• INFO Autor: ~xxx [89.107.152.*]

IPOSA (ISA): Zawiadomienie o zmianie udziału w ogólnej liczbie głosów w spółce (raport nr 14/2014)
    13.11.2014 21:15

Raport bieżący nr 14/2014

Podstawa Prawna:
    Art. 70 pkt 1 Ustawy o ofercie - nabycie lub zbycie znacznego pakietu akcji

Zarząd Spółki IPO SA informuje, że w dniu 13 listopada 2014 roku otrzymał od Zarządu Spółki Surfland Sp. z o.o. Sp. K. następujące zawiadomienie:

" Wykonując obowiązek informacyjny, o którym mowa w art. 69 ust. 1 pkt. 2 Ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych niniejszym zawiadamiam, iż w wyniku zawarcia w dniu 12 listopada 2014 roku umowy spółki "S-Web Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością? z siedzibą we Wrocławiu i pokrycia obejmowanych udziałów aportem w postaci 2.866.479 akcji Spółki IPO SA z siedzibą we Wrocławiu, uległ zmianie udział Surfland Sp. z o.o. Sp. K. w ogólnej liczbie głosów w Spółce IPO SA.

Przed realizacją ww. transakcji Surfland Sp. z o.o. Sp. K. posiadała 2.866.479 szt. akcji Spółki, co stanowiło 15,38 % udziału w kapitale zakładowym Spółki. Akcje uprawniały do wykonywania 2.866.479 głosów, co stanowiło 15,38 % głosów w ogólnej liczbie głosów na Walnym Zgromadzeniu Akcjonariuszy Spółki.

Po zrealizowaniu transakcji Surfland Sp. z o.o. Sp. K. nie posiada akcji spółki IPO SA.
  • Re: INFO Autor: ~Omka [192.138.116.*]
    Plus... ktoś to kupił więc może to realizacja konkretnego planu ... zapewne przyczyna przesunięcia walnego na dzisiaj... tylko co to za spółka ?
  • Re: INFO Autor: ~LOP [77.255.29.*]

A A+ A+

Zarząd IPO S.A. (dalej: „Spółka”, „Emitent”) z siedzibą we Wrocławiu informuje, iż w dniu 15.11.2014 roku, Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie Akcjonariuszy Spółki podjęło uchwały o odwołaniu ze składu Rady Nadzorczej:
    1. Pana Dariusza Kucharskiego
    2. Panią Dorotę Kołacz
    3. Panią Edytę Kąkiel
    4. Panią Ewę Kuciewicz
    5. Pana Grzegorza Krzosa.

oraz uchwały o powołaniu do pełnienia funkcji członków Rady Nadzorczej następujących osób:
    1. Pana Marcina Dudzik
    2. Pan Pawła Drzewieckiego
    3. Panią Felicję Wójciak
    4. Pana Grzegorza Wójciak
    5. Pana Mieczysław Wójciak
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/IPO-Zmiany-w-skladzie-Rady-Nadzorczej-Emitenta-7223913.html
  • Re: INFO Autor: ~rocky [89.107.152.*]
    Jakiś ruch w interesie.

Ciekawe czy nowy zarząd i nowy inwestor coś zaczną działać.
  • Re: INFO Autor: ~Kuba [91.212.223.*]
    Ewa Kuciewicz ma 2,5 mln akcji...a zostala odwołana z RN.........ciekawe co zrobi z akcjami a ma je za 10 gr
    "Postawa prawna: Art. 70 pkt 1 Ustawy o ofercie - nabycie lub zbycie znacznego pakietu akcji
    Zarząd Spółki IPO SA informuje, że w dniu 15 listopada 2014 roku otrzymał od Pani Ewy Kuciewicz następujące zawiadomienie:
    " Wykonując obowiązek informacyjny, o którym mowa w art. 69 ust. 1 pkt. 2 Ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych niniejszym zawiadamiam, iż w wyniku zawarcia w dniu 12 listopada 2014 roku umowy spółki "S-Web Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością" z siedzibą we Wrocławiu i pokrycia obejmowanych udziałów aportem w postaci 1.300.000 akcji Spółki IPO SA z siedzibą we Wrocławiu,
    uległ zmianie mój udział w ogólnej liczbie głosów w Spółce IPO SA.
    Przed realizacją ww. transakcji posiadałam 2.500.000 szt. akcji Spółki, co stanowiło 13,42 % udziału w kapitale zakładowym Spółki. Akcje uprawniały do wykonywania 2.500.000 głosów, co stanowiło 13,42 % głosów w ogólnej liczbie głosów na Walnym Zgromadzeniu Akcjonariuszy Spółki.
    Po zrealizowaniu ww. transakcji posiadam 1.200.000 szt. akcji Spółki, co stanowi 6,44 % udziału w kapitale zakładowym Spółki. Akcje uprawniają do wykonywania 1.200.000 głosów, co stanowi 6,44 % głosów w ogólnej liczbie głosów na Walnym Zgromadzeniu Akcjonariuszy Spółki."
    ok dzieki za info....mam nadzieje ze sie cos ruszy bo nie po to ktos to obejmuje aportem
    Moja opinia jest taka... Surfland się wk****ł... zawiązali nową spółkę, wrzucili 2,5 banki (+ oczywiście stare akcje Oneray) w projekt żeby przejąć spółkę, rozpocząć inny biznes a do tego wykorzystać potencjał portali i kontaktów z ISA... Surfland bardzo dobrze zarządza grupą od długich lat... bardzo dobrze, że będą przejmowali kontrole nad spółką. Teraz pytanie tylko kiedy oficjalnie poznamy plan przejęcia i ile kapitału pójdzie w rynek... Potencjał jest olbrzymi a nikt nie wyskoczy tu bez obrotów na dużo wyższym poziomie. W każdym razie jest szansa na wyjście z tego szlamu ... Nie ma upadłości, są pomysły, może być tylko lepiej.
    cos w tym jest.....mam nadzieje ze kurs ruszy.....a glownym na tym zalezy najbardziej
  • Re: INFO Autor: ~Surfer [147.252.213.*]
    To nie SURFLAND przejmuje IPO SA.

Kombinuj dalej. Zdziwisz sia jak usluszysz kto :-)
  • Re: INFO Autor: ~Rysiek [89.107.152.*]
    Pochwal się wiedzą....
    Nie moge, bo zaraz beda mnie straszyc KNF.

Ale i ty mozesz wykobinowac. Trzeba skojarzyc nazwiska i fakty. SURFLAND nie przejmuje IPOSA. Zalozyl nowa spolke i aportem dal akcje IPOSA.

Kto przejmie IPOSA to juz inna bajka.
  • Re: INFO Autor: ~Apis [31.61.136.*]
    Zalozyl nowa spolke wraz z innymi dwoma akcjonariuszami ipo sa a ta spolka chce przejac ipo sa odwrotne przejecie
  • Re: INFO Autor: ~Omka [81.190.208.*]
    Zwracam honor... dopasowałem elementy układanki :) Pozdrawiam! Bardzo ciekawi mnie rozwój sytuacji... :)
  • Re: INFO Autor: ~Rysiek [89.107.152.*]
    Ja chyba też, ale nie jestem pewien....
    Specjalista ze mnie żaden..
  • Dowod, ze SURFLAND nie przejmuje IPO SA. A kto? Dowiecie sie niebawem Autor: ~Surfer [46.7.207.*]
    http://mojeinwestycje.interia.pl/news?inf=2058608

Radze zbierac papier poki jest tanio.
    Z tego co czytałem to Surfland zawiązał spółkę S-Web wykupując eXanta i LocoZone... nie sądzę, żeby nie mieli planów związanych z samym ISA.
  • Re: INFO Autor: ~emka [85.221.209.*]
    mały pakiet-trzeba mieć
  • Re: INFO Autor: ~Karol [94.251.222.*]
    nareszcie robi się ciekawie.....czekam na 1 zeta ...i nie piszcie ze to nierealne :)
  • Re: INFO Autor: ~Apis [31.61.136.*]
    Realne ale mysle ze najbardzoej realne 50 60 groszy w szybkim tempie :-) :-) :-)
    tajemniczy nowy inwestor :).....bedzie chcial sie wysypac dosc wysoko....takze moze byc ciekawie
    Tajemniczy inwestor wcale nie jest taki tajemniczy... wystarczy przejrzeć członków rady nadzorczej... wszystko fajnie tylko te pieprzone 2fixy...;/ Trzeba by wrócić do notowań jednolitych
  • Re: INFO Autor: ~kolo [91.208.93.*]
    należy pamiętać że 49% akcji jest w posiadaniu SURFLAND zatem i wycena ich akcji zacznie się zmieniać ;)
    a pisałem że warto się przyjżeć Surflandowi!
  • INFO Autor: ~Surfer_ [147.252.213.*]

Dobrze kombinujesz kolo. SURFLAND juz zapakowany. Teraz pakuje IPOSA.

Wynioslem sie z forum SURLNADA, bo jakis dzieciak zaczal biadolic, ze nie zarobil 100% w jede dzien i wypisuje glupoty.

Szkoda czasu dla takich poje
    szkoda ze nie ma ciaglych...szybciej by kurs rósł
    fajnie by bylo dzis skonczyc na 15 gr
    Tu moze byc drugie BGE. Na ciaglych uroslo z 3 gr do 3 zl :-)
  • Re: INFO Autor: ~Karol [78.8.21.*]
    Powyżej 50 gr będą przerzucać z wora do wora..i tak do 1 zł a potem zrzut..warto mieć akcje
  • Re: INFO Autor: ~emka [85.221.209.*]
    Panowie brać puki cicho
[x]
ELQ 4,81% 2,18 2026-05-19 12:42:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.