Emocje jak na grzybach, podyskutujmy więc. Szczerze mówiąc nt. samego dokumentu pt. "Disbursment protocol" nie znalazłem w Internecie nic, nie jest to nazwa własna jakiegoś konkretnego formularza ponieważ google zwraca głównie wyniki z portali inwestycyjnych na których można znaleźć informacje odnośnie Depend'u.
Trochę więcej możemy się dowiedzieć po zgooglowaniu "Disbursment agreement" - tutaj możemy już przeczytać:
"This agreement sets forth the instructions from Lender and Owner to Escrowee for the disbursement of construction loan and owner equity funds."
Czyli jest to dokument który zawiera wspólnie ustalone instrukcje od pożyczkodawcy i pożyczkobiorcy dla instytucji która będzie dystrybuować środki.
Co więcej, samo "Disbursment" jest definiowane jako:
"The act of paying out or disbursing money."
To Disburse - to pay out (money), especially for expenses; expend.
Czy w wypadku podpisania tego dokumentu przez obie strony, wątpliwości powinny być uzasadnione? Tzn. jeśli Dependowi "kredyt został oficjalnie przyznany" - jak było to napisane w komunikacie, a teraz podpisali dokument regulujący wypłaty (który był już wcześniej podpisany przez BoA), to czy coś jeszcze stoi na przeszkodzie, czy spółka po prostu czeka na pieniądze?
Pytań jest dużo, a informacji ze spółki niewiele, jednak dokument ten wydaje się dosyć mocnym zapewnieniem. Czy macie jakieś przemyślenia w tym temacie?
P.S. Czy możemy zostawić sobie pole do spekulacji w obie strony w tym temacie, jednak nie odpisywać szeroko pojętej Mongolii?
To znaczy, że dla rozsądnie myślących gwarantowane tu będzie14 groli, już barykada zachłanności na 18 puszcza. Dla naiwnych "protocol" to okazja do dobierania.
teoretycznie jest tak jak napisałeś, ale w takim razie dlaczego nikt nie kupuje, choć kurs jest na rocznym minimum - mam na myśli insiderów, prezesa, rodziny prezesa, p. Kukolewskiego itd. , skoro pieniądze praktycznie leza na ulicy, a oni nie chcą się po nie schylić....
To jest dobre pytanie. Może każdy się wstrzymuje, bo liczy się z tym, ze sprawa się jeszcze przeciągnie? I kupi taniej.Chociaż ja myślę, że w końcu się doczekamy przelewu:)
Nie chcialbym tylko aby to byl virtual disbursement protocol. Kukolewski na konferencji w miasteczku mowil,ze byli juz blisko dostania 100 mln pln Niech dostana tylko 10% tego o co sie staraja a i tak polecimy wysoko. Tylko niech wreszcie dostana.
I właśnie to jest bardzo dobre pytanie, a czy ktoś wie czy obustronne podpisanie tego protokołu jest może już umową wiążącą? Czy po podpisaniu przez obie strony takiego dokumentu jest jeszcze możliwe aby transakcja nie doszła do skutku?
Dnia 2014-11-03 o godz. 23:41 ~mm napisał(a): > I właśnie to jest bardzo dobre pytanie, a czy ktoś wie czy obustronne > podpisanie tego protokołu jest może już umową wiążącą? Czy po > podpisaniu przez obie strony takiego dokumentu jest jeszcze możliwe aby > transakcja nie doszła do skutku? To pytanie do wlascicieli a nie do akcjonariatu.
Dnia 2014-11-04 o godz. 11:19 ~łajza_meneli napisał(a): > ty się nadajesz na 200%, 80 lat będziesz miał i na cieciówie będziesz > szlaban otwierał żeby odrobić dywidendę z PMI :D:D:D:D:D:D:D brudas jak kupahałs ? brałeś po 1.xx .
z wonga brałeś 500, to za rok 1500 będziesz miał? starczy ci na opłacenie komórki, czy wspomóc trzeba? mogę ci kupić dużą świecę żebyś miał widno w komórce
Depend to w tej chwili giełdowe brzydkie kaczątko.Moze bedzie jak w bajce Andersena i doczekamy sie pięknego labedzia. I wcale nie myśle o kredycie tylko innym pomyśle na biznes.
Dnia 2014-11-04 o godz. 13:15 ~celtic napisał(a): > Depend to w tej chwili giełdowe brzydkie kaczątko.Moze bedzie jak w bajce > Andersena i doczekamy sie pięknego labedzia. I wcale nie myśle o kredycie > tylko innym pomyśle na biznes. Nie wiem czy wiesz ale tu nie ma innego pomysłu na biznes. Tu od kredytu wszystko zależy