Jak widać nie podjęto tych o podwyższeniu kapitału w ciągu 3 lat, co mnie osobiście dziwi. Nie podjęto też tej o jeszcze większym uprzywilejowaniu prezesa oraz o powołaniu rewidenta.
Nocą pojawił się też wpis od ABSu https://www.bankier.pl/wiadomosc/ABS-INVESTMENT-Informacja-o-podjetych-dzialaniach-na-NWZ-UBOAT-LINE-SA-7221944.html
"Tym samym Zarząd Spółki Uboat-Line SA uniemożliwił pozyskanie na Walnym Zgromadzeniu szeregu informacji wyjaśniających bieżącą sytuację. Z uwagi na istotność zadanych i zaprotokołowanych pytań Spółka wystąpi do Sądu Rejestrowego o zobowiązanie Zarządu Spółki Uboat-Line SA do udzielenia odpowiedzi."
No to będziemy mieć na piśmie odpowiedź prezesa i może się czegoś dowiemy, każde info jest na wagę złota dla drobnych.
"Spółce nie udało się również przegłosować kandydata do Rady Nadzorczej, a obciążenie nas kosztami zwołania i odbycia Walnego Zgromadzenia, przy jednoczesnym uzupełnieniu porządku obrad przez Zarząd Spółki Uboat-Line SA, uważamy za wysoce niestosowne. Nie zgadzamy się z taką decyzją i będziemy dochodzić tej kwestii przed Sądem."
Padłem ze śmiechu, obciążyli ABS-a kosztami a nic im się nie udało przegłosować :-)
haha dokładnie,chłopaki tak chcieli walnego, to teraz muszą za nie zapłacić :D Chyba ABS zapomniał o automatycznym zejściu<5% po podwyższeniu kapitału przez prezesa. Wygląda na to, że prezes najpierw pozbył się jarosza z władz spółki, a teraz chce się go pozbyć z akcjonariatu. Tylko Jarosz nie bardzo chce wyjść, jako były insider wie, że tu będzie grubo
Był pełnomocnik na walnym. Inni akcjonariusze też "byli obecni" przez pełnomocników. To było walne tylko nie "zebranie" a "zamieszanie" nie zwołane przez spółkę.
Funkcja Prezesa zobowiązuje. Jego zachowanie świadczy o podejściu do sprawy i akcjonariuszy. Jak trzeba było pozyskiwać kapitał i środki to wszędzie go było pełno. A teraz nie ma Pana...
Nie kocham prezesa ale ja bym zbytnio też nie wierzył w te dobre intencje ABS Investment. Dlatego że jest to spółka tak samo z NewConnect która za kasę akcjonariuszy kupuje akcje innych spółek oraz dlatego że akurat drobnych akcjonariuszy jest tutaj stosunkowo mało ok. 20-25%. Dlatego uderzanie w temat jak to oni dbają o interes akcjonariuszy drobnych (czyli siebie) mnie śmieszy. Bardziej interesujące jest po co oni tu przyszli oraz fakt że dziwnym trafem po tym jak weszli i zaczęli jeszcze dokupywać to prezes wypuścił emisję żeby mieć większość.
Jestem ciekawy co tam nie zagrało, że włożyli 2,5 mln zł a teraz jak dzieci wyciągają jakieś smrody sprzed roku, tak jakby w spółce byli od wczoraj. Oczywiście ciekawi mnie również co prezes z tym zrobi.
Dobre posunięcie "UBOAT-LINE SA Nabycie 100% udziałów w spółce Uboat Finance sp. z o.o."
"Spółka Uboat Finance sp. z o.o. z siedzibą w Krakowie prowadzi działalność operacyjną w zakresie: windykacji, restrukturyzacji zobowiązań kredytowych, usług finansowych, wywiadu gospodarczego oraz doradztwa prawnego. Uboat Finance sp. z o.o. obsługuje pakiet wierzytelności wart kilkanaście milionów złotych. "
A co, może windykacja przez firme zewnętrzną była by tansza ? Przeciez teraz zyski zostanąw GK. Przestań gadać głupoty i zacznij myśleć a nie oczerniasz wszystko tak jak prezio w oświadczeniu pisze.
Bardzo dobre posunięcie. Zarzuca się spółce że ma dużo przeterminowanych należności - niech windykują. Majątku za tą spółeczkę nie dał. Jakie koszty, kurde, w obrębie grupy to jest. Wynik będzie konsolidowany. Koniec tematu.