• III kwartał - raport Autor: ~Rubaszny [46.165.197.*]
    Wczoraj raport za październik a dziś mamy raport za III kwartał :) Zamieszczam link do skonsolidowanego raportu poniżej :)

http://newconnect.pl/?page=1045&ph_main_content_start=show&ncc_index=LBD&id=72295&id_tr=4
  • Re: III kwartał - raport Autor: ~Mrówka [91.121.202.*]
    W perspektywie rocznej u spółki widać ogromny progres na plus :D Szczególnie zadowalają mnie ich zobowiązania długoterminowe gdzie są dwukrotnie większe tak samo jak i zyski. Oj będzie tutaj się coraz lepiej działo, czuję to :)
  • Re: III kwartał - raport Autor: ~Rubaszny [46.165.192.*]
    Zgadzam się ;) Patrząc na raport można być spokojnym o spółkę. Miejmy też na uwadzę to, że obecnie kończą realizację jednej inwestycji i mają teraz kolejną inwestycję - osiedle na Chłodnej. Po niej na pewno przyszykują się kolejne a więc sporo wskazuje, że przyszłe zyski będą większe od obecnych
  • Re: III kwartał - raport Autor: ~Osiom [212.180.227.*]
    Wiecie w którym miejscu na Chłodnej będzie ta inwestycja?
    Tylko wiadomo, że na Chłodnej ;) Sama ulica ma dobrą lokację więc myślę, że to dobra inwestycja. Dokładniejsze info z raportu o Chłodnej to

"Drugą z inwestycji jest „Projekt Chłodna”. Spółka sfinalizowała zakup 2 działek o łącznej
    powierzchni 956 m2 , gdzie może powstać budynek mieszkalno-usługowy o wskaźniku
    intensywności zabudowy 3 i wysokości do 32 m"
    Dobra lokacja, blisko centrum i świetna komunikacja - to zdecyduje o sukcesie w ich inwestycji :D
  • Re: III kwartał - raport Autor: ~Rubaszny [46.165.197.*]
    Jest sporo plusów świadczących, że będzie to dobra inwestycja ale i tak o sukcesie zdecyduje to co zbudują w tym miejscu a postawienie budynku o takiej powierzchni może okazać się strzałem w dziesiątkę !
    Chcą w tym miejscu postawić budynek mieszkalno-usługowy. Łatwo stwierdzić, że budowa takiego budynku w dogodnej lokacji jak Chłodna ma ogromne szanse na powodzenie i spore zainteresowanie
    O sukcesie w znaczeniu zainteresowania na pewno będzie ok, jednak sukces jako zysk to zależy od tego kto go wynajmie ;) Sporo firm może być zainteresowanych więc wszystko okaże się podczas jego stawiania kto i co
  • Re: III kwartał - raport Autor: ~diego [83.9.115.*]
    wszystko ładnie, budują, inwestują, a kurs akcji na dnie od kilku lat - zero zainteresowania spółką....
    Zainteresowanie spółka może wielkie nie jest ale kurs jest stabilny. Skoro spółka jest obiecująca i kręcą ładny zysk na swoich inwestycjach to myślę, że z czasem zacznie się większy obrót akcjami jak i zainteresowanie nią
    Może zainteresowanie jest małe ale ważne, że jest. Za to nigdy ale to nigdy nie usłyszałem informacji o tym aby ktokolwiek stracił na inwestycji w ich akcje
    Nikt nie stracił ze względu, że kurs nie jest chwiejny i nie spada jak to u inny spółek bywa.

Bierzmy pod uwagę to, że jakiekolwiek działania czy inwestycje są realizowane przez długi okres czasu a więc i kurs nie ma tutaj prawa nagle spadać
    Zgodzę się, że kurs łatwo nie spadnie skoro od paru miesięcy utrzymuje się dobrze ale jaką widzisz zależność pomiędzy inwestycjami i kursem ? Nie do końca to zrozumiałem :D
    Miałam na myśli to, że skoro podejmują inwestycje gdzie ich realizacja odbywa się przez długi okres czasu, to nie ma żadnej możliwości aby stało się coś złego co spowoduje, że kurs zaraz zacznie się walić.

Tym bardziej, że Lokaty zabezpieczają się przed taką sytuacją w postaci raportów comiesięcznych aby akcjonariusze wiedzieli co się obecnie dzieje, przynajmniej dla mnie tak to wygląda
    Co do regularnych raportów to była już poruszona ta kwestia, że to dobrze o nich świadczy pod czym można się podpisać

Realizacja ich inwestycji jest zazwyczaj długa i się mogę zgodzić tutaj z Tobą, że jakiś wpływ na kurs może mieć. Nasze teorie na pewno potwierdzą się w momencie dokończenia przez nich Rybnickiej do końca ;)
    Rybnicka dobiega końca, całkiem szybko poszło im z realizacją więc zaraz pewnie ruszy sprzedaż/wynajem danych mieszkań o ile już nie ruszyła
  • Re: III kwartał - raport Autor: ~Rubaszny [46.165.197.*]
    Poszperałem i znalazłem informacje, że sprzedaż ruszyła. Swoją drogą, całkiem ładnie prezentuje się to :D Link do tego co znalazłem poniżej:

http://luksusowemieszkania.pl/rezydencja-rybnicka-rybnicka-57-59-warszawa-wlochy-nowe-wlochy-apartamenty-na-sprzedaz,i2305395
[x]
LOKATYBUD 0,00% 0,89 2025-12-03 15:04:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.