• Mit - spółka dnia Autor: ~Analityk_gieldowy [213.158.217.*]
    Inwestorzy nie mają powodów do zadowolenia. Kurs w ciągu ostatnich 12miesięcy spadł o 80% i wynosi 14gr. W tym czasie w spółce niczego złego się nie wydarzyło co mogłoby przełożyć się na taka drastyczną przecenę akcji. W tym roku spółka zanotowała zysk w wysokości 5,5 mln zł na poziomie operacyjnym i zysk netto w wysokości 1.1mln zł. W chwili obecnej wskaźniki c/wk = 0.06 i c/z = 2.9 wskazują na atrakcyjność spółki na tłe z branży.
    Na dzisiejszej sesji spółka cieszy się mocnym zainteresowaniem wśród inwestorów, wołumen sięgnął ponad 2 mln i jest największy od listopada ubiegłego roku.
    Jedną z informacji, która okazała się ze spółki ostatnim czasem jest wystąpienie spoółki zależnej MNI na drogą sądową przeciwko spółki zależnej EMPIK Media & Fashion o zapłatę kwoty 11mln zł z tytułu zapłaty należności za zrealizowane latem 2013 roku usługi promocyjno-reklamowej. Otrzymanie takiej kwoty w zdecydowanej mierze miałby wpływ zarówno na sytuacją finansową spółki jak i na jej wycenę rynkową.
    Podsumowując, spółka moim zdaniem jest mocno niedowartościowana i należałoby oczekiwać zainteresowania ze strony inwestorów.
  • Re: Mit - spółka dnia Autor: ~chodzik [213.158.218.*]
    Dobra analiza, rzadko takiej można spotkać w dzisiejszych czasach
  • Re: Mit - spółka dnia Autor: ~bladar [212.160.172.*]
    ta.. kolejna analiza na poziomie Kaliwody. perła po prostu
  • Re: Mit - spółka dnia Autor: ~Egon [109.125.202.*]
    W mojej ocenie powyższa analiza jest bardzo "płytka" i nie wnosi nic nowego do sprawy . Przedstawione nieliczne szczegóły są już znane inwestorom a omówiony obrót sztucznie wygenerowany w jednej ustawionej transakcji..... itd.

MOIM ZDANIEM JEST TO KOLEJNY SYGNAŁ DLA "ŻOŁNIERZY " .... NA POLU WOJNY ..

PS.
    Akcji nie planuje kupić i nie działam na spadki ---- natomiast zdobywam kolejne doświadczenia i naukę o inwestowaniu na GPW...
    MIT to bardzo ciekawy przypadek ...
  • Re: Mit - spółka dnia Autor: ~babaoddoktora [193.106.246.*]
    "W tym czasie w spółce niczego złego się nie wydarzyło co mogłoby przełożyć się na taka drastyczną przecenę akcji"

Spójrz na ostatnie komunikaty spółki np na forum bankiera. Wszystkie są negatywne.
    Raport fatalny, kara 300 tys od KNF, wystąpienie przeciwko Learning Poland (EMPIK, z problemami finansowymi), prolongata spłaty ( tzn nie są w stanie już spłacać w terminie kredytu, ale udało im się prolongować), ustanowienie nadzorcy sądowego w spółce MNI PREMIUM. Mało?

A teraz, jak jesteś analitykiem to powiedz, jak spółka spłaci 128 mln zł, jeżeli roczne PRZYCHODY wynoszą ok 80 mln, a niestety zobowiązania drastycznie wzrastają, a przychody spadają.
  • Re: Mit - spółka dnia Autor: ~xxx [217.96.10.*]
    Nikt gniota nie kupuje bo jest groszowy i jak nie scalą akcji to w końcu GPW ich wykluczy i będą mieć święty spokój z raportowaniem.
  • Re: Mit - spółka dnia MNI spadek 80% Autor: ~Egon [109.125.202.*]
    Bardzo leniwy jesteś aby poszukać w necie i porównać spadki MNI i MIT

podaje wartości zaokrąglone :

kurs MNI
    2010 - prawie 5 zł
    2012- ponad 2,7 zł
    2013 - 2,1 zł
    2014 - dziś były notowane po 1,17 zł

Dasz radę sam wyciągnąć wnioski ?
    Czy pomóc ?

A dane spółki MIT sam znajdziesz ?
  • Re: Mit - spółka dnia MNI spadek 80% Autor: ~orzel [83.23.235.*]
    jak wiekszosc tanio odda ,beda lepsze warunki dookola to ruszy z kopta ,moze tez zbankrutowac
  • Re: Mit - spółka dnia Autor: ~ji [89.229.220.*]
    banki te zaległosci może umożą lub rozłożą na dlugie vraty
    BARDZO TRAFNA WYPOWIEDŹ...

cytat z wątku : Autor : babadodoktora

Teorie spiskowe opierają się na domniemaniach.
    Wszystko, co napisałem jest FAKTEM.
    Wiem, że dla posiadaczy akcji jest to bolesne, że odciągają od siebie niewygodną prawdę, że nie widzą żadnych przesłanek do tak znacznych spadków, no cóż...
    Analityk giełdowy nie widzi straty w IIIQ, spadków przychodów, wzrostu zadłużenia, nie widzi postępowania sądowego w sprawie upadłości spółki, nie widzi, że prolongata zadłużenia to jest nic innego, jak informacja, że mają spore kłopoty w spłacie kredytu. ON TEGO NIE WIDZI! Pisze, że w spólce jest OK! Jaki z niego analityk?
    Proszę wszystkich niedowiarków - spróbujecie dodzwonić się jutro pod jakikolwiek nr telefonu MIT, LARK, NAVIGO, MNI PREMIUM. Spróbujcie, nic to nie kosztuje i napiszcie na tym forum co załatwiliście.
  • Re: Mit - spółka dnia Autor: ~MIT [77.253.62.*]
    Egon dlaczego wprowadzasz w błąd że nie można się dodzwonić do Larka Ja właśnie spróbowałem i spokojnie za pierwszym razem mogłem porozmawiać z konsultantem .No ale cóz nie ma to jak zrobić na dołkach panikę Powodzenia
  • Re: Mit - spółka dnia Autor: ~ja [31.175.100.*]
    TKO 12 groszy tylko nie płacz proszę :-))))
  • Re: Mit - spółka dnia Autor: ~mot [5.172.252.*]
    Przepraszam bardzo ale akurat niemożność dodzwonienia się do Larka mogę potwierdzić. Chyba że możesz podać numer na który się dodzwoniłeś to zweryfikuję tę informację.
  • Re: Mit - spółka dnia Autor: ~rozsierdzony [195.154.226.*]
    tutaj trzeba zadzwonic , tych idiotyzmów co niektórych pomylencow na forum to sie czytac nie da

Szpital w Tworkach
    Izba przyjęć: czynna całą dobę.
    Psychiatryczna:
    tel.: 022 739-13-26
    Dodzwoniłem się przed chwilą do Larka na numer podany na ich stronie internetowej.
    I rozmawiałeś z kimś, czy tylko się dodzwoniłeś? LARK godz pracy pn-pt 8.00-16.00, dział sprzedaży i zamówień (22) 332 33 34, zgadza się? Nikt nie odbiera! Więc nie kłam, a zresztą niech każdy zainteresowany sam sprawdzi.
    Rozmawiałem, pytałem się czy nie padli, numer 22 332 32 56
    Zadzwoniłem. To nie jset nr centrali. To jest numer serwisowy-naprawy, problemy techniczne. Co ciekawe konsultant nie wie nic o centrali na Matuszewskiej, na pytanie dlaczego tel milczy nie potrafił nic odpowiedzieć, nawet nie ma nr telefonu do centrali. Pytam się - to jak oni się kontaktują. Odpowiedział, że tylko mailowo!!!
    Odpowiadam :

mylisz się kolego . Prześledź moje osobiste wypowiedzi na forum i takiej mojej wypowiedzi nie było ...

Widzę , że co niektórzy wkraczają w obszary desperacji , frustracji i nawet złości w związku z zaistniałą sytuacją na MIT a "ataki" na mnie są tego dowodem ,

apeluje NIE DAJMY SIĘ ZWARIOWAĆ .... mimo "smutnej" sytuacji na MIT

i czytajcie ze zrozumieniem moje wypowiedzi ....

i życzę tylko wzrostów ....

• Re: Mit - spółka dnia Autor: kamerdyner-profesora [87.207.76.*]
    Ponieważ tu pokazał się nik CHODZIK
    To ja jedynie proszę, abyście nie łaczyli go z moimi wypowiedziami i prognozami jakie wam tu przedstawiłem swego czasu przy 70 groszach.
    Moje zdanie na temat tej spółki znacie. To trzeba mieć nie pokolei ułożone w główce, aby w ogóle pomysleć o kupowaniu takiego gniota. Ten papier ma przed sobą jedno jedyne odbicie, na którym powinniście wyjść z tych akcji. Inaczej umrzecie razem z tym MITEM

Chodzik Księżycowy
    ten prawdziwy jak widzicie.
    A nadzieje, Panowie nadzieje, to przepadły w czarnej dziurze, razem z waszą kasą.
  • Re: Mit - spółka dnia Autor: ~nynek [5.104.224.*]
    Dnia 2014-11-20 o godz. 09:47 kamerdyner-profesora napisał(a):

> A nadzieje, Panowie nadzieje, to przepadły w czarnej dziurze, razem z
    > waszą kasą.

ty lepiej martw sie o swoją kasę a nie czyjąś ;)
  • Ja coś wiem, ale nie powiem :) Autor: atb99 [91.212.242.*]
    Dowiedziałem się z innych źródeł, że nie jest tak źle jak tu wszyscy piszą :)
    Spadło, bo spadło, ale nie będzie takiego problemu jak z Hydrobudową czy Bomi.
    Akcji MNI oraz MIT nie kupuje od 2 lat, ani tez nie sprzedaję. Trzymam i czekam na koniec bessy na małych spółkach.
  • Re: Mit - spółka dnia Autor: ~goll [37.30.193.*]
    Zapomnij o pożyczce to było dawno temu. Nie graj pod przeszłość spółki tylko pod przyszłość. A przyszłość zapowiada się ciekawie. Może i spółka nie podaje wszystkich komunikatów o działaniach, ale raporty już pokazują całą prawdę. Na dzień dzisiejszy spółka ma bardzo dobrą kondycje finansową, a cena akcji na pewno nie jest jej odwzorowaniem. Ktoś kto wie co się dzieje umiejętnie utrzymuje kurs nisko i zbiera akcje później je sprzedaje. Niebawem się wyjaśni o co chodzi, jedno jest pewne, a mianowicie to że gra toczy się o bardzo wysoką stawkę i dlatego każdy siedzi cicho. Jeśli nie jesteś przekonany do spółki tak jak większość osób z powodu z powodu braku komunikatów i uważasz że nic się tu nie dzieje to nie graj pod plotki i komentarze wyczytane z forum tylko naucz się czytać raporty i graj pod raporty a co najważniejsze uruchom myślenie.
  • Re: Mit - spółka dnia Autor: ~płotka [176.10.99.*]
    Dnia 2014-11-20 o godz. 10:29 ~goll napisał(a):
    > Zapomnij o pożyczce to było dawno temu. Nie graj pod przeszłość
    > spółki tylko pod przyszłość. A przyszłość zapowiada się ciekawie.
    > Może i spółka nie podaje wszystkich komunikatów o działaniach, ale
    > raporty już pokazują całą prawdę. Na dzień dzisiejszy spółka ma
    > bardzo dobrą kondycje finansową, a cena akcji na pewno nie jest jej
    > odwzorowaniem. Ktoś kto wie co się dzieje umiejętnie utrzymuje kurs
    > nisko i zbiera akcje później je sprzedaje. Niebawem się wyjaśni o co
    > chodzi, jedno jest pewne, a mianowicie to że gra toczy się o bardzo
    > wysoką stawkę i dlatego każdy siedzi cicho. Jeśli nie jesteś
    > przekonany do spółki tak jak większość osób z powodu z powodu braku
    > komunikatów i uważasz że nic się tu nie dzieje to nie graj pod plotki i
    > komentarze wyczytane z forum tylko naucz się czytać raporty i graj pod
    > raporty a co najważniejsze uruchom myślenie.

mądrze napisałeś ! ja jeszcze dodam od siebie do co niektórych pseudofachowców giełdowych co mącą tu niesamowicie, jest takie stare powiedzenie "jężeli nie masz do powiedzenia nic mądrego to lepiej zamilcz".
  • Re: Mit - spółka dnia Autor: ~usunięty [109.125.202.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Mit - spółka dnia Autor: ~MIT [77.253.62.*]
    Dzis uśredniam na 12 gr niech piszą co chcą ale ja nie mam wyjścia Musi być odbicie może spadnie jeszcze z 1gr
  • skoro jest tak dobrze... Autor: ~herh [85.202.153.*]
    ... to czemu na kursie dzieje się tak fatalnie ?
    kto wywala i dlaczego ??
  • Re: skoro jest tak dobrze... Autor: ~MIT [77.253.62.*]
    EFH też spadało z 40gr na 20 i potem odbiło tu będzie podobnie tylko musza zebrać odpowiednią ilość a mogą zaniżyć jak chcą nawet do 5gr
  • Re: skoro jest tak dobrze... Autor: ~herh [85.202.153.*]
    porównanie takie mam gdzieś.
    Spadło z 70gr na 12gr!!!
    dlaczego?
    Bo chcą zaniżać i zbierać taniej? Co Ty wypisujesz? Weź się zastanów.

Żaden kurs zdrowo finansowej spółki się tak nie zachowuje. Jakiej się zachowuje? Odpowiedz sobie sam.
  • Re: skoro jest tak dobrze... Autor: ~xxx [217.96.10.*]
    Dnia 2014-11-20 o godz. 11:09 ~MIT napisał(a):
    > EFH też spadało z 40gr na 20 i potem odbiło tu będzie podobnie tylko
    > musza zebrać odpowiednią ilość a mogą zaniżyć jak chcą nawet do 5gr
    Ale bredzisz
  • Re: skoro jest tak dobrze... Autor: ~premineum [83.8.9.*]
    tu wywalają pewnie jakies fundusze to jest zaduzy wodospad ,moim zdaniem spadnie na 5~6 gr wtedy dopiero można liczyc na odbicie
    ludzie jakie fundusze przecież tu nikogo nie ma o takich znaczących pakietach !!
    5-6gr dlaczego akurat tyle? Bo co? Jakiś pomysł dlaczego akurat te cyfry podałeś? czy tak z d.... strzeliłeś bo CI się tak wydało. Przy 70gr też byś napisał 5-6gr ??

Przestańcie wypisywać głupoty bo tego już się czytać nie da.
  • Re: skoro jest tak dobrze... Autor: ~premineum [83.8.9.*]
    mogly być fundusze poniżej 5% np. wczoraj ktoś przelozyl z reki do reki 1.5 mln akcj po 0,14
    kończę z Tobą dywagacje bo masz coś z oczami....
    zdechły kot zawsze odbije najwyżej zrobie sobie stratę na koniec roku Po co czekac do grudnia.
    niech mi ktoś z sensem odpowie dlaczego MNI nie spada jeśli to dla niego ważne aktywo które jest ujęte w sprawozdaniach .Przecież jak ogłoszą wyniki za IV kw a MIT nie odbije to wykaża bardzo dużą stratę siegajaca dziesiątki milionów zł Czekam na sensowna odpowiedź
  • Re: skoro jest tak dobrze... Autor: ~Egon [109.125.202.*]
    Już wczoraj na takie pytanie odpowiedziałem - czytałeś o MNI jaki spadek od 2010 r. ?

klucz L=0

Prawdopodobnie będzie kolejna podpórka na 7/8 gr ---- potrzebny jest "magnes" ...
    być może się mylę ...
  • Re: skoro jest tak dobrze... Autor: ~koliber [79.185.211.*]
    Są fundusze są. Poniżej link.
    http://stooq.pl/q/h/?s=mit

Poza tym, nikt z małych nie posiada takich pakietów akcji. Albo MNI, albo fundusze.
    Może być tak, że wychodzą z nieudanej inwestycji robiąc stratę podatkową.

pozdrawiam,

• Re: skoro jest tak dobrze... Autor: ~Egon [109.125.202.*]
    FF około 60mln
    a więc możliwe że i "drobni mogą" posiadać np. 2mln akcji .... obowiązek jest po przekroczeniu 5% a więc

np. 60 mln *4% = 2,4 mln
    *3% = 1,8 mln

itd. .....
    A to taka podpowiedź dla was Jak myslicie dlaczego Parówa wyprowadza kase ze swoich spółek i to ogromne miliony .Odpowiedź jest jedna teraz skupi bardzo przecenione akcje nie mówie że MIT-a ale podobne i za trzy latka odda ja zarabiając krocie właśnie na takich spółkach.
  • Re: skoro jest tak dobrze... Autor: ~mot [5.172.252.*]
    oj daj spokój parówa jest jeszcze gorszy niż piechocki jedyny jego plus to to, że się w sukienki nie przebiera jak nasz.
  • Re: skoro jest tak dobrze... Autor: ~mot [5.172.252.*]
    oj daj spokój parówa jest jeszcze gorszy niż nasz jedyny jego plus to to, że się w sukienki nie przebiera jak nasz.
  • Re: skoro jest tak dobrze... Autor: ~Kama [178.235.223.*]
    W normalnym kraju prezes firmy lub ci co manipulują kursem zostaliby rozstrzelani a u nas będzie Polacy nic się nie stało. Radykalna walka z przekrętasami w białych kołnierzykach to podstawowy warunek dynamicznego rozwoju Chin.
  • Re: skoro jest tak dobrze... Autor: ~brr [176.111.132.*]
    dzisiaj pisze zawiadomienie do prok i knf
  • Re: skoro jest tak dobrze... Autor: ~Rap [178.235.223.*]
    Prokuratura i KNF nic tu nie pomoże bo to ten sam układ. Tutaj potrzebna jest REWOLUCJA i radykalne rozwiązania.
  • Re: skoro jest tak dobrze... Autor: ~Jaro7 [62.210.74.*]
    ja tam zrobiłem po swojemu, mam pakiet kupiony po 0,60 dzisiaj dokupiłem drugie tyle po 0,12. Teraz czekam na rozwój sytuacji, czas nie gra roli i pokaże kto jest zarobiony a kto przegrany.
  • Re: skoro jest tak dobrze... Autor: ~Adwersarz [31.61.138.*]
    Dlaczego ktokolwiek miałby kupować, skoro przyzwyczaili się już wszyscy, że wystarczy poczekać, a będzie można kupić jeszcze taniej. Wciąż niechętnie też ktokolwiek sprzedaje - z wyjątkiem może wczorajszej przerzutki obroty są niskie lub bardzo niskie od wielu miesięcy!!
  • Re: skoro jest tak dobrze... Autor: ~gonzo [89.229.220.*]
    mądra wypowiedz adwesarza ja dokupiłem dziś niech dalej spada a głupich coraz mniej
  • Re: skoro jest tak dobrze... Autor: ~DjMiś [178.159.171.*]
    Nadchodzi zmiana :)
  • Re: skoro jest tak dobrze... Autor: ~DjMiś [178.159.171.*]
    tzn zmiana tryndu oczywiście :)
[x]
LARK 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.