Myślę, że niedługo nastąpi zmiana w akcjonariacie - BMP ma bardzo poważne problemy z BAFIN - niemiecki odpowiednik KNF (ostatnia wzmianka 2!!!! zdania w raporcie kwartalnym) - wstrzymali wszystkie nowe inwestycje, okazuje się, że są za mali, żeby sprostac oczywistym wymogom nadzorcy związanym z dyrektywami i regulcjami UE dotyczących funduszy VC
tyle, że kto od nich to kupi, obawiam się, że WIGILIA będzie mocno postna
nie wiem czy dobrze rozumiem, obawiasz się, że bmp będzie żenić swoje akcje na sesjach? biorąc pod uwagę płynność k2, to sprzedaż zajęłaby bardzo dużo czasu (nie wiem czy rok wystarczy), albo musieliby się liczyć z absurdalnymi wycenami ,typu 1-2 zł za akcję.
Coś im się w główkach poprzestawiało. Bo nie bardzo rozumiem dlaczego BMP na siłę musi pozbywać akcji K2I . Skoro BMP ma kłopoty to może połączyć się z kimś większym albo zostanie przejęte przez kogoś innego.
Na pierwszy rzut oka informacja zła, ale pod przeanalizowaniu stwierdzam że informacja może mieć bardz odobry wpływ na K2.
Dlatego że BMP jako akcjonariusz od długiego czasu jakby był w zawieszeniu - nic nie robi. Dlatego jeżeli by siedogadali i pchneli komuś te swoje akcje - to nowy Pan jednak chciałby zarobić i może on by zaczął czynić powinność aby kurs poszedł w górę :)
pewnie BMP sypie po cichu aż zejdzie o 2 %, im szybciej wypier.... z K2 tym lepiej dla K2 i akcjonariuszy
niech ktoś przypomni jedną dobrą inwestycję BMP, nawet jak cudem zainwestowali w cos dobrego to sprzedawali to po niskiej cenie.... no chyba, że jak ktoś kiedyś napisał... mogą być dwie płaszczyzny rozliczeń...