Naucz się porządnie czytać raporty finansowe!Uzupełnij także wiedzę z Ekonomii. MIT posiada kapitały własne 383 mln zł Kapitał zapasowy i rezerwowy to 217 mln zł,a więc można było spłacać długi-126 mln zł.Można też było udzielić pożyczki dla MNI Premium.Ale zrobili panikę dla drobnicy-aby wyleszczyć! Wiadomo wniosek o upadłość dla MNI Premium nieczynne telefony i t. p. i t .d Parę dni od ustanowienia nadzorcy sądoiwego, spółka podała komunikat o prolągacie spłaty zobowiązań-czy to nie dziwme?Faktem jest że spółka jak do tej pory jest niskorentowna wiadomo-dwóch pseudomanagerów! Ale taka przecena rynku papierów tej firmy-moim zdaniem zbyt mocna!!!
cyt,,Jednocześnie Zarząd Emitenta wskazuje, że zintensyfikuje działania związane z skupem akcji własnych, realizowanym na podstawie uchwały Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia nr 6 z dnia 16 marca 2011 roku, co też powinno wpłynąć pozytywnie na płynność akcji Emitenta."
MIT. Dobra nazwa. A akcjonariusze to chyba będzie ....mitomani. Tajemniczy "oni" wkraczają do akcji. Oni zaniżyli kurs, aby wyleszczyć, oni wyłączyli telefony, oni specjalnie zaniżają przychody, oni.... Telefon nie działa od sierpnia, teraz przekierowuje do MNI. Miła Pani sugeruje, że to przez przeprowadzkę. Po zapytaniu dlaczego ta przeprowadzka trwa tak długo, odpowiedziała, że nie wie, bo jest tylko sekretarką Zarządu MNI. To ja się pytam po prostu - jak ta spółka działa od pół roku? Jeżeli tak dobrze czytasz raporty, to porównaj sobie raporty na przestrzeni conajmniej dwóch lat i odpowiedz mi na jedno proste pytanie - czy ta spółka się rozwija, czy może się kurczy? Piszesz, że siedzi tam dwóch "pseudomenagerów" i tu akurat masz rację, ale czy oni są do zmiany? Czy Piechocki zrezygnuje z prezesowania MNI? Znasz odpowiedź, prawda? Inwestujesz w spółkę, jak piszesz "niskorentowną", po co? To tak jakby powierzyć swoje pieniądze komuś, który i tak wiadomo, że te pieniądze straci. Gdzie tu sens? A najlepsze, że na MNI zapowiadany skup 5% akcji nie zrobiło na nikim wrażenia i to, że Piechocki zwiększył swój pakiet o 250000 akcji także nie. Dlaczego? Odpowiem, ale zapewne sam to wiesz, bo to są spółki mało wiarygodne. Taki chłam GPW. Dla osobiście nie ma żadnych, ale to żadnych przesłanek pod takie wzrosty. Moim zdaniem ulica kupuje licząc oczami wyobraźni na niebotyczne zyski. Napiszę na końcu jedno, jak sprzedałem ok 200 tys akcji, to historię transakcji miałem na dwie strony, od 500 sztuk po 30tys, ale najwięcej było 5-10tys. Moim zdaniem tu będzie powtórka z Czerwonej Torebki.
Coś bardzo dużo uwagi poświęcasz tej ,,cienkiej" spółce. Nic nowego Sprzedałeś i teraz tu będziesz patrzył błagalnie i pisał post za postem by nie urosło. Nie obawiaj się. Jak ma urosnąć to zaklinanie na tym malutkim forum nie pomoże. Wielu sprzeda to na forum nawet nie zajrzy, ale są i wyjątki takie jak ty. Może i nie jest to taka doba spółka jak by wielu chciało, ale cena jest DRASTYCZNIE i NIEPROPORCJONALNIE zdołowana. I tyle. Wczytaj się jeszcze raz w ostatnie info ... albo lepiej nie - bo oszalejesz. Dobranoc.
Dnia 2014-12-04 o godz. 21:40 ~J23 napisał(a): > Panowie, mało urosło jeszcze? Z 12 groszy na 20 w tydzień - mało wam? > :)
a pewnie że nam mało, spółka spadała bez uzasadnienia na "warzywniakowych" obrotach miesiącami z 70 na 12 groszy wiec teraz czekam na porządny wzrost a nie tam pare groszy w górę i euforia, jak maszynka ruszy to nikt tego nie zatrzyma ... nie takie rzeczy sie już widziało
100% SIĘ ZGADZAM ZROBILI PANIKE NA DROBNICY, DROBNICA SPRZEDAŁA A TERAZ SPOKOJNIE WZROŚNIEMY NA 0,35 ZŁ ALBO WYŻEJ .... TACY NAGANIACZE JAK EGON TEŻ MIELI SWÓJ UDZIAŁ ZBIERALI PO 12, - 13 GR TWIERDZĄC ŻE SPÓŁKA ZAGROŻONA BANKRUCTWEM SPADNIE NA 7 GR A MOŻE NIŻEJ,,,,, TO BYŁ WEDŁUG MNIE BLEF SKUPILI ZA MARNE GROSZE I W MIESIĄC BEDĄ MIELI 100% ALBO I WIECEJ. OSTRA JAZDA NA 20 ZŁ BEDZIE TEŻ NA GROKLINIE.