• Czy spada z tego powodu? Autor: ~MaoZedong [78.30.103.*]
    "Optymalizacja podatkowa Junckera była co prawda legalna, ale polegała - jak czytamy w "Rz" - na wyprowadzaniu zysków w celu uniknięcia podatków. W ten sposób nowy szef KE pomagał wielkim koncernom omijać rodzime fiskusy, na czym traciły kraje, w których firmy prowadziły realną działalność. Brytyjski "Guardian" podał, że na liście firm korzystających z optymalizacji podatkowej w Luksemburgu obok światowych gigantów takich jak m.in. Ikea czy Pepsi, są też polskie firmy - m.in. Artal Holding i Alumetal."
  • Re: Czy spada z tego powodu? Autor: ~HoChiMin [188.33.181.*]
    a może z tego powodu stare ale aktualne
    http://www.expander.pl/aktualnosci/rynek_uslug_bankowych/420,wiadomosc.html
  • Re: Czy spada z tego powodu? Autor: ~MaoZedong [93.154.141.*]
    Powodem spadków prawdopodobnie jest awaria dwóch pieców w Kętach. Piece nie działają od dwóch tygodni i nie będą sprawne jeszcze raz tyle. Dlatego przyspieszyli raport za trzeci kwartał bo przez tą awarie tracą dziennie 120tyś. . Ci co wiedzieli (insiderzy) już wyszli.

Życzliwy Kęcianin :)
  • Re: Czy spada z tego powodu? Autor: ~HoChiMin [31.175.66.*]
    a ja słyszałem że Kęty całe zasypane śniegiem zaspy 3 metry pracownicy mają problem z dotarciem do pracy.
    Życzliwy Wietnamczyk
  • Re: Czy spada z tego powodu? Autor: ~MaoZedong [78.30.80.*]
    Pozdrawiam towarzysza HoChiMina. Proponował bym zmianę radia Erewań na bardziej doinformowane radio. Co prawda w Kętach pada, ale śnieg tylko deszcz i nie pracownicy mają trudności z dotarciem do pracy tylko majstrzy i brygadziści muszą przyjść dwie godziny wcześniej bo mają szkolenie BHP i z zarządzania grupą.
    Podam jeszcze mały bonusik. Zmniejszyła się ilość zamówień na ciekłe aluminium z NEMAK Bielsko-Biała. Na dobę zamawiali 6 termosów ter już 3. Każdy termos 30tyś.
    Może chcecie coś wiedzieć o Grupie Kęty? Też mam tam dobrych znajomych.

Z partyjnym pozdrowieniem Kęcianin ;)

• Re: Czy spada z tego powodu? Autor: ~HoChiMin [31.175.66.*]
    śnieg śniegiem ale zastanawiają mnie coraz większe obroty mamy dno?
    "Rywalizacja to nie gra, w której przegrywający ciska w sędziego pomarańczami. Rywalizacja to braterstwo. Dlaczego? Aby każdy produkował coraz więcej. To nie wszystko. Rywalizacja służy również pogłębieniu świadomości mas i jedno zawsze musi iść w parze z drugim". Ernesto Che Guevara
  • Re: Czy spada z tego powodu? Autor: ~as [46.112.180.*]
    jw
[x]
ALUMETAL -0,04% 81,30 2023-08-02 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.