Ostatnie minuty sesji na Certusie były zaskakujące. Cała sesja była prowzrostowa przy wysokich obrotach. Kilkukrotnie odbijaliśmy się od wideł usytuowanych na 24,00 zł - pakiety latały spore - kupna z prawej robiły wrażenie... Ale wróćmy do końcówki. 20 było bronione, 19 też (było nawet ukryte kupno) - ktoś się sporo nachapał towaru w tych okolicach. A to wszystko po to by jedna menda rzuciła na taśmę ~1500 akcji i zbiła kurs na dolne widły.
zobaczcie na screen: http://i62.tinypic.com/xm2yav.jpg
I teraz pojawia się pytanie co w przyszłym tygodniu? Tego tak naprawdę nie wie nikt - co ma być to będzie. Chyba każdy jest świadomy tego, że grając na takim papierze jak CCA będą takie wahania.
Dla porównania wkleję jeszcze jeden wykresik: http://i61.tinypic.com/2ibch6s.png
Zwróciłem na to uwagę. Wyglądało to tak jak by komuś zwieracze puściły, lub celowo to zrobił.Tego się nie dowiemy. Jedynym plusem tej "zagrywki" jest zamknięcie tej nieszczęsnej, porannej luki. Myślę, ze czeka nas jeszcze sporo "atrakcji" do grudnia ;)
Dnia 2014-11-14 o godz. 21:10 ~Georg napisał(a): > Zwróciłem na to uwagę. Wyglądało to tak jak by komuś zwieracze > puściły, lub celowo to zrobił.Tego się nie dowiemy. Jedynym plusem tej > "zagrywki" jest zamknięcie tej nieszczęsnej, porannej > luki. Myślę, ze czeka nas jeszcze sporo "atrakcji" do > grudnia ;)
Jeżeli już poruszyłeś kwestię luki to sprostuję nieścisłość. Luka nie domknięta - to raz. Dwa - dlaczego nie domknąć lukę z 12.11.2014 ? Po trzecie znaczna część graczy nakręcających te oderwane od rzeczywistości spekulacyjne wzrosty opuszcza zabawę na Certusie i przenosi się na ... (wiecie gdzie) Trudno będzie powrócić do kontynuacji wzrostów bez tej części graczy. Przyszedł czas ,kiedy spekuła postanowiła spróbować rajdu na innym papierze , który (jak się wydaje) dopiero szał wzrostów ma przed sobą. Niestety optymizm dziś został mocno ostudzony więc pojawia się pytanie: czy wystarczy sił stronie popytowej , żeby udźwignąć ciężar nieuchronnej podaży? Nie można niczego przesądzać ale... Hymm... w cuda nie wierzę.
Mówicie o 24000 puszczonych na koniec sesji... Nie wydaje mi się aby był to sygnał na odwrócenie trendu... Z tego co widzę jesteśmy na plusie 1 procent, ale w górę. Nie przesądzałbym czarnego scenariusza. Wystraszą się wszyscy co nie wiedzą o co chodzi.
Mi też zrobiło się gorąco. Myślę,że bedzie cieżki start w poniedziałęk. Przez nas, później kurs w górę i stabilizacja około 20 - 30 zł.
Te drobne różnice cen tworzące "mini luki" że tak je nazwę czyli ok. +/- 1% są niczym, przy wzrostach idących w dziesiątki procent i przy takiej płynności spółki. Zaś co do scenariusza na przyszły tydzień, to uważam iż nic jest przesądzone, ale skłaniałbym się raczej j w stronę wzrostów, choć może nie aż tak dynamicznych. Zachowanie "sąsiedniej" spółki, nie musi mieć tu znaczenia. I nie trzeba do tego żadnych cudów.;)
Nie będzie aż tylu chętnych do kupna:D Ale przyznam, że gdybym rano walnoł swoje zasoby to pewnie bym mega lawime wywolał. Osobiscie uważam, że strach ktoś wykorzysta... Jednak to poniedziałek nam pokaże i to nie emocjonalny poranek. Tylko cały dzień.
a kto puści jak ponad 70 tys akcji kupionych zostao w przedziale powyzej 20 zł ?? Zastanów sie. Do ponownego powrotu na 20 zł jest ok 1700 akcji!! A poprzednie wzrosty niby jak wyglądały ?? Tez było cały czas na pólnoc ?? Nie, nawet spadało. Trwało to 2 miechy zanim sie zrobił maks, wiec dajcie na luz!! Wszystko po troch. Przy takich wzrostach to akcjonariusze wymieniali sie pare razy dziennie!!
Dnia 2014-11-14 o godz. 21:39 ~apollo napisał(a): > Dnia 2014-11-14 o godz. 21:10 ~Georg napisał(a): > > Zwróciłem na to uwagę. Wyglądało to tak jak by komuś zwieracze > > puściły, lub celowo to zrobił.Tego się nie dowiemy. Jedynym > plusem tej > > "zagrywki" jest zamknięcie tej > nieszczęsnej, porannej > > luki. Myślę, ze czeka nas jeszcze sporo > "atrakcji" do > > grudnia ;) > >
O jakim papierze mówisz ? gdzie się przenoszą ? > > Jeżeli już poruszyłeś kwestię luki to sprostuję nieścisłość. > Luka nie domknięta - to raz. > Dwa - dlaczego nie domknąć lukę z 12.11.2014 ? > Po trzecie znaczna część graczy nakręcających te oderwane od > rzeczywistości spekulacyjne wzrosty opuszcza zabawę na Certusie i > przenosi się na ... (wiecie gdzie) > Trudno będzie powrócić do kontynuacji wzrostów bez tej części graczy. > Przyszedł czas ,kiedy spekuła postanowiła spróbować rajdu na innym > papierze , który (jak się wydaje) dopiero szał wzrostów ma przed sobą. > Niestety optymizm dziś został mocno ostudzony więc pojawia się pytanie: > czy wystarczy sił stronie popytowej , żeby udźwignąć ciężar > nieuchronnej podaży? > Nie można niczego przesądzać ale... > Hymm... w cuda nie wierzę.
Życzę wam jak najlepiej, ale możliwe, że został wam odcięty prąd. Jak ulica zacznie wyrzucać to byłby zjazd. Gdyby się zatrzymało w okolicach 20,00 zł na ukrytych to można by wnioskować, że gruby skupuje a tutaj poleciało sporo niżej. Inna sprawa jak ktoś skupuje to na zdrowy rozum będzie chciał zwalić kurs co jakiś czas aby odebrać taniej. Przy takich wzrostach to tylko spekulacja, która chyba zakończyła swój żywot na tej spółce. Od nowego tygodnia CDE będzie grane ewentualnie Imagis. Analogia do LPP jest natomiast błędna, LPP a także CDProjek czy Groclin szły pod wyniki i perspektywy, a tutaj nie ma infa z którego wynikałby taki wzrost. Szacun dla tych co zarobili. Ja nie wchodziłem, bo stawiałem tę spółkę w jednej linii z Gontyńcem i CDE, dwa typy słusznie obstawiłem dalszą zwałę a tutaj się myliłem.
co wy z tym skupowaniem. przeciez jest na ff malo papiera. tu graja z wami jak chca. juz dawno z tego wyszli. wiec nie ma chetnych na zakup. ulica juz nie pociagnie tego sama. wiec bedzie ciac straty. na kazdy poziomie znajdzie sie pary zrobionych i to starcza. czy zajmujecie sie gielda apre dni ? ze nie macie pojecia ze trzeba bylo wychodzic po puszczenia widel w okolicach 24.
tak,emocji nie mozna pominac bo i w ciagu dnia jak ktos AT kuma to wybicie z kanalu dawalo niemal pewnosc na powrot pod 24 i tak bylo, a to kolejne 20% i tak kilka razy:) Nie wszedlem, zaluje bo byloby na waciki a tak to kibicuje. Wzrost 500% w tydzien to nie jest normalne i kilku zarobilo niemalo. plan wykonany czas zmienic konia. Wskazniki mocno parza, chlodzic trzeba i moze to ukladanie AT w pospiechu a moze grawitacja niestety zadziala. Na poziomie 15 zl ciagle wielu ma 300% zysku:), maja co realizowac.
Ale również jest sporo inwestorów którzy kupowali po 20 i więcej bo przy tych cenach obrót wyniósł 1 500 000 zl a na newconnect ulica jest w stanie kupić za taką kwotę spółkę która spadła bardzo mocno... Więc nie wiadomo czy to ulica czy nie tak naprawdę okaże się 3 grudnia a do tego czasu na moje spółka ma szansę podejść w okolice 30 złotych. To są tylko moje przemyślenia. Pozdrawiam wszystkich
Tak na marginesie. Ktoś na forum podniósł argument, że lepiej by było, gdyby obronił się poziom 19/20. Proszę włączyć wykres i oczami wyobraźni, zobaczyć jak wyglądałaby taka świeczka...dla średnio rozgarniętych w AT, zachowanie kursu w poniedziałek na 99% byłoby jednoznaczne. Z dwojga złego, lepsze jest to co mamy, dale bowiem nadzieje na kontynuację wzrostów, choć zapewne nie od razu (wykupienie) i nie tak dynamiczną. Życzę miłego weekendu.
Ci co kupowali za 2 zł to już dawno ich tu nie ma. Teraz są Ci co kupowali po 15 (jest ich troche) a potem od 20 do 24 zł 70 000 akcji!! Oni nie sprzedadzą tego ze stratą, tez liczą na zarobek. Spokojnie, do powrotu na 20 zł jest tylko 1700 akcji. To jednym strzałem ktoś bedzie mógł zebrać a potem znowu w góre :)
wasze analizy at nie maja zadnego sensu. to jest spekula wiec i tak bedzie sie dzialo to czego chce spekulant. Od pon jedziemy w gore, pod koniec tygodnia 50-60 zł
popieram przedmówcę. Tutaj mając wolnych 50-60tys. złotych można sobie rysować takie świece jakie tylko się chce. Tutaj trzeba płynąć z prądem spekulacji