Medius chce wypłacać 20-40 proc. zysku netto na dywidendę i przenieść notowania na GPW
Medius chce wypłacać 20-40 proc. zysku netto na dywidendę i przenieść notowania na GPW
06.11. Warszawa (PAP) - Kancelaria Medius chce przyjąć politykę dywidendową na lata 2015-2019 zakładającą wypłatę w formie dywidendy 20-40 proc. zysku netto - wynika z uchwał na NWZ notowanej na NewConnect spółki. Akcjonariusze zdecydują również o ubieganiu się o przeniesienie notowań na rynek regulowany.
Nowa polityka dywidendy będzie miała zastosowanie od podziału zysku za rok 2015.
NWZ zwołano na 3 grudnia 2014 r.
W 2013 r. Kancelaria Medius wygenerowała 2,06 mln zł przychodu i 80 tys. zł zysku netto. Kapitalizacja spółki wynosi ok. 10 mln zł.
To nie jest nic nadzwyczajnego, że kadra zarządzająca dostanie akcje, do tego muszą poinformować kto dostanie więc się okaże czy wszystko pójdzie do zarządu czy nie. Jak robią zysk i nie wywalają akcji później w rynek to dla mnie mogą dostawać nawet 1 mln akcji.
Sypania moim zdaniem też nie będzie. Wiele razy tu pisano, że po resplicie będzie sypanie, a tu kurs poszedł 150% na północ.
Mam obligacje i akcje tej spółki i myślę, że poważnie podchodzą do biznesu. Są mali jeszcze, ale to akurat jest duży plus dla akcjonariuszy bo mają duży potencjał do wzrostu. Trzeba tylko sobie uświadomić, że to inwestycja długoterminowa.