Jestem pewien że w tak promocyjnej cenie spółka skupuje swoje akcje. Jeszcze parę dni i się przekonamy czy mam rację jak pójdzie komunikat... ale wtedy poniźej 20 gr akcji już raczej nie kupimy.
Dnia 2014-11-24 o godz. 14:50 ~kkk napisał(a): > Jestem pewien że w tak promocyjnej cenie spółka skupuje swoje akcje. > Jeszcze parę dni i się przekonamy czy mam rację jak pójdzie > komunikat... ale wtedy poniźej 20 gr akcji już raczej nie kupimy.
ciężko wyczuc, teraz jest po 0,14 wiec sensacji nie ma
Przykro mi. Póściły ci nerwy, ale wtakiej sytuacji ciężko się opanować. Nie sądze że w ciągu roku wróci na 0.85 zł ale do 0.3 zł powinno dobić. Wtedy jakbyś sprzedawał to troche mniejsza strata byłaby. Pozdrawiam i życze powodzenia w inwestowaniu.
Z jakiego powodu sprzedajecie akcje ze stratą ponad 50%? Jakie motywy Wami kierują, gdy sprzedajecie? Znacie jakiś "złe" info, którego nie ma oficjalnie ???
"dlaczego ludzie sprzedaja ze strata" - bo straty sie tnie, lepiej stracic 50% niz 80%... "mialem strate ale usrednilem i juz nie mam" - to Tobie sie tak wydaje.. straty sie tnie nie usrednia... " co sklonilo Ci do sprzedazy, przeciez nie bylo zlego infa" - brak dobrego infa = zle info
z tym cieciem strat (sprzedaż) to tez jest pewne ryzyko, bedzie niefart skoczy wysoko do góry i zostajesz na lodzie, tego sie chyba ludzie boja i dlatego trzymają...
Marzyciel, żeby można było mówić o odwróceniu trendu kolego to by musiało przebić na trwał 70-80 groszy a to sie nie stanie długo długo albo wcale. Tutaj śmierdzi czymś dziwnym co się pewnie objawi za jakiś czas. Nie jest tutaj normalnie panie :)
Mówiłem że wykorzystają sytuację. Będą skupować akcje. Jest informacja: "Jednocześnie Zarząd Emitenta wskazuje, że zintensyfikuje działania związane z skupem akcji własnych, realizowanym na podstawie uchwały Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia nr 6 z dnia 16 marca 2011 roku, co też powinno wpłynąć pozytywnie na płynność akcji Emitenta."
W uchwale z 2011 jest napisane (punkr 4 strona 6): Zarząd będzie upoważniony do przeznaczenia na realizację Programu środków finansowych w wysokości nie większej niż 56 000 000,00 (pięddziesiąt sześd milionów) złotych. Środki te pochodzid będą z utworzonego na ten cel, na podstawie uchwały nr 5 Nadzwyczajnego walnego Zgromadzenia Akcjonariusza z dnia 16 marca 2011 roku, Funduszu Rezerwowego.
Czy ja dobrze rozumiem że kiszą około 50 mln złotych przez 3 lata na skup akcji i tego nie robili. Za te pieniądze mobliby Free Float wykupić ze 3 razy.
do złotówki mogą teraz spokojnie skupować startując od obecnych poziomów, kto teraz wejdzie będzie pewnie mocno zarobiony. Pytanie jak to się rozciągnie w czasie i wartości kursu i czy dołączy się gruby kapitał z zewnątrz - jeśli tak to będzie mega korba :)