Analiza z dnia 2014-11-15 "Kupuj plotki - sprzedawaj fakty!" To powiedzonko w pełni oddaje to, co się stało z TFO na ostatniej sesji. Dobry raport kwartalny był "kupowany" przez niedoświadczonych, a "sprzedawany" przez doświadczonych, w efekcie mamy potężny, podażowy w swej wymowie górny cień (1 strzałka od prawej).Niedoświadczeni zapomnieli o tym, ze Giełda to mechanizm dyskontowania przyszłości, a ci, którzy sprzedawali od dawna grali w poprawę sytuacji fundamentalnej. Gdy ta się oficjalnie ujawniła, zasypali "zielony" popyt kupionymi dużo wcześniej akcjami. Gigantyczny obrót tylko wzmacnia niedźwiedzią wymowę ostatniej świecy. Zielona linia to linia trendu jeszcze od dołka z 2012 r, mamy tu więc klasyczny 3-krotny "Goodbye kiss" (całowanie od spodu przełamanej linii trendu) przed odejściem w dół. Oczekuję nawrotu kursu co najmniej do 200SMA (czerwona), choć prawdopodobnie kurs wróci w obszar luki (prostokąt) 4,07 - 4,41 zł. zrodlo [ wykres na http://www.attrader.pl/pl/akcje/TFONE/analiza-techniczna,analiza
Z calym szacunkiem do dobrego raportu jest coraz wiecej plotek do kupowania i faktow na ktore warto czekac, ostatni raport mogl to tylko pobudzic. 4 pln?, czyli 32,4 mln kapitalizacji przy braku najmniejszej oznaki przykrecenia rozwojowego kurka, a wprost przeciwnie z nadziejami na rozkrecenie? Przy takiej cenie przez 3 gora 4 lata Pan Sawicki moze sobie wyplacac 80-90% z zysku dywidende i miec akcje za darmo... fajnie, ale takie cuda to tylko w bajkach, bo nawet bananowy rynek GPW na to nie pozwoli. Ja tez chetnie po 4 wezme, chociaz obiecalem sobie, ze dobierac juz nie bede. Stawiam, ze sa ludzie z wiekszymi pakietami ktorzy trzymali to dluzej niz ja (ponad 2 lata), wychodza na "zero" na tych poziomach po dlugim oczekiwaniu, najzwyczajniej sa zmeczeni Spolka, moge to zrozumiec :). Mysle, ze ostatnie tego typu pakiety moga sie wystrzelac dopiero w okolicach 7-8 PLN, do pokonania tego trzeba po prostu mocnego popytu i zdeterminowanej swiezej krwi (Spolka daje co kwartal informacje ktore paliwa dla tego popytu dostarczaja). Czy wystarczy paliwa po tych wynikach, zeby te stare zlogi wypalic? :). Historia uczy, ze nie i na 100% warto krecic koleczko, ktore koleczko bedzie ostatnie przed nastepnym poziomem... tego nie wie nawet Warren Buffett, ale gielda potrafi uczyc pokory tych ktorzy mysla ze cos sie na 100% powtorzy :).
Nie chcę mi się wierzyć w tą analizę, jak spadnie w okolice 4,80 to popyt powinien się bardzo uaktywnić, poniedziałkowa sesja może być istotna, jak góra to będzie dobrze a jak dół to i zakryje całkiem lukę piątkową to wtedy źle
Ladnie to zes wykonceptowal mkv,nie zgadzam sie jednak z ta teza a na teze prawdziwa trzeba bedzie jeszcze troszeczke poczekac.Prawda nie jest tak prosta i na nia sklada sie wypadkowa wielu zlozonosci.Tutaj na razie nie ma ani cienia, ani slonca,co najwyzej swit.I nalezy poczekac do poludnia.Dopoki nie spadnie na trwale ponizej 4.90 jetesmy w fazie wzrostowej i chocbys sie z.....to nic z tym nie poczniez.Nawet jezeli jeszcze masz 60 tys. do upchniecia.Jezeli jednak spadnie na trwale ponizej 4.90 wtedy niestety bedziemy sie bujac kilka miesiecy albo lat.
...mkv najwyraźniej sprzedał i teraz nam "sprzedaje" swoje (podparte analizą na życzenie) naganianie na spadki, miłe to życzenie z 4-4,40 (chciałoby się tam kupić i odsprzedać po 5,7 - czyż nie?), ale nierealne jak na razie
mkv nic nie sprzedawal . mnie interesuje kurs powzej 7. wkleilem czytelnikom tylko analize z attrader i prosilem o wasza opinie bo mi sie ta analiza bardzo nie podoba. a wy zemnie robicie zanizacza kursu . pozdrawiam
wiejski filozofku najpierw rozbierz na czynniki pierwsze to klasyczne powiedzenie giełdowe a później smaruj na forum... ale cóż jak hardwear nie pozwala to pomogę - mówi ono o zmianie dotychczasowego trendu, czyli jak info ma być pozytywne rośniemy przed, a po spadamy/konsolidujemy się i vv.....widziałeś wzrost przed wynikami?
Za te trzy zlecenia po 20tys.sztuk oraz zaniżony kurs zamknięcia odpowiada ta sama osoba, która gra w kółeczka. Te pakiety zostały przyjęte przez popyt. Jeżeli popyt się utrzyma,a po tych wynikach powinien,no to mamy stabilny wzrost kursu. Brak podbitki kursu przed wynikami(super) tą teorię potwierdza.
Dnia 2014-11-16 o godz. 08:40 ~Fifarafa napisał(a): > wiejski filozofku najpierw rozbierz na czynniki pierwsze to klasyczne > powiedzenie giełdowe a później smaruj na forum... > ale cóż jak hardwear nie pozwala to pomogę - mówi ono o zmianie > dotychczasowego trendu, czyli jak info ma być pozytywne rośniemy przed, a > po spadamy/konsolidujemy się i vv.....widziałeś wzrost przed wynikami?
Jeśli się nie mylę to te analizy piszą CHYBA sami internauci a nie specjaliści giełdowi . Jedno jest pewne jutro będzie ciekawy dzień . Teraz idziemy na jednego , teraz idziemy wódkę pić :)
P.S. Na attrader bo stamtąd pochodzą te "analizy" macie następną samozwańczą analizę . Takie analizy możecie robić również Wy . Czyli ten co chce wzrostów zrobi taką analizę żeby mu pasowała a ten co chce spadków będzie wieszczył koniec wzrostów w swojej analizie . To jest moje zdanie w sprawie tych analiz . Pozdrawiam .
po wynikach za II kw kurs poszedł w okolice 6.40...a teraz ledwo się trzyma w okolicach 5,30-5,60.......nie wiem co się tu dzieje ale wiem ze spolka jest MEGA niedowartosciowana......AF mowi ze jest bardzo tanio i tego należy się trzymać. Malo jest takich spolek na giełdzie dlatego warto się jej trzymac
wedlug mnie wczorajszy spadek to byl tuch spadkowy po wybiciu z odwruconego RGRa ktory mial u nas miesce.ruch wzrostowy powinien byc do 6.0 6.1 i jezeli go przebijemy to pojdzie dalej http://i0.wp.com/stocktraders.pl/wp-content/uploads/2012/08/Potr%C3%B3jne-dno.png