Jak w temacie, spojrzcie tylko na wskazniki, przychody, poczytajcie troche o spolce a chyba kazdy sie ze mna zgodzi. Do tego moglismy zauwazyc dosc spore wymiany akcjonariatu na poziomach 38-55gr. Takze uwazam ze tutaj w dosc krotkim czasie mozemy zobaczyc 1zl z przodu.
Powinieneś to wytłumaczyć właścicielom spółki, że firma ma się dobrze a oni się na niczym nie znają... Bez obrazy ale przeczytaj swój post tak jak byś nie miał tych akcji.
Ale to sam zarząd zawnioskował o ogloszenie upadlosci, a nie jakiś wierzyciel. Zobaczymy co z tego wyjdzie, bo na tą chwilę to jest sytuacja totalnie spod znaku "na dwoje babka wróżyła". Jak zwykle drobni dowiedzą się na samym końcu :)
Uważam że kolega Martin ma racje. Bankruty są notowane, inne sie utrzymują w upadłosciach układowych nastomiast Adumie do bankruta jeszcze daleko. Bardzo mnie ciekawi dlaczego zarząd tak zdecydował przecież spółka zaczęła w tym roku przynosić zyski - w samym 2KW 215tys PLN. Sam przychód w 2KW to 3mln PLN. A to że spółka ma CHWILOWE problemy z płynnoscią, przy takich dochodach nie powinno tego byc więc uważam że jest to chwilowe. Jestem pewna że żadnej upadłości tutaj nie bedzie a kurs będzie jeszcze wysoko ale to moje zdanie i prosze sie nim nie kierowac. Czytajcie sami, zainteresujcie sie spółką blizej i wtedy wyciągnijcie wnioski. A i jeszcze jedno, gdzies czytałam na forum że notowania mogą zostac zawieszone, puknijcie sie w główke! Smiac sie chce jak sie czyta takie wpisy osób albo które naganiają na spadki albo nie mają zielonego pojecia o czym piszą.
O to wlasnie chodzi zeby nikt tego nie tykal a kurs sobie spokojnie bedzie dazyl do swojej ceny czyli na dzien dzisiejszy ok 2zl. Taka jest wk. Ale nie kazdy przepuszcza takie okazje...
Raport padaka, żadnej nadziei na lepsze wg. komentarza Zarządu a tutaj obroty jak na starym dieslu. Przecież powinien być ten wodospad, o którym ktoś tu już pisał. Ładnie sterowany papier, nie ma co! Jedna wielka niewiadoma.