Zabawa się skończyła , czas zejść na ziemię. Nie trzeba biegłej znajomości oceny raportów przekazywanych do publicznej wiadomości przez spółki ,żeby zrozumieć iż to początek końca istnienia spółki. Raport i komentarz władz spółki nie dają cienia wątpliwości co do dalszych losów spółki:
Skąd Ty dziecko możesz wiedzieć o tym co mam a czego nie mam. Wyobraź sobie np. że " apollo kupił wczoraj papiery Certusa dajmy na to po 24zł i sprzedał po 15 ". I powtarzaj to sobie jak mantrę. Zawsze to będzie jakiś pocieszenie dla Ciebie na brak sukcesów.
A kto ci każe w to inwestować? nie wiesz, że na takich spolkach sie gra a nie inwestuje? Inwestuje się w fundamenty, gra się na bankrutach - patrz niedawno Gant, DSS... Zapamietaj chlopcze, bo zginiesz na giełdzie.
Dnia 2014-11-15 o godz. 15:01 ~gringo napisał(a): > A kto ci każe w to inwestować? nie wiesz, że na takich spolkach sie gra > a nie inwestuje? > Inwestuje się w fundamenty, gra się na bankrutach - patrz niedawno Gant, > DSS... > Zapamietaj chlopcze, bo zginiesz na giełdzie.
Szukam powyżej słowa "inwestowanie" i nie mogę się doszukać. Zresztą niepotrzebnie. A to dlatego ,że określenie "inwestowanie na giełdzie" dla mnie nie istnieje. Gram, spekuluję innymi słowy zarabiam. Obce również jest dla mnie "zginąć na giełdzie" Wynika to z prostego faktu ,że wiem co robić bo znam się na tym.
Zginąć natomiast możesz jedynie Ty. Ja od wielu lat cieszę się ze swoich wyników , czego o Tobie domyślam się powiedzieć nie można. Od razu poznać naturę rzezimieszka forumowego z mizernym kapitałem i mnóstwem problemów życiowych. Jeżeli byłoby inaczej to używałbyś innej formy wypowiedzi. Nie trzeba być wybitnym znawcą psychologii ,żeby takie wnioski samemu móc wyciągnąć. Zatem uważaj chłopcze na "złych ONYCH" którzy chcą Cię oskubać.
No fakt, wielkim znawcą psychologii to ty raczej nigdy nie zostaniesz. LPP zakupione po 70,50zł, MDG zakupione po 31,00zł (już sprzedane) Gra? Nie, to inwestycja. Można? Można.
Może faktycznie zajmij sie zgłebianiem teorii gry na giełdzie, bo rozpoznawanie "natury rzezimieszka forumowego z mizernym kapitałem" idzie ci jak sam widzisz - kompletnie nieudolnie..
Rekiny gieldowe.Ludzie co zarabiaja niezla kase na gieldzie nie siedza na forum i nie wylewaja swoich wypocin w weekend tylko wyleguja sie w Egipcie. Obaj smieszni jestescie
Dnia 2014-11-15 o godz. 17:14 ~xxx napisał(a): > Rekiny gieldowe.Ludzie co zarabiaja niezla kase na gieldzie nie siedza na > forum i nie wylewaja swoich wypocin w weekend tylko wyleguja sie w > Egipcie. Obaj smieszni jestescie
W Egipcie:)? To raj dla plebsu (bez obrazy) Zły przykład. Aktywność na forum w trakcie sesji świadczy o niskiej możliwości. Czas wolny od gry można poświęcić na "popierduchy":) Powodzenia moi sponsorzy!!!:)
Widzisz, nawet nie wiesz, że tak można. Nie trzeba "grać, spekulować, jednym słowem zarabiać". Można raz zainwestować i zarobić krocie kapitału raz włożonego. Tylko to ci chciałem pokazać. A że cię to mierzi, że ktoś inny tak zrobił a ty nie, no to - sorry, bywa :D takie życie "grubasku" :)
A pograć też lubię. I grą "dorabiam" sobie do inwestycji. Pozdrawiam :)
No jeśli kupiłes w piątek po 0,89zł to faktycznie wdupiłeś. Współczuję. Górki to nie moje klimaty, ale skoro ty lubisz takie zakupy to spoko. Masz moje poparcie.
A co apollo to Ty krecisz kursem ze wiesz ze sie skonczyla??? Tylko sternik wie kiedy koniec i skoncz z fantazjowaniem.Ktos uciekas z okretu i narazie nie widac wiekszego ubierania.Spolka jest o wysokim ryzyku i osobiscie odradzam. Wiadomo ze najlepsze zabawy sa na bankrutach
Pamiętaj o złotej zasadzie: "Zasada nr 1: Nigdy nie trać pieniędzy. Zasada nr 2: Zawsze pamiętaj o zasadzie nr 1" - gdy spółka zaczyna spadać i ma ku temu powód, ucinaj stratę. Nie licz na cud.
W tym konkretnym przykładzie spółka bankrutuje więc nie mam więcej pytań.
Co zatem powiesz o dwóch kontr-przykladach: Gant i DSS - po ogloszeniu likwidacji polecialy mocno w dół, by po tygodniu-dwóch odbić na 100% (DSS). I to na mocnych obrotach, więc jak to w grze - ktoś zarobi, ktoś straci. Trzeba tylko wiedziec po ktorej stronie stanąć w odpowiedniej chwili. No ale ty jako wytrawny gracz-spekulant z grubą kasą na pewno to wiesz ;P W poniedzialek poleci na pysk, to pewne, ale nie masz ŻADNEJ pewności, co bedzie zaraz po tym.
A jakoś tak w przypływie ojcowskich uczuć do niego :) Koleś gra na giełdzie, mając tylko 2 zasady - zasadę nr 1 i zasadę nr 2. Ale oczywiście on wielki gracz giełdowy, od wielu lat nie miał ŻADNEJ straty, same zyski, cud inwestor :D Jakoś tak postanowiłem pokazac mu trochę szerszy świat niż 2 zasady i jedna jedyna słuszna strategia na giełdzie, czyli gra. Ale w sumie masz, rację.Szkoda zachodu. Dobrej nocy i tłustych zysków
as wielonik ,tylko galy i spam!!! bierz od matki rente i wypij na kltce wino z kolegami a gielde zostaw ludziom z kasa a baumal to ta spolka co w piatek wystrzelila w gore? to niezla makulatura hahahahaha siedz tu nabity na hak frajerze i trac rente matki na dworcu galami odrobisz buahahahahajajahahaaaaaa
Dokładnie:))) IP tego typka jest ogólnie znane ze spamowania. Nigdy nic wartościowego nie napisał. I do tego na utrzymaniu matki powiadasz? Domorosły internauta szukający kontaktu ze światem po przez forum bankiera. Spamer i dawca kapitału w jednym:)))) Niech spamuje, skoro tylko to potrafi robić. Niektórych los mocno doświadcza...
Z tymi "gałami" to w co drugim swoim poście coś o nich wspomina. Może to jego jakieś skrzywienie albo po prostu je lubi. Nie wszyscy są hetero , trzeba być tolerancyjnym. To jego prywatna sprawa co robi i z kim...
Nie bylbym taki pewny czy poleci. Tutaj ktos kreci kursem.Jednego dnia zerowe obroty drugiego po 100tys. Jednego mozna byc pewnym ze nie ma nic pewnego na gieldzie