1. Realizacja zysków po silnym jesiennym wzroście. 2. Do obiegu wchodzi ponad milion akcji serii L właśnie zarejestrowanych w Krajowym Depozycie Papierów Wartościowych 3. Niepewność związana z nową emisją akcji dla Navitas CEE Investments, vide Hygienika 4. Drobnym puszczają nerwy, że dookoła rośnie, a tu marazm i spadki 5. Technicznie wyrysowuje się RGR 6. Groźba przetestowania stop losów poniżej 2 zł
alan, dodruk będzie za nieokreślony czas, po weryfikacji wyników spółki przejmowanej, ja nie znalazłem informacji ile czasu ta weryfikacja ma trwać, ale zakładam, że nie miesiąc czy dwa, dopiero potem ustalenie ostatecznej ceny za spółę i dodruk określonej liczby akcji, zgadzam się, że to będzie ciążyć na kursie i to niestety przez dłuższy czas, ale dzisiejsze spadki (czy z ostatnich tygodni) nie mają miejsca przez ten dodruk, raczej 1 mln serii L jest większym zagrożeniem
Dodruk nie będzie po weryfikacji wyników . Po weryfikacji wyników będzie ostateczne rozliczenie transakcji (ewentualna korekta ceny). Jeżeli tak korekta w ogóle będzie to niewielka. Dodruk może być w każdej chwili , nie wiadomo dokładnie kiedy , ale niepewność to też jest coś czego giełda nie lubi. Najbardziej negatywnie działa tu CENA 1,75 zł , która bije po oczach i działa na wyobraznie. Sytuacje uratował by np 2-letni lock up, ale o tym jak na razie nie ma mowy. Wydaje mi się że ten 1 mln akcji dla zarządu nie ma aż takiego wielkiego znaczenia. Akcji nie jest tak dużo i wiadomo o tym od dawna, a spadki zaczęły się dokładnie wtedy gdy podano info o NE po 1,75. Nie wiadomo też za wiele o wynikach przejmowanej firmy, raczej można się domyślać że jest nierentowna.
no i jak się czujecie Ci co kupowali po 2 zł i co grosz wiecej... mówię wystawiać po 1 zł, szkoda zabawy i tych co kupuja po 1,98 i 1,99 bo ich szkoda... :)
no nie żartujcie, że już nie wystawiacie, taki piekny handel po 1 groszu.... ja che kupić po jeden zł, no dalej wystawiać teraz po 1,98 zł, a ja utawie się na 1,75 zł na pierwszy pakiecik :)
lepiej popatrz na majtki czy nie zesrałeś się ze strachu na myśl o 1 zł... bo psem chyba nie jesteś żebyś miał taki dobry wech na odległość... :) chyba ze sie mylę...
@alan bzdury gadasz chlopie. Korekta ceny ma być to fakt ale nie po wyemitowaniu akcji wszystkich. Jeśli będzie korekta w dół bo tylko taka jest dopuszczalna to kto obejmie akcje wyemitowane a do których nie będzie mieć posiadacz warrantów??? Bo ani spółka ani posiadacz nie będzie mógł. Wiesz co to warrant w ogóle i z czym to się je?
Joleka jak masz tak piep...ć to wogle nie zabieraj glosu. Raz sie ustawiasz na 80 gr innym wysmiewasz tych co sprzedali po 1.97 bo teraz jest 2.00. Rozdwojenie jazni masz to do lekarza a nie na forum. Żegnamy ozięble.
Spolka nie kupuje gazu w kontrakcie większym w przypadku kiedy nie miała by kontraktów na odbiór tego gazu (czyli np rocznych umów na jego odbiór) Spolka pozyskuje glownie gaz z niemieckiej gieldy, tam gdzie jest wedlug nich najkorzystniejszy. spólka poki co wydaje sie jednak mocno elastyczna na rynku w dostosowywaniu sie do niego i pozyskiwaniu nowych klientow. Wiec na to bysmy musieli bardziej patrzec