Tutaj brakuje wyraźnie optymizmu i spokoju takiego jak mają akcjonariusze np. spółki 11 bit spółka mało co zarabia a kapitalizacja jak się nie mylę prawie 150 milionów i nikomu to nie przeszkadza . Tak tak najlepiej giełdzie wychodzi sprzedawanie marzeń . Tutaj akcje są w słabych rękach i byle szmer powoduje ucieczkę z papieru . Eh co zrobić . Tutaj nie ważne ile spółka zarobi wszystko jest przecież w cenach . Taka jest różnica pomiędzy tymi spółkami . Tam wyniki naszej spółki doprowadziłyby akcjonariuszy do orgazmu , natomiast tutaj się krzywią jak spółka zarobi mniej o 5 złotych .
@GMBH - tylko zobacz co się działo na 11B, przez 2 tyg infa dzień w dzień, prasa krajowa i zagraniczna, w stanach + bieżące infa o sprzedady TWoM. Na naszym TFO był artykuł w parkiecie i zobacz co się stało. Od razu piękne wybicie. Będę powtarzać jak mantrę, komunikacja TFO od pół roku leży i kwiczy.
Bo dopóki spółka nie podniesie marży będzie nadal nisko wyceniana. Mam tylko nadzieję, że nowe modele na początku 2015 roku znajdą się u operatorów tak jak Cube ale z 30-50% wyższą marżą, a nie tak jak Luna zawisną w eterze.
na to wygląda że tu ktoś siedzi z grubym portfelem ,koło jednego balona i dzieli i rządzi , ciekawe czy kurs zejdzie poniżej 5, 60 , moim zdaniem nie , bo grubasowi nie opłaca się zrzucać kurs niżej , no chyba że drobnica dołoży swoje dwa grosze, ;czy nie zauwarzyliścię że tu przy podbitkach obrót jest zawrze w przedziale 1milion do 1,5miliona , a nawet go można zawęzić 1,2- 1,3miliona , moim zdanie to jest chore , a jak myślicie ,
Możliwe, że osoby które kupowały w okolicach 3zł realizują zyski od dłuższego czasu. Brak informacji ze spółki zapewne do tego się przyczynia. Lepiej wyjść z inwestycji z prawie 100% zyskiem niż czekać nie wiadomo na co. Ja sobie tak to tłumacze
Spółka 11 BIT to zupełnie co innego niż TFONE. Tam nikt się nie spodziewał, że gra będzie się tak sprzedawała. Dlatego taki wzrost kursu i uważam, że do 60 zł, był on uzasadniony - licząc sobie przykładową ilość sprzedanych gier i marży. Teraz trend zwalnia, więksi nakupili niżej i wygląda jakby sprzedawali teraz.
A tu co się dzieje? No to co za każdym razem. Gdyby tu spadło do 5,40 zł, to bym się zastanowił nad kupnem, ale póki co wskaźniki są jeszcze za wysoko, a wykres słabo wygląda.
Panowie "kurde" i "czytelnik" , ależ oczywiście że tych spółek TFO i 11 BIT nie da się porównać ze sobą bo to jest inna branża . Natomiast mnie interesują konkrety : kapitalizacja i zyski .
Kurs mocno się 3ma . Tak się trzymał wcześniej przed wybiciem na 6 zeta . Może powtórka z rozrywki ? Może zarząd coś fajnego nam zaraportuje przed świętami ? To na pewno bardzo pomogłoby kursowi . Co do postawy spółki wobec mniejszościowych akcjonariuszy to ona bardzo się poprawiła . Są całkiem otwarci a relacje inwestorskie działają ok . Tak sądzę .
Zarząd nie musi nas niczym zaskakiwać, żadnymi niusami, pewnie zapierdziela po 10/12h walcząc o jak najlepszy wynik za 4Q, a wydaje się, że ten będzie rekordowy - wystarczy spojrzeć co się dzieje z produktami myPhone na allegro - bardzo wysoki popyt
"póki co" to słowo klucz:) Ja jeszcze ostatnio dokupiłem pomimo, że dużo wyżej niż główny pakiet ale jak nigdy w swojej przygodzie z giełdą nie mam wątpliwości co do przyszłości tej firmy oraz kursu akcji. Zachęcam nowych graczy do kupna jak nie wiedzą co zrobić z wolną gotówką.