Jestem nowym i niedoświadczonym inwestorem :) a chciałem zapytać czy ta spółka za 2 lata może być warta 20zł za akcję . Podpisuje dużo kontraktów i działa w fajnym sektorze. Chciałbym zainwestować ok 5tys zł na 2lata
Witam...moze a moze tez spasc na groszowki....spolka warta uwagi..ale...NC widzial juz wiele....tu nie ma niemozliwe Wydmuszki i wehikuly, wash trade, geszefty i kryminal, emisje i objecia bez oplacenia gotowka a potem sypanie, wizje i prgnozy w kapelusza, podrasowane wyniki albo ich brak........i wiele innycgh
Zarząd Mega Sonic S.A. ("Emitent", "Spółka") informuje, że Emitent otrzymał w dniu 26.11.2014 zamówienie od jednej z wiodących sieci handlowych na dostawę sprzętu multimedialnego na kwotę netto przekraczającą 330.960,- EUR. Jest to kolejne zamówienie złożone w ramach umowy ramowej Mega Sonic S.A. z tym Partnerem
Dostawa przedmiotu umowy przewidziana jest w terminie do 28 listopada 2014 r.
Pozostałe zapisy nie odbiegają od warunków rynkowych stosowanych w tego rodzaju umowach.
Umowa zakwalifikowana została jako istotna z uwagi na fakt, że jej wartość przewyższa 20% wartości przychodów netto ze sprzedaży Emitenta za okres ostatnich czterech kwartałów obrotowych.
Podstawa prawna: § 3 pkt 2 ppkt 2) Załącznika nr 3 do Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu "Informacje bieżące i okresowe przekazywane w alternatywnym systemie obrotu na rynku New Connect".
Oj tu się może kiedyś zacząć dziać. Ciekawią mnie marże jakie mogą im przynieść te kontrakty :) Może ktoś siedzi w tym temacie i się podzieli swoją wiedzą :)) Pozdrawiam
przeczytaj komentarz do wyników finansowych...tam moga byc informacje o marżach/ Na moj nos i doswiadczenie nic dobrego nie wrózy fakt, że sa kolejne kontrakty a cena akcji spada...
Wielokrotnie nieudane przebicie 3.40... i zejscie ponizej 3 wyraznie widc na wykresie cos co moze byc oczatkiem zchodzenia w dol...mamy juz pierwszy dolek....takie nieudane przebicia oporu cofaja na odpoczynek albo....indukuja spadki.Mi sie nie podoba ze serii dobrych komunikatow nie towarzyszy wzrost
Tych umów jest bardzo dużo i z pewnością przełożą się na konkretny zysk netto na koniec 2014 r. Ale najważniejsze jest wręcz minimalna ilość akcji, a akcji w wolnym obrocie to praktycznie już nie ma. A przed nami inwestor strategiczny i ... patent ale jaki!!!!
Podsumuj sobie umowy z końcówki III kwartału i dotychczasowe w IV kwartale. Do tego w komunikacie o odwołaniu wiceprezesa zarządu Długołęckiego wzmianka o tym, że nadal będzie dyrektorem generalnym, ale będzie pracował u inwestora strategicznego spółki!!!
Tutaj będzie kosmos jak na 11 Bit. Na razie rynek się jeszcze za bardzo nie zorientował. Ale będzie grubo i kierunek 10 zł.