• komunikat Autor: ~kkk [82.115.80.*]
    http://biznes.onet.pl/gielda/komunikaty-espi-ebi/mit-postanowienie-sadu-o-ogloszeniu-upadlosci-z-mo,261611,komunikaty-detal.html
  • Re: komunikat Autor: ~wipier [81.190.155.*]
    No i jest OK.

Jednocześnie MIT SA pragnie poinformować, iż postępowanie układowe realizowane przez MNI Premium SA w żaden sposób nie zakłóci rynkowej oferty Grupy w zakresie oferowania usług marketingu mobilnego oraz telekomunikacyjnych usług dodanych. W ramach Grupy MIT S.A. poza normalnie działającą w ramach procesu układowego Spółką MNI Premium SA , funkcjonują następujące podmioty objęte konsolidacją: EL2 Sp. z o.o., Navigo Sp. z o.o., Scientific Services Sp. z o.o., Lark Europe S.A. oraz podmioty nie objęte konsolidacją – Ramtel Sp. z o.o. i Senise Sp. z o.o. W związku z rozpoczętym właśnie procesem układowym w Spółce MNI Premium S.A., Zarząd MIT S.A. nie przewiduje znaczących korekt dotyczących spodziewanych wyników finansowych Grupy za rok 2014.
    Grupa MIT S.A. osiągnęła za trzy kwartały 2014 skonsolidowane przychody w wysokości 64,961 mln zł oraz wypracowała skonsolidowany zysk operacyjny przed amortyzacją (EBITDA) na poziomie 19,616 mln zł.
  • Re: komunikat Autor: ~J23 [178.159.171.*]
    tak, rzeczywiście jest ok :(
  • Re: komunikat Autor: ~egon [89.229.220.*]
    TO POWIEDZCIE DLACZEGO KURS 18 GR PRZECIEŻ TERAZ TO NOTOWANIA SIE NIE OTWORZĄ, BEDZIE 50 GR
    chyba 5 groszy
  • Re: komunikat Autor: ~MIT [88.77.100.*]
    jemu chodzilo o kurs po scaleniu 1do 5 czyli 10gr przed A tak nawiasem mówiąc te problemy z łącznością ze spółkami typu Navigo i innymi to już wiecie dlaczego były Szkoda mi was ale jutro niestety ten komunikat nie pomoże spółce w najbliższej przyszłości.
    J23 przestań się ośmieszać. Może i dla ciebie powyższa sprawa to i nowina.
    A powiem ci, że orzeczenie o możliwości układu jest SUPER.

Ponadto chciałem zapytać jak tam Jupiter na którego naganiałeś latając po całym forum gdy kosztował 50 gr i odpal obiecywałeś.
    Takie to tu znafcy i inwestory się tymi śmiesznymi JEDNYMI zdankami wypowiadają.
    Nie masz pojęcia o niczym , a wszędzie cię pełno i albo dzida, albo wodospad.
    Ile ty masz lat?
  • Re: komunikat Autor: ~egon [89.229.220.*]
    PRZYZNAJE RACJE GOSC PRZEGINA JEST DOBRZE UKŁAD ....
  • Re: komunikat Autor: ~wołga [31.61.136.*]
    Tiaaaa, jest baśniowo wręcz hehehehe
  • Re: komunikat Autor: ~kkk [82.115.80.*]
    A mi się wydaje że mni premiun od zawsze ciążył MIT-owi. Przypominam że jest jedną z 7 spółek i została wniesiona do MIT S.A. przez spółkę MNI S.A. w zamian za akcje spółki MIT S.A. Natomiast to że jest możliwość zawarcia układu to jednak dobra wiadomość.
  • Odpowiedz Autor: ~jj [89.73.122.*]
    Jakiś czas temu rozmawiałem z Panią z sekretariaru MNI S.A. (nie MNI Premium). Wytłumaczyła mi wtedy że jest postępowanie sądowe odnośnie upadłości układowej, rozwiązanie problemu z zadłużeniem, restrukturyzacja spółki i wznowienie jej działalności. Nie róbice wielkich oczów. Kto chciał to odrobił 'prace domową'...
    Dnia 2014-12-10 o godz. 21:25 ~kkk napisał(a):
    > A mi się wydaje że mni premiun od zawsze ciążył MIT-owi. Przypominam
    > że jest jedną z 7 spółek i została wniesiona do MIT S.A. przez
    > spółkę MNI S.A. w zamian za akcje spółki MIT S.A. Natomiast to że
    > jest możliwość zawarcia układu to jednak dobra wiadomość.

Masz wiedzę i się z nią dzielisz. A oni przecież nie mają, ani wiedzy, ani akcji MIT.
    Jak można wypowiadać się o dzisiejszym werdykcie jakby ta sprawa jakąś nowością była? Dla nich owszem może to i nowość, ale dla normalnych inwestorów i akcjonariuszy to nie tylko, że nie nowość, a dobre orzeczenie sadowe czyli POZYTYWNY F I N A Ł sprawy.

Tak, info jest doskonałe. Aż z butów wyrywa! Normalnie fundy się jutro będą zabijać o papier :)
    J23 ty to się nie kompromituj bo gorzej i tak nie można - j JUPITERZE po 50gr i odpale.

Jak ktoś nie miał naprawdę wiedzy na temat toczącego się od MIESIĘCY to jak przeczytaj to zrozumiał się ze wstydu zamknął. Ale ty widać nadal nie rozumiesz jakiego g lu pca z siebie robisz.
    pa pa malutki (roz.um.ku)
[x]
LARK -1,64% 0,15 2018-05-18 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.