobre ze spółką wychodzi na prostą i dziś kupione akcje są poniżej .dużopponiżej ceny wezwania
Nie zrozumiałeś mnie.rbc miał swój czas.... i go nie wykorzystał. Rbc chce sprzedać bo kasy im brakuje.a dziś obroty oki.do jutra jakieś nowe info a jeśli nie to w najbliższym czasie. Bo informacja o zakończeniu realizacji napewno jest dobra .ale nie uzasadniając zmianę trendu i wybicie na wzrosty
Weźcie się za porządne zakupy to za robicie na wezwaniu.przynajmnie na tym co do kupicie od tych co trzymają kurs.im zależy by obniżyć średnia. Im niżej będzie mieć średnia tym lepiej..... naprawdę już mało zostało czasu