• dywidenda Autor: ~zainteresowany [62.21.52.*]
    Czy może komuś spółka odpowiedziała na maila?Może wszyscy szukają piłek na polu golfowym.
    Miałem pytanie dotyczące dywidendy w oparciu o dokument informacyjny.
    "Określenie podstawowych zasad polityki Emitenta co do wypłaty dywidendy w
    przyszłości
    Zgodnie z polityką Spółki odnośnie dywidendy, realizowanie wypłat odbywa się stosownie do
    wielkości wypracowanego zysku i jej zasobów środków pieniężnych. Zgłaszanie propozycji
    dotyczących możliwości wypłaty dywidendy jest podporządkowanie konieczności zapewnienia
    Spółce płynności finansowej oraz kapitału niezbędnego do rozwoju działalności. Emitent planuje,
    by od 25 do 50% zysku netto Spółki z poprzedniego roku obrotowego było wypłacane
    Akcjonariuszom, począwszy od zysku netto wypracowanego w 2014 roku. Emitent tym samym
    planuje wypłacić pierwszą dywidendę w 2015 roku."
  • Re: dywidenda Autor: ~zaiteresowany [62.21.52.*]
    Temat: Zawiadomienie o zmianie stanu posiadania akcji
    Podstawa prawna:
    Art. 70 pkt 1 Ustawy o ofercie - nabycie lub zbycie znacznego pakietu akcji

Treść raportu:
    Zarząd Medica Pro Familia S.A. z siedzibą w Warszawie (dalej jako "Spółka") informuje, iż na podstawie art. 69 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu, oraz o spółkach publicznych, w dniu 26 listopada 2014 roku otrzymał zawiadomienie od Pana Grzegorza Kubicy o następującej treści:
    Na podstawie art. 69 ust. 1 pkt 1 Ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych (Dz. U. z 2005r. nr 184, poz. 1539 z póź. zm.), zawiadamiam, że w dniu 26 listopada 2014 roku w wyniku transakcji poza rynkiem GPW NC (umowa cywilno prawna) zbyłem 125 000 sztuk akcji MEDICA PRO FAMILIA SA ("Spółka") i tym samym zmianie uległo moje zaangażowanie w ogólnej liczbie głosów na walnym zgromadzeniu spółki.
    Przed zbyciem akcji posiadałem 125 000 akcji MEDICA PRO FAMILIA SA, które stanowiły 5,14% udziału w kapitale zakładowym i dawały prawo do 125 000 głosów na walnym zgromadzeniu Spółki, co stanowiło 5,14% udziału w ogólnej liczbie głosów.
    W wyniku zbycia akcji nie posiadam bezpośrednio akcji MEDICA PRO FAMILA SA. Natomiast wraz z podmiotem zależnym ("MBMB Sp. z o.o.") posiadam łącznie 185 000 sztuk akcji MEDICA PRO FAMILIA SA, które stanowią 7,61% udziału w kapitale zakładowym i dają prawo do 185 000 głosów na walnym zgromadzeniu Spółki, co stanowi 7,61% udziału w ogólnej liczbie głosów.
    Podpisy osób reprezetujących spółkę:
  • Re: dywidenda Autor: ~zainteresowany [62.21.52.*]
    Zapowiada się najlepszy kwartał w historii spółki ,w tej chwili po dwóch miesiącach przychód jest taki sam jak w trzecim najlepszym kwartale.Minimalnie mniejsza jest i będzie ilosć wizyt lekarskich (1 listopada 11 listopada i w tym miesiącu świeta),ale i tak po dwóch miesiącach jest dwukrotnie większa jak za cały I kw .lub 2 kw.(na podstawie miesiecznych raportów)

http://www.imsig.pl/pozycja/2014/235/KRS/310747,MBMB_SP%C3%93%C5%81KA_Z_OGRANICZON%C4%84_ODPOWIEDZIALNO%C5%9ACI%C4%84
    Nastąpila w poprzednim poście pomyłka ilosc wizyt jest taka sama po dwóch miesiacach jak za cały 1 kw lub 2kw.
    Przepraszam.
    Wygląda na to ze powoli gonią odwołaną prognozę z ubiegłego roku.
    Przynajmniej części przychodów.
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Prognozy finansowe spółki zależnej Medica Pro Familia Sp. z o.o. Spółka Komandytowo Akcyjna na lata 2013 - 2015.
    Zarząd spółki MEDICA PRO FAMILIA SA ("MPF SA", "Emitent") informuje, że spółka zależna Medica Pro Familia Sp. z o.o. Spółka Komandytowo Akcyjna ("MPF SKA", "Spółka") przygotowała i przyjęła prognozę wyników finansowych na okres 2013 - 2015, którą niniejszym podaje do wiadomości.
    Prognoza na rok 2013 zakłada osiągnięcie:
    1. Przychodów ze sprzedaży na poziomie 7 157 tys. zł;
    2. Zysku netto na poziomie 1 622 tys. zł.
    Prognoza na rok 2014 zakłada osiągnięcie:
    1. Przychodów ze sprzedaży na poziomie 10 550 tys. zł;
    2. Zysku netto na poziomie 3 040 tys. zł.
    Prognoza na rok 2015 zakłada osiągnięcie:
    1. Przychodów ze sprzedaży na poziomie 13 032 tys. zł;
    2. Zysku netto na poziomie 4 208 tys. zł.
    Spółka MPF S.A. podaje jednocześnie, że prognozowane wyniki finansowe spółki zależnej MPF SKA:
    1) uwzględniają obecną pozycję rynkową MPF SKA, spodziewane efekty finansowe obecnie realizowanych przez ośrodki Spółki projektów dotyczących segmentu badań klinicznych;
    2) nie uwzględniają otwarć nowych ośrodków badań klinicznych przez MPF SKA;
    3) nie uwzględniają możliwych do przeprowadzenia w okresie najbliższych dwóch lat przejęć/akwizycji ośrodków zewnętrznych działających w segmencie badań klinicznych przez MPF SKA;
    Realizacja prognozowanych wyników finansowych MPF SKA będzie miała znaczący wpływ na wyniki finansowe Emitenta.
  • Re: dywidenda Autor: ~ja [83.21.65.*]
    aha
  • Re: dywidenda Autor: ~Cwirek82 [89.231.64.*]
    Widac, ze spolka realizuje (troche z opoznieniem) zakladane plany. Mam nadzieje, ze rok 2014 był przelomowy. Ciekawe co z dywidenda.
  • Re: dywidenda Autor: ~Macko [89.72.145.*]
    wg mnie to nie bedzie dywidendy
    Nie wiem na ile aktualne.
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    IPOPEMA TFI SA
    as of 31 Dec 2013
    84.86k
    3.49%
    Aegon PTE SA
    as of 31 Dec 2013
    79.74k
    3.28%
    Pioneer Pekao Investment Management SA
    as of 30 Jun 2014
    58.12k
    2.39%