kreatywna księgowość do zbicia kursu na dno Cersanit z Wigu20 do wycofania . jak Ofe oddadzą to wiem ,że Tusk miał rację ,banda i tyle
za długo jestem na gpw ,aby tu nie śmierdziało z daleka , pewnie w 2020 będzie oferta kolejna ipo nowego Rovese po 10-100 zł za akcje i tak w kółko.
a Barlinek to samo
starych w konia na koniec zrobią a za 5-10 lat nowe mięso armatnie nie będzie pamiętać i tak w kółko ,a ofermy w tym samym zespole , jeżeli Ofe ING odda przenoszę od razu cały portfel mój i zony i kończę z tą grupą .
a do zusu sam przejdę w odpowiednim momencie ,bo te ofermy są w zmowie i nie mam zamiaru ich dorabiać
teraz nie tylko trzeba unikać bankrutów ,ale i wezwaniowców uprzednio zwalanych kreatywną księgowością
szlak mnie trafia jak Universal i Elektrim nauczył polskie grupy cudowania
Cena pójdzie do góry. Po to sa przecież te III fazy zapisów. Najpierw zgarnąc tych co chcą szybko sprzedać. Potem podniosa cenę (oczywiście dla tych wczęsniejszych też będzie wyższa) złapią kolejnych jeleni i na koniec znowu podniosa gdy sie juz z OFE dogadają lub nie - dla nich wazne jedynie aby łącznie osiagnąć 90% bo potem mogą wycisnąć drobnych przymusowo.
Schemat z Barwinka - nawet treść wezwania ta sama tylko nazwa spółki zmieniona 1 Uwalenie kursu 2 wezwanie na sprzedaz 3 przymusowy wykup od tych co nie sprzedali 4 wycofanie ski z giełdy 5 powrót na giełdę po 2-3 latach (najlepiej pod zmienioną nazwą i ceną emisyjną pobraną z kapelusza) 6 stopniowe uwalanie kursu itd, itd, itd - a KNF niczego złego nie widzi