Ciekawe czy taka spekula moze pojsc na Opennet jaka poszla na Certusie. Teraz do glosu dochodzi Wealth Bay ... zobaczymy gdzie pleci. Może opennet tez sie niebawem obudzi.
Kogo interesują fundamenty? Giełda jest po to, żeby zarabiać! Skoro spółka z fundamentami spada tzn. nie jest spółką z fundamentami... przynajmniej dla mojego portfela. Im dłużej jestem na giełdzie tym bardziej mnie przekonuje następująca zasada: im większy śmieć, tym lepszy zarobek!
I moja teoria się sprawdza w 100% Weedo, Certus a teraz CDE, spółki śmiecie a widłują, a tutaj płacz i zgrzytanie zębami i pitolenie o Chopinie jaka to spółka jest cudowna i jakie ma perspektywy. Jak na Mikołaja nie wejdzie nowy inwestor, to ruch się zacznie może w 2015 r. przed wynikami za IV kwartał albo jak dotacje dostaną. Gdzie jest Mastif? Miały być Niemiaszki lub Austria. Swoją drogą takimi pseudo informacjami o listach intencyjnych ładnie można ubrać ulicę, to jest nie do sprawdzenia.
A ja widzę, że tutaj ktoś podtrzymuje cenę na tym poziomie jest szansa. Natomiast oczywiście bez pozytywnego info wzrostów tu wielkich nie będzie. Czekamy na info o inwestycjach lub inwestorze:-)
trochę cierpliwości, jak rozpoczeli negocjacje z inwestorami to przecież w tydzień je nie zakończą. Co do mastifa to gość widać że coś wie, pisał o dwóch inwestorach a komunikat z firmy wyszedł dotyczący kilku inwestorów. Prawdopodobnie teraz ustalane są szczegóły na jakich zasadach miałoby to funkcjonować.
sadze ze w tym miesiącu dostaniemy jakieś ciekawe info ... kurs pewnie poszybuje znów w granice 3 zł, ale czy przekroczy tę granice zależy już od wagi informacji. Nic tylko czekać ...
naprawdę dziwię się dlaczego ludzie tego nie biorą, nawet nie wielką ilość. Ryzyko że spadnie niżej jest bardzo małe a nawet jakby spadło to i tak znowu pójdzie w góre po wynikach za sam 2014 rok. Tutak można dużo więcej zyskać niż stracić. Jak podadzą info inwestorze to tu może być dwucyfrówka. Wiecie ile kasy trzeba wyłożyć żeby sfinansować podłączenie 20 tyś użytkownikow. Lekko licząc kilkadziesiąt milionów czyli około dziesięć razy przekracza aktualną kapitalizację
ludzie chca szybkieo zysku .. certus znowu podaza na polnoc a pamietajac gdzie zaszedl ostatnio, wielu ma nadzieje ze ponownie tak bedzie. Kolejny faworyt do wzrostów (szybkich) to VEDIA, ktory w najblizszych tygodniach moze mocno wzrosnąć. Open-net jest troszke zapomniany (i dobrze bo mozna kupic tanio) ale warto go mieć w portfelu. Spóła ma spory potencjał którego jeszcze nie pokazała.