Emitent, którego akcje zostały zakwalifikowane do segmentu LISTA ALERTÓW po raz drugi z rzędu, w terminie 30 dni od dnia podania do publicznej wiadomości informacji o dokonanej drugiej z rzędu kwalifikacji jest zobowiązany do przygotowania i przedstawienia do publicznej wiadomości programu naprawczego wskazującego działania jakie zamierza podjąć w celu usunięcia przyczyny kwalifikacji, zawierającego w szczególności opis tych działań oraz harmonogram ich realizacji.
1. W przypadku zakwalifikowania akcji danego emitenta do segmentu LISTA ALERTÓW po raz szósty z rzędu na podstawie przepisów niniejszej uchwały, Zarząd Giełdy zawiesza obrót akcjami tego emitenta na okres do trzech miesięcy
Tak gpw robi ze spółkami groszowymi.
I teraz moje pytanie czy jak 6 razy nie zejdą z fixów to gpw wycofa spółkę z giełdy a my stracimy pieniądze?
6 fixing w przypadku Mita będzie się kończył w grudniu 2015 r. Do tego czasu uważam że akcje będą notowane duuużo wyżej. Moim zdaniem nie powinni nawet przeprowadzać scalenia akcji gdyż kurs 50 gr jest jak najbardziej w zasięgu spółki aczkolwiek scalenie akcji jest teraz na etapie rejestracji w sądzie.
Nie ma info o zawieszeniu tylko domniemania co by było gdyby....... Narazie są 1wszy raz na liscie alertow a do 6 to tak pod koniec 2015r gdyby rzeczywiście juz nic nie robili
Dnia 2014-11-06 o godz. 13:40 ~MIT napisał(a): > czy wy nie macie o czym pisać dziś należy skupować akcje w dołku i > oddać za miesiąc ze 100 % zyskiem
ciekawi mnie jaki przelicznik przy scaleniu akcji zastosuje prezes - nadrukowali tych akcji ogromne miliony i jak spadnie poniżej 10 gr scalą pewnie 100 : 1, i dalej pewnie bedą mieli z czego uwalac kurs ...
Dnia 2014-11-10 o godz. 10:27 ~dg napisał(a): > scalenie jest uchwalone na 5:1 wiec nie piszcie glupot, jak sprawa bedzie > ostatecznie klepnieta zobaczymy najpierw 30gr a potem zrobia scalenie.
Dnia 2015-04-22 o godz. 15:23 ~Adwersarz napisał(a): > Dlaczego miałbym sprzedawać po 0,13 lub 0,14, gdy mogę za jakiś czas sprzedać po 0,30 czy 0,50!!