• Kurs Autor: ~Jarek [83.21.162.*]
    Do wyników zostało 2.2 sesji. Jak niektórzy przewidywali kurs nie wystrzelił. A co będzie po wynikach? Czy do świąt poszybuje w górę i przebije 6 zł czy spadnie pod 4 zł? Widziałem opinię 3 analityków, z trzech różnych banków i każdy miał inne zdanie. I co tu robić?
  • Re: Kurs Autor: ~Akcjonariusz [66.206.236.*]
    Analitykow oczywiscie mozesz sluchac ale to sa twoje pieniadze a nie anaitykow dlatego podejmij sam rozsadna decyzje.Przy czym zbyt maly kapital stoi za ta firma jak nie zrobisz to ciezka decyzja.
    Ja ograniczylem posiadanie do minimum ryzyka
  • Re: Kurs Autor: ~GMBH [217.153.90.*]
    Bez spekulantów nie ma handlu a oni wyrażnie przestali dokazywać . Sądzę , że po prostu zmienili taktykę .

• Re: Kurs Autor: ~Jarek [83.21.162.*]
    Na jaką taktykę???
  • Re: Kurs Autor: ~Jarek [83.21.162.*]
    Może nie zrozumiałem Twojego wpisu ale jeżeli zaliczasz mnie do spekulantów to się pomyliłeś. Nie sprzedałem swoich akcji. Zobaczę co się wydarzy. Żałuję tylko tego, że od maja nie robiłem kółeczek tzn. nie kupowałem gdy było 5 zł a sprzedawałem gdy było około 6 zł. Może znowu kurs dobije do 6 zł choć w przypadku tej spółki to różne scenariusze są możliwe. Nikt nie jest w stanie tego przewidzieć.
    Panie "Jarek " miałem na myśli zmianę taktyki gry na tfone . Sądzę , że tym razem będzie odwrotnie mianowicie nie będzie pompki przed wynikami , żeby przygodni akcjonariusze się zniecierpliwili i sprzedali wcześniej a ktoś od "niechcenia" będzie kupował spokojnie nie śpiesząc się . Tym razem po wynikach będzie jazda na północ tak myślę . Choć niewykluczone , że w czwartek przed końcem sesji mogą się znależć chętni na walor . Oczywiście niech każdy robi tak jak uważa a to co napisałem wyżej jest tylko moim zdaniem a być może tylko myśleniem życzeniowym . Pozdrawiam !
  • Re: Kurs Autor: ~kurde [89.66.152.*]
    Najważniejsze by po dobrych wynikach przebić poziom 6 zł, ale tak dość mocno, by później korekta nie zniosła poniżej 6 zł, bo znowu będziemy w tym bagnie.

Trochę czuje się jak hazardzista. Albo wyniki dobre i cena wysoka. Albo wyniki słabe i cena mocno spadnie. Albo wyniki średnie i nadal podróżowanie między 5 zł, a 6 zł.

No kurde się okaże w piątek. Oby wyniki dali przed sesją.
  • Re: Kurs Autor: ~Ja [109.243.205.*]
    No właśnie. Proste. Wyniki ze stratą i kurs leci na 3-4 zł. Wyniki słabe czyli 1,5 mln zł zysku kurs nadal okolice 5-6zł. Wyniki dobre powyżej 2 mln zł kurs ponad 6 zł. Wyniki 4 mln zł i sky is limit.
  • Re: Kurs Autor: ~Zenek [77.113.106.*]
    Obstawiam rekord pod względem przychodów i zysków. Krótkie podsumowanie dotychczasowych osiągnięć spółki.

Najlepszy dla spółki pod względem przychodów, zysków rok 2013 (dane w tyś.):
    Przychody netto ze sprzedaży produktów, towarów i materiałów 155 688
    Zysk (strata) na działalności operacyjnej 9 638
    Zysk (strata) brutto 4 389
    Zysk (strata) netto 4 201

Po I półroczu mamy (dane w tyś.):
    Przychody ze sprzedaży 126 902
    Zysk (strata) z działalności operacyjnej 6 071
    Zysk brutto 4 029
    Zysk netto 3 369

Na ślepo, z prawdopodobieństwem 80-90% możemy przyjąć, że po III kw obecnego roku, cały rok 2013 bijemy z kretesem. Obstawiam, że narastająco po III kw. będziemy mieć (dane w tyś.):

Przychody ze sprzedaży około 205 000
    Zysk netto pomiędzy 5 200 - 5 500 i to jest min.
    Widzę , że typy wynikowe dość mocno wyśrubowane . Sądzę , że 2 milionów spółka nie zarobiła . Ja uważam , że w granicach 1.5-1.8 max wszystko powyżej będzie bardzo miłą niespodzianką .
    P.S. czyli narastająco za 3 kwartały spółka powinna mieć 5.0 na liczniku . Takie moje szacunki .
  • Re: Kurs Autor: ~ja [83.21.70.*]
    Nad przychodami sie nie zastanawiam, beda dobre pewnie w okolicach 200m, co do wyniku netto to wrozenie z fusow, bo zaleznie co w tym okresie dzialo sie z marza moze byc diametralnie roznie. Mysle, ze wiekszosc oczekuje okolo 1.5m jako neutralny z dobra perspektywa na pryszlosc, ale zaleznie od marzy moze byc duzo lepiej lub duzo gorzej :) (dla porownania cypryjski prestigio mial ponad 3m dolarow strat w pierwszym polroczu przy ogromnych przychodach). Osobiscie uwazam, ze wieksza szansa jest na pozytywniejszy scenariusz.

Z ciekawostek luna ma byc w biedrze za 599 od bodajze 24.11, troche strzal w stope bo teraz przez 2 tygodnie ludzie beda odkladali zakupy w nadzei, ze wyrwa przeceniona sztuke.
  • Re: Kurs Autor: ~Zenek [77.113.106.*]
    czyli wychodzi mniej więcej tyle ile mnie.

Tak "Zenek" tylko Ty pisałeś że 5.2 -5.5 jest minimum a ja uważam że 5.0 po trzech kwartałach będzie maksymalnym osiągnięciem spółki wszystko powyżej to będzie bardzo miło .
  • Re: Kurs Autor: ~fredzio [66.206.236.*]
    Ja twierdze ze to nie tak jak wy tu dywakujecie
    Bedzie super jak utrzymaja wynik netto na 0
  • Re: Kurs Autor: ~Maras [91.212.223.*]
    Przypomnę tylko, że Zarząd deklarował kurs w okolicy 10 PLN na koniec roku. Ciekawe jak zamierza to zrealizować? Myślę, że co do zysków to oni już wiedzieli, że będą rewelacyjne, ale widać na wyższym kursie (odzwierciedlającym poziom zysków i coraz lepszą ogólną sytuację ekonomiczną w Spółce) chyba nikomu nie zależy :/
    Pozdrawiam
  • Re: Kurs Autor: ~gos [66.206.236.*]
    Od Zarzadu nie zalezy kurs tylko od inwestorow
  • Re: Kurs Autor: ~grubas [83.24.3.*]
    sprzeda ktoś coś dzisiaj w końcu czy nie ? wezmę trochę poniżej 5
  • Re: Kurs Autor: ~Witek [83.14.97.*]
    poczekaj jeszcze trochę, a będziesz miał każdą ilość poniżej 5 :) najlepiej możesz ustawiać duże zlecenia, przydadzą się.
  • Re: Kurs Autor: ~Jarek [79.186.41.*]
    Skąd taka pewność Witek? Masz jakieś info o wynikach? Czy kula tak wskazała choć nie twierdzę, że tak nie będzie.
    Grubas - nawrócenie cz. I. No nie wierzę.
  • Re: Kurs Autor: ~Witek [83.14.97.*]
    w ostatnich ponad 2 latach na 9 razy pomyliłem się tylko 1 (chyba niezly wynik) w przewidywaniach jak będzie. Oczywiście jak będzie w realu w krótkim czasie będziemy wiedzieć, ale ja profilaktycznie w tym kółku sprzedawałem. Zostało jeszcze troche ale nikt nie chce już kupować :/ i niełatwo się pozbyć. No ale dobre i to co w tym kółku wypchnięte i zarobione. Wiem, ze na forum jest jeszcze grupka osob od kilku lat która robi to samo i daje się to wyczuć po zachowaniach i obrotach w odpowiednich momentach. Pozdrawiam stałych obywateli 360' ;-)
    Ma spadać bo Wy tak chcecie -nowa logika akcjonariuszy .
  • Re: Kurs Autor: ~nn [89.69.81.*]
    Będą spadki, bo bariera postawiona przez Wicia jest nie do przebicia ;)))
  • Re: Kurs Autor: ~grubas [79.185.54.*]
    będą spadki bo rostowski tak chciał i nie tyczy to się tylko tej spółki ...
  • Re: Kurs Autor: ~mkv [88.156.239.*]
    wasze wpisy jak nie macie corobic to do piaskownicy
  • Re: Kurs Autor: ~gos [66.206.236.*]
    Wiekszosc tu piszacych to bezrobotni chyba no i chyba z mala k(l)asa
  • Re: Kurs Autor: ~maestro [37.31.20.*]
    możecie jeszcze próbować ludziom kity wciskac o "sky is the limit" / "30 zeta na wiosne" / " zaraz przebijamy 10zł" itd itp. aczkolwiek kiepski chwyt żeby próbować wywalić własne akcje. Jak podjeliście kiedyś decyzje o kupnie to ważyliście ryzko, więc teraz z pokorą musicie zmierzyć się z kolejnymi dniami-tygodniami.

Ciekawe tylko czy jak w całej branży będzei licho (np. marne ostatnie raporty społek o podobnym profilu) czy będzie gorzej niż licho.

Nie będę ukrywał, mam sentyment do spółki bo ileś razy już kupowałem i sprzedawałem, Raz z przymusu trzymałem "w długim terminie" po tym jak się sparzyłem o niewyjasnionych do dzis spadkach :/ udało mi się ostatnio w okolicy 6 sprzedać i zminimalizować ból.
    Fakty w otoeczniu rynkwym mówia same za siebie. Lipa. No nic zobaczymy. Ja z niewielka liczbą akcyji czekam zdecydowanie niżej na większe doładaowania :) żeby nie powtarzać historii drugi raz.
  • Re: Kurs Autor: ~ja [83.21.83.*]
    Jesli chodzi o inne Spolki to akurat trzeci kwartal byl pierwszym w tym roku gdzie cos zarobily (i zdecydowanie najlepszym), czyli sytuacja sie zdecydowanie poprawila... bo wczesniej straty byly konkretne. A ze moze byc lipa to inna sprawa kto tego nie wkalkulowuje ten musi byc niepelnosprawny umyslowo :). W tej branzy latwo sie poslizgnac, osobiscie spodziewam sie jednak dobrego raportu, spolka wypracowala sobie lepsza pozycje co bylo widac po wynikach w pierwszym polroczu w porownaniu z reszta branzy. Jak pisalem o przychody jestem spokojny, jak bedzie wygladal wynik netto kwestia indywidualnego podejscia :).
    To jak będą spadki to po co chcesz teraz kupić?
    Logika niektórych akcjonariuszy przypomina mi pewien tekst jak wożnica krzyczy z wozu :węgiel przywiozłem ! Nagle koń się odwraca i mówi : tak k..... ty przywiozłeś ! Bo wiecie jest logika konia i logika wożnicy tyle że koń będzie musiał pójść tam gdzie chce wożnica chociaż zdania mogą mieć odmienne . Zresztą węgiel przywieżli obaj a wiecie : jak jest węgiel to bedzie wojna bo przed wojną też był :))) A jak jest zima to musi być zimno . Takie jest odwieczne prawo natury .
  • Re: Kurs Autor: ~maestro [37.31.20.*]
    do kolegi janek: przeciez napisałem wyraźnie ze czekam, zdecydowanie niżej będe kupował :) takie tutaj moje odwieczne prawa natury :)
    Do maestro: Przepraszam. Źle się ustawiłem. Wpis nie był adresowany do Ciebie tylko do użytkownika, którego sąsiadujące wpisy przeczyły sobie.
  • Re: Kurs Autor: ~test2 [10.250.84.*]
    test2
  • Re: Kurs Autor: ~marcin [5.60.71.*]
    dobrze zrozumiałem kolegę, że będziemy testować poziom 2 zeta?
  • Re: Kurs Autor: ~Gracz [195.28.16.*]
    Nie ma takiej opcji. Po wynikach lecimy powyżej 6 zł. Cierpliwość popłaca :)
  • Re: Kurs Autor: ~kurde [82.145.78.*]
    Okaże się w piątek lub poniedziałek
[x]
TFONE 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.