• Cube za 649 zł Autor: ~Mati [188.33.67.*]
    cena wzrosła, marża wzrosła. Wyniki za 4q będą rewelacyjne. A tesco ze swoim badziewiem za późno wchodzi na rynek- ludzie na święta kupią znane marki typu MyPhone
  • Re: Cube za 649 zł Autor: ~ja [83.20.64.*]
    Cena wzrosla, bo zamiast 4 GB pamieci wewnetrznej jest 16 GB. Mimo calej mojej zyczliwosci, Myphone nie jest znana marka... . Takze bez demagogii.
  • Re: Cube za 649 zł Autor: ~ggg [82.177.168.*]
    Pamietaj ze od dzis sniadania jesz w MC Donaldzie i KFC :D
  • Re: Cube za 649 zł Autor: ~ja [83.20.249.*]
    No wiesz, tam do lozka nie podaja :).
  • Re: Cube za 649 zł Autor: ~GMBH [217.153.90.*]
    TELFORCEONE S.A.
    Temat
    Informacja o zawarciu znaczącej umowy - suma zawartych umów z jednym podmiotem
    Podstawa prawna
    Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe
    Treść raportu:
    Treść raportu:
    Zarząd Spółki TelForceOne S.A. informuje, że w dniu 5 listopada 2014 r powziął informację o podpisaniu przez spółkę zależną myPhone sp. z o.o. aneksu z dnia 4 listopada 2014 z Bankiem Polska Kasa Opieki S.A. Aneks podpisany przez drugą stronę umowy został doręczony spółce myPhone sp. z o. o. w dniu 5 listopada 2014. W efekcie suma wartości umów zawartych z przez spółkę zależną myPhone Sp. z o. o. z Bankiem Polska Kasa Opieki S.A. w okresie ostatnich dwunastu miesięcy przekroczyła próg 10 % kapitału własnego TelForceOne S.A., tj. wartość 8.346.846,41 PLN. Kapitał własny TelForceOne S.A. na dzień 30.06.2014 r. wynosił 83 468 464,11 PLN.
    Na mocy aneksu z dnia 4 listopada 2014 roku do Umowy kredytu obrotowego (z dnia 18 kwietnia 2014 roku), niniejsza umowa osiągnęła najwyższą wartość z sumy zawartych umów, której wartość wynosi 3.000.000,00 USD tj. 10.166.100 PLN, przeliczona według kursu średniego ogłaszanego przez Narodowy Bank Polski.
    Na mocy niniejszego aneksu, kredyt został odnowiony jak niżej:
    a) 3.000.000,00 USD do dnia 31 maja 2015 r.
    b) 2.000.000,00 USD od dnia 01 czerwca 2015r. do dnia 31 października 2015 r.
    Przedmiotem Umowy jest odnawialny kredyt obrotowy, przeznaczony na finansowanie zakupów towarów.
    Ostateczny termin spłaty kredytu został ustalony na dzień 15 lutego 2016 roku, z terminem wykorzystania do dnia 31 października 2015 roku.
    Oprocentowanie kredytu ustalane jest na podstawie stawki LIBOR 1 M powiększonej o marżę Banku.
    Zabezpieczenie Umowy stanowią:
    - pełnomocnictwo do rachunku bankowego dla Banku;
    - zastaw rejestrowy na zapasach spółki wraz z przelewem praw z umowy ubezpieczenia;
    - poręczenie Emitenta;
    Pozostałe warunki Umowy nie odbiegają od warunków powszechnie stosowanych dla tego rodzaju umów.
    Podstawa prawna: § 5 ust.1 pkt 3 Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 lutego 2009 r. w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa niebędącego państwem członkowskim.
  • Re: Cube za 649 zł Autor: ~Exciter [149.226.255.*]
    MyPhone nie jest tak znany ale w tym "torcie" lokalnie kilka % to setki mln przychodów.
    Ja obserwuję na swoim podwórku i w ciągu roku kilkunastu moich znajomych kupiło tel lub tablet myPhona. Nie żebym ich nagabywał:) Można spekulować o marżach i kosztach serwisu ale pewne jest to że przychody rosną w niespotykanym tępie.
    Niech grubasy dalej się wiją, zobaczymy który dalej pęknie.
  • Re: Cube za 649 zł Autor: ~Mati [188.33.67.*]
    Ludzie w Polsce kojarzą MyPhone'a. A bo mój znajomy taki ma, a bo dziadek, a bo ja mam.. Już nie raz spotkałem się z takim czymś.
    Ludzie kojarzą myphona w końcu trochę tego towaru poszło do ludzi . Sam jako akcjonariusz spółki kupiłem smartfona nexta i jeszcze koledze poleciłem i też kupił . Obaj jesteśmy zadowoleni . W ogóle myślę , że kierownictwo tfone ma świadomość , że sami akcjonariusze kupują trochę ich towarów w myśl zasady , że trzeba wspierać swoich :) . Jeśli spółka będzie nadal w porządku a od dłuższego czasu nie można nic spółce zarzucić to myślę , że to będzie udana inwestycja . Pozdrawiam .
  • Re: Cube za 649 zł Autor: ~kurde [89.66.152.*]
    U mnie była bardzo dziwna sytuacja, ponieważ najpierw kupiłem telefon MyPhone DuoSmart, a dopiero później kupiłem akcje TFONE.

Przez dobry tydzień nie wiedziałem, że TFONE to właściciel MyPhone. Gram technicznie, więc nie interesowało mnie co spółka robi. Dopiero później zacząłem czytać o mojej wybrance w Internecie i jakież było moje zdziwienie, gdy się okazało, że mam telefon z od mojej spółki.
  • Re: Cube za 649 zł Autor: ~Mati [188.33.67.*]
    No to już najwyższa pora zmienić nazwę firmy na MyPhone!
  • Re: Cube za 649 zł Autor: ~grubas [83.28.150.*]
    zostaniecie w skarpetkach i w ręku z telefonem
  • Re: Cube za 649 zł Autor: ~Jarek [93.154.128.*]
    Z tego co pamiętam to grubas pisał niedawno, żeby Ci co kupili po 2 zł zaczęli sypać aby kurs spadł jak najniżej, gdzieś koło 3 zł, by inni też mogli zarobić czytaj grubas.
    O "grubas" sprzedał akcje . Trudno .
  • Re: Cube za 649 zł Autor: ~dejw [83.15.80.*]
    Taaa, wszyscy się podniecają kazdym pierdnięciem związanym z Myphone'm a tymczasem spółka największe zyski robi na akcesoriach :)
  • Re: Cube za 649 zł Autor: ~ja [83.20.249.*]
    Gdyby tak bylo to powinni poucinac rece ludziom za akcesoria odpowiedzialnym... 2 miesiace po premierze bardzo dobrze sprzedajacej sie luny wprowadzili jedno, nie bojmy sie uzyc slowa, wiesniackie skladane etui... :). Nie mowiac, ze ich folie do np. 3MK nawet sie nie umywaja ;). 3/4 osob i tak juz ma porzadne etui na lune z innego zrodla... lacznie ze mna. Nie jest to pierwszy model o ktory tak "zadbali". Dla kontrastu nie mozna sie przyczepic do jakosci zelowych etui, ale wybor w stosunku do ilosci modeli tez biedny i zawsze bardzo opozniony (chyba tylko do fun2/smarta jest przyzwoity wybor).
[x]
TFONE 0,00% 3,07 2016-12-08 11:15:47
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.