Może głąby wreszcie zrozumieją co to jest Grupa Kapitałowa i po co Misiąg chce wydzielić spółkę zależną na walnym. A to pewnie jeszcze nie koniec zakupów i przejęć.
Dnia 2014-11-25 o godz. 14:37 ~ShangTsung napisał(a): > A jednak cały czas akcji do kupienia pełno. Teraz czekam na informacje o > zakupie kosmodromu i stacji kosmicznej ;-)))))))))
Może elektrownia atomowa by pomogła? :-)
Dawać, dawać - z takich miejsc na wykresach się już nie zawraca.
widzę, iż prezesem ekoelektorwni jest ta sama osoba co firmy Gawron inkaso. Może ma jeszcze jakieś spółki do sprzedania , które Uboat odkupi ha, ha , ha
Zarząd Spółki Uboat - Line S.A. z siedzibą w Warszawie („Emitent”, „Spółka”) informuje, iż w dniu 24 listopada 2014 r. zostały zawarte umowy kupna-sprzedaży akcji, na mocy której Emitent nabył wszystkie 100.000 akcji zwykłych na okaziciela serii A spółki EKO ELEKTROWNIE S.A. z siedzibą w Bielsku-Białej (KRS 0000399852), o wartości nominalnej 1,00 zł każdy, o łącznej wartości nominalnej 100.000,00 zł, stanowiących 100,00% udziału w kapitale zakładowym oraz 100,00% głosów na Walnym Zgromadzeniu przedmiotowej spółki.
Cena nabycia ww. akcji wyniosła 100.000,00 zł.
Jednocześnie w dniu 24 listopada 2014 r. odbyło się Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie przedmiotowej spółki, podczas którego podjęto uchwały m.in.:
* o zmianie nazwy spółki na Uboat Electric S.A.,
* zmianie siedziby spółki na miasto Kraków,
* rozszerzenie przedmiotu działalności o wytwarzanie paliw gazowych, dystrybucja i handel paliwami gazowymi w systemie sieciowym (PKD 35.2) oraz wytwarzanie, przesyłanie, dystrybucja i handel energią elektryczną (PKD 35.1).
Spółka EKO ELEKTROWNIE S.A. (w trakcie zmiany nazwy na Uboat Electric S.A.) prowadzić będzie działalność operacyjną związaną z wytwarzaniem i dystrybucją energii elektrycznej.
Za Eko Elektrownie (czyli Uboat Electric) zapłacono 100k Tutaj trzeba poszukać info co z tą spółką? Muszą chyba być w temacie skoro jest takie info sprzed 3 lat http://www.ekonomia.rp.pl/artykul/746903.html
Można chyba jakoś zakładać że są w temacie, są lokalesami stamtąd, mają jakieś rozeznanie i kontakty.
Prom pod koniec 2013 miała ruszyć budowa, jest 2014 i nie ma nawet fundamentów! Może i pomysł był, ale jak zobaczyli o co chodzi zawiesili działania i sprzedali wszystko Misiagowi. Prom pamiętaj, iź nikt nie sprzedaje dobrego biznesu za bezcen nawet rodzinie.
Ale chwila, przecież widzę, mogłem nie wklejać linka. Mnie też interesuje co jak dlaczego - jednak chodzi również o to że skoro się kręcą wokół tematu to liczę że swoje dojścia i kontakty mają. No ale nie żebym uważał że od razu +100% Uboat dzięki temu, spoko luz.
Kończcie już tą żenującą korektę z obrotem < 5 kPLN. Czas już w końcu odpalić tu rakietę. Tyle syfów NC było już granych w międzyczasie, teraz czas na wynurzenie Ubota.
Spokojnie. Tłum gra na CDE, Wbay, G-Energy, IDM, DSS i inne spekulanckie wystrzały. Garść zarobi, większość potraci - wrócą wtedy ludzie na spokojniejsze wody.
He he transport kosmiczny. Z tym że jak widać to był on wpisany poprzednio więc żadna rewelacja.
Dobra a skoro już się tak nabijamy to jak widać z materiałów na walne dopisano takie rzeczy: 40) PKD 30.20.Z – Produkcja lokomotyw kolejowych oraz taboru szynowego, 41) PKD 41.10.Z – Realizacja projektów budowlanych związanych ze wznoszeniem budynków, 42) PKD 41.20.Z – Robotu budowlane związanie ze wznoszenie budynków mieszkalnych i niemieszkalnych, 43) PKD 43.12.Z Przegotowanie terenu pod budowę, 44) PKD 43.91.Z Wykonywanie konstrukcji i pokryć dachowych 45) PKD 43.99.Z – Pozostałe specjalistyczne roboty budowlane, gdzie indziej niesklasyfikowane.
Wszystkie oprócz 40) kumam bo są związane z poszerzeniem działalności w Krakowie (nieruchomości, deweloperka itp). No ale te lokomotywy to spać mi nie dają :-)
A tak na serio, to słaby punkt na zaczepki bo każdy kto ma chociaż DG to wie że wpisuję się ile wlezie żeby potem 100-ki za aktualizację nie płacić. Przynajmniej jakiś czas temu płaciło się za to.
Potraktuj to jako żart, sam przyznasz, że mimo "super informacji" szału nie ma. Już nie te czasy, kiedy to "pod info" był szał zakupów. Akcjonariat jest coraz bardziej świadomy i oczekuje konkretów.
Co do punktu 40) PKD 30.20.Z – Produkcja lokomotyw kolejowych oraz taboru szynowego to najprawdopodobniej na dniach przejmujemy Alstom i będziemy dostarczać nowe składy Pendolino na cały świat.
Kto nie zdążył zapakować to radzę PKC. Info w drodze :-)
Jasne że już samo info o czymś tam nie wystarcza. Ale jak to mówią ten się śmieje kto się śmieje ostatni.
Ale chyba nie okłamujecie samych siebie że info o nieruchomościach się ziści? W 3 krokach: - oświadczenie zarządu - uchwały na walne mówiące o tym - informacja potwierdzająca np. o powołaniu spółki zoo i/lub uzyskaniu pozwolenia na budowę
Nie okłamujemy się, ale coraz czarniej to widzę. Wiesz ile jest spółek na giełdzie, które coś budują ? Tak na poważnie ile z nich na tym zarabia ? Dla mnie to wygląda na tworzenie kolejnego wehikułu od wszystkiego i od niczego. Brakuje mi tu jeszcze modułu który zajmie się inwestycjami w spółki giełdowe, które potencjalnie przyniosą masę kasy... - oczywiście to moje subiektywne przemyślenia. Mam nadzieję, że się mylę.
Muł dno - piszą goście którzy w innych wątkach przyznali się że kręcą kółeczka tutaj typu 60-80 groszy? Sprzedaj 1 grosz taniej i będziesz miał z głowy.
Wbay - gdzie 1 i ten sam prezes 2 spółek sprzedaje między sobą kawałek kolejnej - czeka.
Oczywiście, że kręcę kółka. Na pewno nie zostanę "na noc" z akcjami tej "perły". I nie zamierzam zostać inwestorem długoterminowym. Na pewno nie na NC. Miłego odpału.
P.S.
Dziś jeszcze nie kupiłem akcji czekam poniżej 76 groszy.
Prom jak tak wierzysz w spółkę i prezesa to kup wraz z preziem akcji tak aby kurs skoczył na 10 pln. Ale prezes nie kupi bo nie ma za co! A na horyzoncie widmo bankructwa!