Dzisiaj zauważyłem ciekawą rzecz jednak - może dla bardziej doświadczonych osób to jest normalna sytuacja. Aktualna oferta sprzedaży to 10.88 Wystawiam pakiet 500 sztuk akcji 10.85 - zamiast mojej oferty pojawia się 170 akcji po 10,84
Zmieniam i wystawiam 500 sztuk po 10.83 oczywiście od razu pojawia sie w tym samym momencie oferta o grosz niższa.
Wydaje mi sie że jakiś automat coś robi - mógłby mi ktoś to wytłumaczyć :)
Cisza nie cisza, do punktu oporu 10.20 dotrzemy czy to będzie jednorazowy strzał czy rozległe poddanie akcji.
Akcje z pewnością urosną w przyszłym roku do 14,7 są więc dobrą pozycją na starty w 2014.
Patrząc na wolumen do końca roku drobni tylko będą sprzedawali i kupowali akcję. Nie spodziewam się rewolucji (chyba że dostaną ofertę przejęcia, info o 10 mln dodatkowych przychodów albo upublicznienie OKTA, ale patrząc na info o Audio z września też wielkiego ruchu bym się nie spodziewał).
Może coś się trafi przed wynikami w przyszłym roku, ale generalnie raczej czekamy na konkrety dot. rozwoju na następne lata.
chyba trochę wróżysz z fusów. równie dobrze spyrka może chcieć poprawić sobie pozycje w bilansie i za 100k wyciągnie kurs o 20%. z aktualną płynnością tutaj może wydarzyć się wszystko.
coś co teoretycznie można próbować analizować to kupno kilku akcji przez Żebrowskiego. może coś jest na rzeczy, a może to tylko piarowa zagrywka. w tym miejscu chciałbym zwrócić się do PR managera z K2, obecnego na tym forum, aby nakłonił przewodniczącego rady nadzorczej o wydanie oświadczenia w tej kwestii, zamiast 65 publikacji o nagrodzie dla oktawave, tym razem od prezydenta czeladzi.
Myślę że 100k to zdecydowanie za mało. Przemieliły się już jednorazowo pakiety w ostatnich miesiącach na poziomie 300k (4 września) i nic nie przebiło 12.50 (oczywiście Spyrka może podnieść wycenę 100k o 20% właśnie do poziomu 12.50...ale nie o to nam chodzi).
Dla mnie zastanawiająca jest stagnacja i ta wpadka z ujawnieniem rozmów z inwestorem (GIZA) nt. sprzedaży pakietu tak jakby zależało im na trzymaniu niskiego kursu.
Przyznaje się wróżę z fusów (bo z czego?:), czyli z technicznej, płynności na papierze i przeczuciu, a to mi mówi, że będziemy mieli duża niespodziankę w przyszłym roku (albo trup albo duży hajs dla akcjonariuszy).
ps. teoretycznie dzisiaj bronimy minimów technicznych. Jeżeli kurs osunie się poniżej 10 to następny przystanek jest na poziomie 7,8. Masakra.
Raport bieżący nr 16 / 2014 https://www.bankier.pl/wiadomosc/K2-INTERNET-S-A-Ujawnienie-informacji-poufnych-dotyczacych-wystosowania-oferty-w-przedmiocie-zawarcia-umowy-przedwstepnej-zbycia-papierow-wartosciowych-oraz-zawarcie-znaczacej-umowy-3192741.html
Następnie w dniu 18 sierpnia 2014 r. Zarząd Spółki przekazał do Komisji Nadzoru Finansowego informację o przedłużeniu okresu opóźnienia podania do publicznej wiadomości ww. informacji poufnej do dnia 1 września 2014 r. przy czym omyłkowo podano tę informację również do publicznej wiadomości. Przyczynami uzasadniającymi opóźnienie przekazania ww. informacji poufnej było przedłużenie terminu na przyjęcie oferty. Informacja przekazana w dniu 18 sierpnia 2014 r. stanowi Załącznik nr 2 do niniejszego raportu.