Orphée SA z siedzibą w Genewie, Szwajcaria (dalej “Spółka”), w nawiązaniu do raportu bieżącego nr 61/2014 z dnia 3 października 2014 r. oraz raportu bieżącego nr 71/2014 z dnia 19 listopada 2014 r., w których przedstawiono aktualny stan procedury arbitrażowej w sprawie ORPHEE/DIESSE DIAGNOSTICA HOLDING S.r.l. i Senese Holding S.r.l. oraz dalszy planowany przebieg tej procedury, informuje, że w dniu 25 listopada 2014 roku o godzinie 15.00 w biurze Jedynego Arbitra w Mediolanie odbyła się Rozprawa Końcowa, podczas której pełnomocnicy stron przedstawili ponownie stanowiska stron. Strony złożyły również Odpowiedzi na Ostateczne Stanowiska, o których mowa w raporcie bieżącym nr 61/2104 z dnia 3 października 2014 r., w punkcie B) podpunkt 2. Pełnomocnicy stron oświadczyli również przez Jedynym Arbitrem, że nie doszło do porozumienia mogącego zakończyć spór.
Spółka informuje, iż podczas wskazanej Rozprawy Końcowej nie doszło do wydania Wyroku arbitrażowego. Jednocześnie Spółka podtrzymuje, iż według wiedzy posiadanej przez Radę Dyrektorów, wydanie Wyroku arbitrażowego powinno nastąpić nie później niż z końcem roku (tj. do dnia 31 grudnia 2014 r.).
Nie wiadomo - najgorsze za nami czy przed nami........ Popyt się ujawnił ale podaż nadal ogromna. Myślę, że kupuje ten, kto kurs tak strasznie zdołował. I podejrzewam o to Quercusa, im było najłatwiej ze swoimi przeróżnymi fundami. Na samym podatku mają prawie 20% zysku, już pewnie cel osiągnęli, pora więc wracać w górę.......Cholera, żeby tylko tak było.......
a popatrz co się stało 7 min później na Cormay-u zakup 1 266 529. Tak pi razy oko (a nawet bliżej) to 1 768 539 x 2,51 na Orphee = 1 266 529 x 3,49 na Cormay (różnica to prowizja zakupu/sprzedaży w dwie strony). Ktoś przeparkował z ORP na CRM ... tylko dlaczego i czy to dobrze czy źle ?
Tu wiele wersji jest możliwych. Dla mnie najprawdobniejsza jest, że to ostatnie momenty do zrobienia straty na akcjach - żeby uniknąć podatku Belki. A Orphee i Cormay nadają sie do tego idealnie, przecież kupowane znacznie wyżej.
Sprzedaż ORP i kupno CRM teraz? Może to dogadana transakcja z uwzglednieniem problemów podatkowych? O takie coś aż sie prosi.
działanie Tuory doprowadzi spółke do ceny groszowej. Nic nie wiemy ile kasy zostało w spółce. A do tego ten wysoki rubel, na pewno bije w zyski firmy. Także czas na tym postawic chyba krzyżyk. Brak płynnosci i dziwne zagrywki. Jednym słowem - oszustwo
Dnia 2014-12-18 o godz. 11:40 ~WATCHER napisał(a): > działanie Tuory doprowadzi spółke do ceny groszowej. Nic nie wiemy ile > kasy zostało w spółce. A do tego ten wysoki rubel, na pewno bije w zyski > firmy. > Także czas na tym postawic chyba krzyżyk. Brak płynnosci i dziwne > zagrywki. > Jednym słowem - oszustwo
TY JUZ DAWNO POSTAWIŁES DLATEGO TAK OCHOCZO PISZESZ
~123 , co ty wiesz? Mam to gówno jeszcze, ale nie widze perspektyw. i wkurzaja mnie takie zabawy na tym papierze, a piep...... tuora niczego sie nie nauczył. z nic ma nas wszystkich. widzi tylko czubek własnego nosa (jeszcze, bo już mu taki długi urósł).
O Twoim portfelu nic nie wiem bo i jak miał bym w 100% wiedzieć ale skoro piszesz teksty o poziomie spamu nie dziw się takiej reakcji...jak sądzę jest dużo akcjonariuszy w gorszej sytuacji niż ja i być może jak i Ty ale z pokorą przyjmują obecną sytuację wiedząc, że zainwestowali w dobry walor...co do Tuorów morze słów padło i nie zamierzam temu chłamowi poświęcać czas...rozmawiałem telefonicznie z osobą do kontaktów inwestorskich która zakończyła współprace z Orphee...potwierdziła, o wartości spółki i przypuszczalnym werdykcie w Mediolanie, który ma być po myśli ORP. A co do świadomego utrudniania odbycia WALNEGO ZEBRANIA AKCJONARIUSZY to jest tylko jedno określenie postępowanie prokuratorskie....chyba nie muszę tłumaczyć, że szmacie funduszy emerytalnych wywalają akcje a nie drobni akcjonariusze...wczoraj zapewne ING przerzucił do CRM a Bankowy PKO z innymi sypią jak tylko pojawi się jakiś popyt
Nie wiem co się stało na AT ładne dywergencję byka na wielu wskaźnikach, a tu zjazd; powinno rosnąć, chyba że to jest ostatni test minimum i dopiero zwyżka; hmmm sam nie wiem :/
Dnia 2014-12-18 o godz. 12:35 ~chemik napisał(a): > Nie wiem co się stało na AT ładne dywergencję byka na wielu > wskaźnikach, a tu zjazd; powinno rosnąć, chyba że to jest ostatni test > minimum i dopiero zwyżka; hmmm sam nie wiem :/
Co to znaczy ma być ? Jaki będzie to się dowiemy, a takie pitolenie co ma być nie pomaga. Ktoś tu się zdrowo "bawi" ale dlaczego to możemy sobie tylko zgadywać.
aha, jeszcze jedno ~123, pamietaj, ze my mozemy odzyskac swoja kase tylko przez wzrost kursu, a on, tuora, przez rózne machloje, do których jest zdolny, pokazując ostatnio jak wyprowadził ze spółki 8 mln. zł.
Dnia 2014-12-18 o godz. 12:06 ~WATCHER napisał(a): > aha, jeszcze jedno ~123, pamietaj, ze my mozemy odzyskac swoja kase tylko > przez wzrost kursu, a on, tuora, przez rózne machloje, do których jest > zdolny, pokazując ostatnio jak wyprowadził ze spółki 8 mln. zł.
pisałem już dawno temu, że o sprzedaży części produkcyjnej CRM do ORP było wiadome w 2012 roku... podejmowano uchwały i doskonalę Total wiedział o tym wchodząc coraz bardziej kapitałowo Cormay...nagle po wycyckaniu TT z udziałów w Orphee zaczęła się rebelia...to czy prawnie podejmował decyzje Tuora musi ocenić sąd i dlatego trzeba się zjednoczyć zebrać materiały dowodowe i założyć proces
Dnia 2014-12-30 o godz. 23:24 ~jk napisał(a): > informacja będzie pozytywna, a kurs i tak dalej będą spychać.
to byłby dobry scenariusz, tanie akcje ktoś duży kupi i będzie chciał żeby urosły, wtedy spokojnie do wiosny nie przejmować się spadkami, kurs akcji tej spółki nie ma nic wspólnego z jej stanem ekonomicznym, to kwintesencja spekulacji
na nowy rok wszystkim worka złotych monet i sporej dawki adrenaliny, a spółce pozytywnej energii i mądrych zarządzających
Orphée SA z siedzibą w Genewie, Szwajcaria (dalej “Spółka”), w nawiązaniu do raportu bieżącego nr 61/2014 z dnia 3 października 2014 r., raportu bieżącego nr 71/2014 z dnia 19 listopada 2014 r. oraz raportu bieżącego nr 75/2014 z dnia 14 grudnia 2014 r. w których przedstawiono aktualny stan procedury arbitrażowej w sprawie ORPHEE/DIESSE DIAGNOSTICA HOLDING S.r.l. i Senese Holding S.r.l. oraz dalszy planowany jej przebieg, informuje, że do dzisiejszego (tj. 5 stycznia 2015 roku), według najlepszej wiedzy Spółki, nie został wydany Wyrok arbitrażowy w sprawie.
Z informacji posiadanych przez Spółkę wynika, iż wydanie Wyroku arbitrażowego nastąpi nie później niż do końca stycznia 2015 roku (tj. do dnia 31 stycznia 2015 roku). Wskazany termin wydania Wyroku arbitrazowego oparty jest o szacunki Spółki i jej doradców prawnych.