• problemy BMP a kwestia K2 Autor: ~yodyod [46.204.228.*]
    Myślę, że niedługo nastąpi zmiana w akcjonariacie - BMP ma bardzo poważne problemy z BAFIN - niemiecki odpowiednik KNF (ostatnia wzmianka 2!!!! zdania w raporcie kwartalnym) - wstrzymali wszystkie nowe inwestycje, okazuje się, że są za mali, żeby sprostac oczywistym wymogom nadzorcy związanym z dyrektywami i regulcjami UE dotyczących funduszy VC

tyle, że kto od nich to kupi, obawiam się, że WIGILIA będzie mocno postna
  • Re: problemy BMP a kwestia K2 Autor: ~alek [77.252.133.*]
    to ciekawe jaka bedzie reakcja rynku na taka informacje, bo w mojej opinii informacja raczej nieciekawa..
  • Re: problemy BMP a kwestia K2 Autor: dezintegrator [80.53.190.*]
    nie wiem czy dobrze rozumiem, obawiasz się, że bmp będzie żenić swoje akcje na sesjach? biorąc pod uwagę płynność k2, to sprzedaż zajęłaby bardzo dużo czasu (nie wiem czy rok wystarczy), albo musieliby się liczyć z absurdalnymi wycenami ,typu 1-2 zł za akcję.
  • Re: problemy BMP a kwestia K2 Autor: ~kacper [95.40.169.*]
    Coś im się w główkach poprzestawiało. Bo nie bardzo rozumiem dlaczego BMP na siłę musi pozbywać akcji K2I . Skoro BMP ma kłopoty to może połączyć się z kimś większym albo zostanie przejęte przez kogoś innego.
  • Re: problemy BMP a kwestia K2 Autor: ~mk [198.21.21.*]
    Na pierwszy rzut oka informacja zła, ale pod przeanalizowaniu stwierdzam że informacja może mieć bardz odobry wpływ na K2.

Dlatego że BMP jako akcjonariusz od długiego czasu jakby był w zawieszeniu - nic nie robi. Dlatego jeżeli by siedogadali i pchneli komuś te swoje akcje - to nowy Pan jednak chciałby zarobić i może on by zaczął czynić powinność aby kurs poszedł w górę :)

Takie luźne spostrzeżenie :)
  • Re: problemy BMP a kwestia K2 Autor: ~copywriter [83.30.124.*]
    pewnie BMP sypie po cichu aż zejdzie o 2 %,
    im szybciej wypier.... z K2 tym lepiej dla K2 i akcjonariuszy

niech ktoś przypomni jedną dobrą inwestycję BMP, nawet jak cudem zainwestowali w cos dobrego to sprzedawali to po niskiej cenie.... no chyba, że jak ktoś kiedyś napisał... mogą być dwie płaszczyzny rozliczeń...
  • Re: problemy BMP a kwestia K2 Autor: ~copywriter [83.30.124.*]
    niestety, gdyby rzeczywiście mieli ciepło to się zarejestrują w Polscei temat zgłowy.

a co do ich pakietu to pewnie już poniżej 10 zł znajdą się chętni na papier k2 szybko. sam łyknę zdrowo w takiej promocji
  • Re: problemy BMP a kwestia K2 Autor: ~M7 [91.216.51.*]
    Dobrą inwestycja było K2 kilka lat temu.
    Duzy zysk.
[x]
FABRITY 1,82% 28,00 2025-11-14 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.