drodzy inwestorzy PCG, tu jest wszystko wyjaśnione!
Spółka PC Guard przemianowała się na GRAFFITI.ERP SA. z poprzednim zarządem (Grzeskowiak, Bławat).
http://graffiti.pcguard.pl/contact
po prostu PC Guard źle sie ostatnio kojarzyło i musie zmienic firmę spółki. wszystko wróci na stare tory, kurs będzie oscylował w granicach 1,5-2 pln.
czekamy na oficjany komunikat, bo na stronie już jest nowa nazwa, KRS ten sam, kapital też. myslę że niedługo PC Guard ta z Różnanej w Warszawie przestanie istnieć, musi najpier podac info o przeniesieniu własności na GRAFFITI.ERP SA.
Gdyby wyniki podali w piątek mielibyśmy 20 gr już .Zarzad liczy na uspokojenie emocji.przez weekend . Niestety to co mogło stać się w 1 dzień dokona się w dni kilka.
już Ci Marto/Janie nie wierzę. naganiasz i naganiasz na spadki. spólka ma się dobrze, aktywa jednostkowe to ponad 50 mln, a skonsolidowane (jeszcze z Imagis) to prawie 90 mln. gdyby było jak piszesz to wartość rynkowa wynosiła by 6 mln, nic tylko za niewielki pieniądze przejmować te aktywa.
skończył się proces porządkowania grupy i czy chcesz czy nie zaraz nastąpi wysyp komunikatów , o zmianie nazwy, zmianie zarządu, nowym inwestorze i kurs urealni się do poprzednich poziomów, a nie zapominaj, że Bławat wspominał o inwestycji w startup-y z kasy za Imagis, jesdnym słowem rozwój, rozwój. społka staje się transparentna , podaje na nowej stronie www wszystkie niezbędne kontakty, gdyby miała się zwijać, to raczej unikała by identyfikowania personalnie swojej załogi.
a i na koniec 10 do 16 mln to wzrost r/r przychodów z oprogramowania ERP, i zysk w tym segmencie 2,5 mln, i to jest kierunek rozwoju. za rok po nowym rozdaniu unijnym POPC będzie to szło w postępie geometrycznym.
przestań zatem naganiać i patrz obiektywnie na społkę.
do końca roku wróci na min. 1 pln, wtedy się do Ciebie odezwę
Brawo już mam dość niemerytorycznych jasnowidzkich komentarzy Marto-Jana, nic tylko pisali/sał od kilku miesięcy o bankructwie, jakiś dziwnych sprawach itp, a giełda to gra i ekonomia zacznijmy w końcu pisać merytorycznie o liczbach, wynikach i nastrojach a sektorze, pozdrawiam
Tu jest wlasnie glupiutkie myslenie ,spadek zysku juz dawno jest w cenie,teraz firma robi restrukuryzacje i jest to kosztowne .Wazne ze brak jakiejs wielkiej straty i wartosc na jedna akcje jest caly cas bardzo niedoszacowana.
nie bede sie wypowiadal czy spadnie czy wzrosnie natomiast merytoryka jest taka ze spadlo z 2.50 na 0.37gr a tu retoryka stosowana przez niektorych……..jakby nic sie nie stalo ????? natomiast po takim spadku oczekuja ze restrukturyzacja juz pomogla powiem szczerze dla mnie to nie restrukturyzacja dla mnie to zamiatanie brudow pod dywan i ukrywanie szabrowniczej dzialalnosci ……….chocby z imagisem gdzie najlepiej ukryc przedmiot "przestepstwa" ano w raju podatkowym …..gdzie ano na cyprze ……i to jest przykre bo jest to metoda nagminie stosowana przez spolki gieldowe przy "aprobacie" i zgodzie knf
nie tylko przez spolki metoda stosowana ale generalow jak np gromoslawa CZEMPINSKIEGO z prywatyzacji STOENU MA TAM $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$ miliony
Powsciogliwosc w prognozowaniu wynika ze strachu(wiekszosc nacwatku) albo rozwagi (konkwistador).Logika przemawia za spadkami w poniedzialek i jestem przekonana ,ze nic tego nie jest w stanie zmienic. A co to jed logika...? To sa fakty ,jtorych nikt nie chce przyjac do wiadomosci . Jestem pewna,ze kurs znacznievspadnie.,ale oszolomstwo prwzrostowe bedzie dalej fantazjowac o swietlanej przyszlosci pcg . Nie rozumiem jak mozna grac na gieldzie i miec wyniki z takim mysleniem.
Marto/Janku twoje poglądy po ostatniej kompromitacji nikogo na tym forum już nie interesują. Nikogo też nie namówisz na sprzedaż akcji po złodziejskiej cenie tak perspektywicznej Spółki, gra na spadki nie ma już więc żadnego sensu !!!!. Twoje poglądy dla pozostałych uczestników tego forum znaczą "mniej niż zero". Więc idź do baru strzel sobie setkę, potem włącz sobie muzę Lady Pank i pomyśl na jakim innym forum będziesz mógł przedstawiać swoje chore i mroczne wizje - drogi wizjonerze. Proponuję forum PETROLA, tam będziesz móc ostrzegać nieświadomych inwestorów, tam się przydasz i na pewno zrobisz karierę. Powodzenia i nie pozdrawiam !!!
Szanowna/y Marto szanuję Was jako człowieka ale proszę nie obrażaj poraz kolejny ludzi piszących na tym forum i nie nazywaj ich oszołomami, ponieważ ja inwestuje własne ciężko zarobione pieniądze i mam pełną świadomość tego co robię, oczywiście masz prawo wyrażać swoją opinie, ale szanuj innych a będziesz sam szanowany/a, ja nie ukrywam, że zainwestowałem w ten papier i mam go w portfelu ia po analizie raportu tego i poprzednich jak również dostępnych zwykłemu inwestorowi materiałów doszedłem do wniosku, że PCG bankrutem nie jest, każdy kto kiedykolwiek prowadził firme, wie, że o jej kondycji mogą powiedzieć wyniki całoroczne i wtedy można wyciągać takie kategoryczne wnioski, pozdrawiam i życzę więcej pokory wszystkim także sobie