MILKPOL SA Zawarcie istotnej ramowej umowy handlowej Raport Bieżący nr 24/2014 Zarząd Milkpol Spółki Akcyjnej w Czarnocinie („Spółka”) informuje niniejszym, że w dniu 3 grudnia 2014 roku Spółka otrzymała, zwrotnie podpisaną przez kontrahenta (podmiot z siedzibą w Polsce południowo-wschodniej, będący właścicielem ogólnopolskiej sieci handlowej, zwany dalej „Kontrahentem”), ramową umowę handlową (ramowe porozumienie handlowe wraz z warunkami handlowymi), określające zasady współpracy pomiędzy Spółką, a Kontrahentem w przedmiocie wytwarzania i konfekcjonowania przez Spółkę na rzecz Kontrahenta, produktów oznaczonych znakami towarowymi Kontrahenta (produkcja i dostarczanie produktów pod marką własną Kontrahenta). Zgodnie z towarzyszącymi przedmiotowej umowie dokumentami ofertowymi i uzgodnieniami, roczna, estymowana wielkość sprzedaży produkowanego i dostarczanego Kontrahentowi produktu – jogurtu naturalnego (w różnych gramaturach) zamyka się szacunkową kwotą w wysokości około 913.000 zł netto. Planowany termin rozpoczęcia dostaw określono na pierwszą połowę miesiąca stycznia 2015 roku. Z uwagi na fakt, iż w/w szacunkowa, roczna wartość estymowanej sprzedaży przekracza poziom 20% wartości kapitałów własnych Spółki wykazanych w ostatnim opublikowanym sprawozdaniu finansowym Milkpol SA (raport okresowy EBI nr 22/2014 z dnia 14 listopada 2014 roku – raport kwartalny Milkpol SA za III kwartał 2014 roku), przedmiotowa umowa handlowa (ramowe porozumienie handlowe wraz z warunkami handlowymi) została uznana przez Spółkę za istotną umowę w rozumieniu postanowień § 2 ust. 1 pkt 2b) Załącznika Nr 3 do Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu. Ponadto, w ocenie Zarządu Spółki zawarcie przedmiotowej umowy może mieć skutki dla przyszłych wyników finansowych Milkpol SA.
no ładnie to rozegrali dobrałem dzisiaj trochę na spadku jednak pod koniec sesji ktoś mi odebrał te akcje bo wystawione miałem zlecenie sprzedaży a nie zauważyłem info no ale parę groszy wpadło a posiadaczom akcji życzę dużych wzrostów no chyba ze spadnie to znów dokupię :)
jesli zarysuje na zamknieciu biały młot lub wisielec , to po wczorajszym dolnym nagrobku o kurs mozemy byc spoko.nikt juz nie zwala jak kilka dni temu. no i przy ogólnej czerwieni tu zieleń. moze po info. "niewypale" dojdzie cos jeszcze i odpali.tu tez dobry jest : FF NISKI.ja śpie spokojnie.AT nie klamie. pozdro .
Widać że ktoś zbiera te akcje powyżej 20 gr. upcha ile ulica wysypie i lecimy na 0.3 a potem pewnie przemiał i odcięcie do 0,5 :P więc warto pakować bo coś się może dziać :) pytanie tylko kiedy odjazd :)
Widać, że ktoś zbiera akcje z rynku. A że mało ich więc kurs będzie musiał podskoczyć. Nowy kontrakt, widać że zaczyna dziać się coś pozytywnego w spółce. Do tego ta śmieszna wycena spółki. Poziom >50gr tu powinien dawno być, ale to NC więc wszystko możliwe.
Warto porównać pakiety windujące cenę z tymi, które zbijają je. Kilkaset złoty wystarczyło, żeby zbić kurs. Widać, że ktoś wykorzystuje małą płynność oraz brak wyraźnego popytu do skupowania akcji. Zobaczymy jak długo to potrwa, zapewne do następnego infa.
pewnie lepiej ode mnie sie znasz.ja tylko troche.spółka dno wymacała ,nieco odbiła i stoi ( kumuluje).to i ja postoje bo troche tego nazbierałem. tylko holender mam wysoką srednią-29.jak na zero wylaze to bede happy.bo na nc mozna ;troche; poczekac.NC to dziwny parkiet.ogromne dzienne rozbieznosci w kursach. :)