• Na ile to prawda ? Autor: ~Znany [83.18.168.*]

Spółka z NewConnect posiada już 76 proc. akcji rosyjskiej firmy Advag, która zajmuje się zarządzaniem aktywami rolniczymi, organizacją produkcji olejów (rzepak, słonecznik), badaniem jakości gleby i optymalizacją upraw. Fesenko, który jest też prezesem Advagu, przyznaje, że Broad Gate planuje podwyższenie kapitału. – Z naszego rosyjskiego doświadczenia wiemy, że musimy kontrolować przynajmniej część infrastruktury, aby zapewnić odpowiednią jakość naszych produktów. Obecnie pracujemy nad przejęciem firmy zajmującej się przetwórstwem oleju, dedykowanych w pełni nasionom wysokooleistym – mówi Fesenko. Jednocześnie firma zamierza wybudować magazyn. – Ziemia została już kupiona i wszystkie niezbędne prace przygotowawcze są zakończone. Budowa rozpocznie się tak szybko, jak uda nam się zapewnić finansowanie – wyjaśnia. Jego zdaniem początkowo Broad Gate potrzebowałby 3–5 mln euro. – Na tym etapie byłaby to pewnie oferta prywatna. Dopiero po jej zakończeniu moglibyśmy rozważać przeprowadzenie oferty publicznej

Na ile to jest rzetelna informacja , minęło 2 miechy ??????????????????????????
  • Re: Na ile to prawda ? Autor: ~o_co [82.177.168.*]
    ale o co pytasz o te ponad 7-% Advagu czy o emisje za ok 4 mln euro?
    Pytanie jest zasadznicze czy tu będzie wzrost wartości firmy dla akcjonariuszy...
  • Re: Na ile to prawda ? Autor: ~Znany [83.18.168.*]
    wygląda na to że zawirowania Rosja - Ukraina w jakiś negatywny sposób wpłynęły na kondycję firmy
    i tak = Brama w III kw nic nie robiła i nic nie zarobiła czyli nie pohandlowała czyli Adwag nic jeszcze nie naprodukował oleju i nic z tych umów nie zyskał 12 baniek przychodu i nic zysku a przecież umów w ciul
    .............. ciekaw jestem co za olejarnię chcą przejąć ??????????????????????????
  • Re: Na ile to prawda ? Autor: ~zibi [31.175.212.*]
    ..powiem krótko, wszystko co ruskie to gówno i nie nada ruszać sam miałem, wyszedłem ze stratą i już gówna nie ruszę i tyle w temacie
  • Re: Na ile to prawda ? Autor: ~zzz [176.107.171.*]
    Zgodnie z zasadami rachunkowości, dokonuje się amortyzacji wartości goodwill spółek zależnych. Wartość
    goodwill Advag OOO na koniec III kwartału 2014 roku wyniosła 31.492.931 zł i powstała w związku
    z ostatecznym rozliczeniem transakcji zakupu tej spółki. Jej amortyzacja przewidziana jest w okresie
    10 letnim.
  • Re: Na ile to prawda ? Autor: ~ZIBI [31.175.212.*]
    CIEKAW JESTEM WG JAKICH STANDARDÓW OKRESLILI WARTOŚĆ ADWAG-u
[x]
BROADGATE 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.