Zawiadomienie akcjonariuszy w związku ze zmianą udziału w głosach na walnym zgromadzeniu spółki Podstawa prawna Art. 70 pkt 1 Ustawy o ofercie - nabycie lub zbycie znacznego pakietu akcji Treść raportu: Zgodnie z art. 70 ust. 1 Ustawy z dnia 29 lipca 2005 roku o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych, Zarząd Spółki Emmerson Wierzytelności Hipoteczne S.A. informuje, iż w dniu dzisiejszym otrzymał od akcjonariuszy zawiadomienie o zmianie liczby posiadanych przez nich głosów na walnym zgromadzeniu Spółki. Treść przedmiotowego zawiadomienia Spółka przekazuje w załączeniu.
Ale zauważ Greg, że wcześniejszym infem o dokupieniu 7 kilo dali sygnał, że mają ponad 5% (poślizg w przekazaniu informacji wynosił ponad 10 dni), teraz wywalili te 7 kilo i info jest natychmiast. Co kupili ze średnią wg. mnie ok. 4,50 zł to wywalili wczoraj zaraz po super informacji ze średnią ... nieważne z jaką, ale to działanie ma jeden cel - zniechęcić i zdezorientować leszczynę, aby wywaliła resztę kwita. Doskonale wiedzą jaki jest faktycznie ff i najwyraźniej obecny ich nie zadowala. Bo jak inaczej tłumaczyć tak porypane zachowanie ? Pozdro ;)
ja to tłumacze tak ze chcą mieć przychody na sprzedaży wykazane w bilansie żeby mogli na koniec roku sie chwalić jaki to maja skok przychodów r/r. Czy maja zysk czy nie to dla nich mało istotne bo i tak zarobią zysk na przychodach finansowych
Ale w moim odczuciu sprzedać, aby wyhamować wzrosty. Przed końcem sesji ok. 16:00 wczoraj doszło do 5,43 jak się nie mylę i nagle zeszło w dół do 4,80 kilka. Kurs na koniec sesji zatrzymał się na 5,04 celowo wyhamowany. Nawet jeśli sprzedawali powyżej 5,00 zł to zarobili krocie ? skoro kupowali ze średnią ok. 4,50 dnia 13.11. No chyba, że potrzebowali na paczki świąteczne dla sekretarek :)) to ze 3,5 tysiaka przygrali ;))
Astoria pro invesment geniusz trading .... jedyni ugrali na dealu 3tyś ... szefostwo wyrobiło plan będą mieć święta leszczyna nie :-) ... brawa oklaski ukłony polish trading investment masterchief ... Panowie nie ma się co nad tym zastanawiać :-) szkoda czasu i energii ... cierpliwości ... może małe wakacje od bankiera i giełdy... bo zaczniemy pisać kryminały tak nam bujną wyobraźnie uaktywnili każdy snuje swoje teorie :-) ... spokojnie czekać jeszcze na tym nikt nie przegrał sami się zastanówcie.
Dnia 2014-11-27 o godz. 18:55 ~123 napisał(a): > Astoria pro invesment geniusz trading .... jedyni ugrali na dealu 3tyś ... > szefostwo wyrobiło plan będą mieć święta leszczyna nie :-) ... brawa > oklaski ukłony polish trading investment masterchief ... Panowie nie ma > się co nad tym zastanawiać :-) szkoda czasu i energii ... cierpliwości > ... może małe wakacje od bankiera i giełdy... bo zaczniemy pisać > kryminały tak nam bujną wyobraźnie uaktywnili każdy snuje swoje teorie > :-) ... spokojnie czekać jeszcze na tym nikt nie przegrał sami się > zastanówcie. Jeśli kupujesz akcje z myślą o zarobku w tydzień to brawo dla Ciebie! Super strategia. Większość jednak bedzie trzymać akcje az do czasu kiedy nowa firma zacznie zarabiać pieniądze. Zobacz jak psioczyli tacy jak ty na Terra dzisiejsze HTE w momencie jak Astoria robiła to samo... Dziś HTE sie nie otworzyło, juz dostają rekomendacje z zagranicznych firm ratingowych z wycena ponad 1zl. A to dopiero początek... Przejrzyj sobie historie PFM od połowy 2013r... To było dawne Apollo Capital czyli to samo co PSA Capital dzisiejszy EWH... Nawet siedzibę mieli w jednym biurze :).
Jeśli twierdzisz ze Astoria sie tylko dorobia to czemu ich akcji nie kupujesz?
prawda jest taka ze ja mam Astorie od lat i analizuje od dawna co kręcą. W momencie bessy nie bedą sie wychylać, ale jak bedzie kasa napływać na NC to zarobią krocie! Mam EWH ze średnia 3,6 bo mówiłem juz dawno co sie tu szykuje jak jeszcze nikogo tu nie było. Sprzedam za ok 50 zł. TRA sprzedam za 5 zl. A JANTAR kupiłem za 0,08i sprzedam za 1zl. I to co mam najważniejszego to czas, dzięki któremu nie panikuje i nie robię głupich ruchów jak co niektórzy. A jak jest okazja to dokupuje. Tu tez jeszcze bedzie... dopóki Astoria ma akcje które może upłynnić... Nowej emisji nie może wiec jej nie ruszy.
A najlepsze jest to ze dzis kurs zaczal spadac bo wczoraj kupili groszolapy i dzis sprzedali swoje 200 akcji i jeden z drugim sie wystraszyl i poszlo. A jak juz mowimy o dlugoterminowym inwestowaniu co myslicie o PETROLINVEST ? Krążą pogloski ze jeszcze w grudniu pojawi sie inwestor a to by oznaczalo widly gorne przez 2 tygodnie. Spolka spadla z 800 zl na 20 gr :)
Wiadomo po co Astoria wcześniej wyprzedała akcje, żeby teraz dokonać zakupu większego pakietu. Skoro oni upatrują w ten sposób okazję to i my powinniśmy