• nieprawdopodobne Autor: ~copywriter [83.5.125.*]
    zupełna cisza na wątku ani naganiaczy na wzrosty ani panikarzy na spadki
  • Re: nieprawdopodobne Autor: ~mk [198.21.21.*]
    Mi sie wydaje że nikt nie wie co sie stanie.
    Zaplątało się pomieszało itd...

Nie wiadomo czy K2 wyjdzie na plus w tym roku (bez sprzedaży AUDIOTEKI).
    JEżeli plus to jaki ?

Jakie są plany - bo mija rok pod sterami Tomczyka - nie wiele wiadomo - nie ma planów na przyszłość - przynajmniej nie są upublicznione.

Normalnie totalna cisza :D

Dzisiaj zauważyłem ciekawą rzecz jednak - może dla bardziej doświadczonych osób to jest normalna sytuacja.
    Aktualna oferta sprzedaży to 10.88
    Wystawiam pakiet 500 sztuk akcji 10.85 - zamiast mojej oferty pojawia się 170 akcji po 10,84

Zmieniam i wystawiam 500 sztuk po 10.83 oczywiście od razu pojawia sie w tym samym momencie oferta o grosz niższa.

Wydaje mi sie że jakiś automat coś robi - mógłby mi ktoś to wytłumaczyć :)
  • Re: nieprawdopodobne Autor: ~Marek [193.111.144.*]
    Tak, tutaj gra automat. Ja też już miałem takie przypadki
  • Re: nieprawdopodobne Autor: dezintegrator [93.105.40.*]
    w jakich biurach macie rachunki ?
    ja mam w mBank
  • Re: nieprawdopodobne Autor: ~M7 [91.216.51.*]
    Cisza nie cisza, do punktu oporu 10.20 dotrzemy czy to będzie jednorazowy strzał czy rozległe poddanie akcji.

Akcje z pewnością urosną w przyszłym roku do 14,7 są więc dobrą pozycją na starty w 2014.

Patrząc na wolumen do końca roku drobni tylko będą sprzedawali i kupowali akcję.
    Nie spodziewam się rewolucji (chyba że dostaną ofertę przejęcia, info o 10 mln dodatkowych przychodów albo upublicznienie OKTA, ale patrząc na info o Audio z września też wielkiego ruchu bym się nie spodziewał).

Może coś się trafi przed wynikami w przyszłym roku, ale generalnie raczej czekamy na konkrety dot. rozwoju na następne lata.
  • Re: nieprawdopodobne Autor: dezintegrator [93.105.40.*]
    chyba trochę wróżysz z fusów. równie dobrze spyrka może chcieć poprawić sobie pozycje w bilansie i za 100k wyciągnie kurs o 20%. z aktualną płynnością tutaj może wydarzyć się wszystko.

coś co teoretycznie można próbować analizować to kupno kilku akcji przez Żebrowskiego. może coś jest na rzeczy, a może to tylko piarowa zagrywka. w tym miejscu chciałbym zwrócić się do PR managera z K2, obecnego na tym forum, aby nakłonił przewodniczącego rady nadzorczej o wydanie oświadczenia w tej kwestii, zamiast 65 publikacji o nagrodzie dla oktawave, tym razem od prezydenta czeladzi.
    hehe podpisuję się pod apelem do IR K2

Myślę że 100k to zdecydowanie za mało. Przemieliły się już jednorazowo pakiety w ostatnich miesiącach na poziomie 300k (4 września) i nic nie przebiło 12.50 (oczywiście Spyrka może podnieść wycenę 100k o 20% właśnie do poziomu 12.50...ale nie o to nam chodzi).

Dla mnie zastanawiająca jest stagnacja i ta wpadka z ujawnieniem rozmów z inwestorem (GIZA) nt. sprzedaży pakietu tak jakby zależało im na trzymaniu niskiego kursu.

Przyznaje się wróżę z fusów (bo z czego?:), czyli z technicznej, płynności na papierze i przeczuciu, a to mi mówi, że będziemy mieli duża niespodziankę w przyszłym roku (albo trup albo duży hajs dla akcjonariuszy).

ps. teoretycznie dzisiaj bronimy minimów technicznych. Jeżeli kurs osunie się poniżej 10 to następny przystanek jest na poziomie 7,8. Masakra.
  • Re: nieprawdopodobne Autor: ~tymek [83.4.145.*]
    możesz coś więcej przypomnieć o tej wpadce z informacją o rozmowach z inwestorem ( giza) bo nie wiem o co chodzi.
  • Re: nieprawdopodobne Autor: ~kacper [31.1.254.*]
    A ja bym chciał żeby zaczeli podawać wartość kontraktów. Bo wygląda na to że pracują w czynie społecznym.
    oczywiście wchodzi w grę także zwykła pomyłka:)

Raport bieżący nr 16 / 2014
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/K2-INTERNET-S-A-Ujawnienie-informacji-poufnych-dotyczacych-wystosowania-oferty-w-przedmiocie-zawarcia-umowy-przedwstepnej-zbycia-papierow-wartosciowych-oraz-zawarcie-znaczacej-umowy-3192741.html

Następnie w dniu 18 sierpnia 2014 r. Zarząd Spółki przekazał do Komisji Nadzoru Finansowego informację o przedłużeniu okresu opóźnienia podania do publicznej wiadomości ww. informacji poufnej do dnia 1 września 2014 r. przy czym omyłkowo podano tę informację również do publicznej wiadomości. Przyczynami uzasadniającymi opóźnienie przekazania ww. informacji poufnej było przedłużenie terminu na przyjęcie oferty. Informacja przekazana w dniu 18 sierpnia 2014 r. stanowi Załącznik nr 2 do niniejszego raportu.
  • Re: nieprawdopodobne na czym ta spolka zarabia? Autor: ~New [178.36.18.*]
    z czego ciagnie kase? Jaki jest jej core biznes?
  • Re: nieprawdopodobne na czym ta spolka zarabia? Autor: ~new [178.36.18.*]
    Ta strona inetrnetowa to jakby troche z innej planety.Co to jest
[x]
FABRITY -1,18% 25,20 2026-04-02 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.