czyli chcą pozyskać 200tys zł z emisji akcji, ciekawe jaka cena emisyjna. Czemu nie robili emisji jak akcje były po 3,4,5zł. Zawsze ten sam błąd i zawsze jak jest dobrze w spółce to nikt nie chce słyszeć o emisji za to jak jest źle to jest to pierwsze koło ratunkowe.
@maxi myślę że już większa część "dymania" za nami, sam akcji nie mam ale się przyglądam od ponad roku co się tu dzieje. Ciężko żeby LZMO nie spadło przy tak słabych przychodach w stosunku do prognoz jakie kiedyś zakładali. Dodatkowo kurs BCI spadł z około 3 zł rok temu do 1zł, więc ich tam jakieś inwestycje czy kapitały skurczyły się o 30 kilka milionów. Na koniec teraz zdecydują się pewnie na emisję, bo co zrobić obligację coraz ciężej sprzedać? i kolejny rok dalej będą się gimnastykować żeby sprzedaż zaczęła być rentowna. Może po emisji teraz będzie jakaś podbitka większa czy mniejsza bo sobie kupią trochę czasu ale długoterminowo bez przychodów to tu ciężko o wzrosty
@A1 nie chorzy ludzie. Ja tutaj się bardzo długo wahałem żeby kupić ale nawet w takich cenach się nie zdecyduje. Emisja co prawda jest ale jest skierowana do Indygotech Materials (dawne LST Capital, a jeszcze dawniej TOTMES Capital S.A.) a dokładnie jest to przejęcie LZMO przez Indygotech i od teraz wejdzie w skład grupy kapitałowej, a co za tym idzie wynik będzie wchodził w skład skonsolidowanego sprawozdania. Tak czy inaczej nic dobrego z tego nie wynika, a emisja mogłaby być i po 20zł za akcję.